Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111'inci yıl dönümü kutlamaları başladı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111'inci yıl dönümü kutlamaları başladı

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2026 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2026 10:57
Kaynak: Anadolu Ajansı
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111'inci yıl dönümü kutlamaları başladı

Nazif Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 111’inci yıl dönümü kutlamaları, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in de katıldığı törenle başladı. Törende 'Çanakkale geçilmez' yazan altın, madalya Türk bayrağına takılırken; TCG Kınalıada tarafından 21 pare top atışı yapıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111’inci yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene; Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, yabancı ülke temsilcileri, bürokratlar, askerler, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler çelenk bıraktı. Ardından Vali Ömer Toraman, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve Belediye Başkanı Muharrem Erkek de çelenk koydu.

MECLİS TARAFINDAN VERİLDİ

Daha sonra TBMM tarafından 1994 yılında 253 bin şehit adına, 3972 Sayılı Kanun'la Çanakkale'ye verilen ve üzerinde 'Çanakkale geçilmez' yazan altın madalya, Bakan Güler tarafından Türk bayrağına takıldı. Şehitleri selamlamak adına Çanakkale Boğazı'ndaki TCG Kınalıada tarafından 21 pare top atışı yapıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve Boğaz Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunması ile buradaki tören sona erdi. (DHA)

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.