Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD'den skandal YPG açıklaması: Desteğimiz sürecek

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2019 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2019 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
ABD'den skandal YPG açıklaması: Desteğimiz sürecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump'la gerçekleşecek görüşmesine çok az bir süre kala, ABD'li üst düzey bir yetkilinin yaptığı skandal açıklama gündeme oturdu. Reuters'a konuşan üst düzey yetkili, terör örgütü YPG ile işbirliğine devam edeceklerini söyledi.

ABD Başkanı 'la Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesine saatler kala, ABD'li üst düzey bir yetkili, terör örgütü YPG ile işbirliğini bitirmek istemediklerini açıkladı.

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün Washington'daki görüşmesine saatler kala ABD yönetiminden üst düzey bir yetkilinin yaptığı açıklamanın zamanlaması dikkat çekti.

ABD'NİN TERÖRE DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Reuters  ajansına konuşan Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili, ana omurgasını terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile işbirliğini bitirmeyi düşünmediklerini açıkladı.

Bugün Türkiye saati ile 20.00'da gerçekleşmesi beklenen Erdoğan-Trump görüşmesinden önce ABD'den gelen bu mesaj, Türkiye'nin "SDG'ye verilen desteğin kesilmesi" yolundaki talebinin hiçe sayıldığı anlamına geliyor.

İsmi açıklanmayan üst düzey yetkili, ABD ile Türkiye'nin Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemleri konusundaki sorununu da çözmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: haberler.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.