Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üstün Yetenekli Küçük Ressam !!!

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2019 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2019 08:59
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Üstün Yetenekli Küçük Ressam !!!

Henüz 13 yaşında olmasına rağmen ilk kişisel resim sergisini 8 aralık 2019 tarihinde Ortaköy’de Mimar Sinan’ın eseri olan Kethüda Hamam’ında açacak olan, Ekin Olcay TAŞBAŞI sanatseverler ile buluşuyor.  

Daha 3 -4 yaşlarında ilk resim çalışmalarına başlayan Ekin Olcay 2009-2019 yılları arasında yaptığı resim çalışmaları bu sergide yer alacaktır.

Türkiye çapında üstün yetenekli çocukların eğitim aldığı BİLSEM (Bilim ve Sanat Merkezi) öğrencisi olup bu kurum adı altında yapılan bir çok karma sergiye katılım sağlamıştır.

Aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak, yaşadığı dünyaya duyarlı olmaya resimleri ile çağrıda bulunmaktadır. Müthiş yeteneği ile hayranlık uyandıran çalışmalara sahip küçük ressam yaptığı resimler ile farkındalık yaratıyor.

Ekin Olcay Taşbaşı Kimdir?

Ekin Olcay Taşbaşı 13 Nisan 2006’da İstanbul’da doğdu. 2009 -2012 yılları arasında Sevgi Yumağı Anaokulu’na devam ederken ilk resim çalışmalarına başladı. 2011-2013 yılları arasında resim eğitimi ve çalışmalarını Güneş Acur Resim Atölyesi’nde sürdürdü. 2015’te Şair Nedim İlkokulu’nda öğrenimi sürdürdüğü sırada , Beşiktaş Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) sınavlarını kazanarak eğitim almaya başladı. Bu kuruma dahil olduktan sonra, pek çok sergiye katıldı. 2016’da Akatlar Kültür Merkezi’nde, 2017’de Beyoğlu Kültür Merkezi’nde, 2018’de ise Fulya Kültür ve Sanat Merkezi’nde karma sergilere katıldı. 2019’da Akatlar Kültür merkezindeki Müzikal sergisinde resmi yer aldı. Bunların dışında WWF / Doğal Hayatı Koruma Vakfı ‘nın organizasyonu olan OUR PLANET gösteriminde canlı performans resim çalışması gerçekleştirdi. Yine bu vakfın katıldığı Bebekliler Derneği ve Bebek Semt Girişimi, “Mavi Vatan, Mavi Çocuk, Mavi Uygarlık” organizasyonu dahilinde Bebek Koyu'nda 23 Nisan tarihinde canlı resim performansı ile katkıda bulundu. Yine aynı yıl Beşiktaş BİLSEM’in yılsonu şiir ve göç konulu karma sergisinde resimleri yer aldı. Ardından Dünya Mülteciler Günü kapsamında, Göç İdaresi Müdür’lüğündeki performans sergisine davet edildi. Yaptığı çalışma aynı binada süresiz sergilenmek üzere hediye edildi..

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.