Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kore Günlüğü

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2023 23:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 16:25

Hallyu (Kore Dalgası) etkisi Güney Kore turizmini uçuşa geçirdi

Güney Kore’nin K-Culture olarak adlandırdığı Kore Kültürü çatısı altında yer alan Hallyu akımını yakından gözlemlemek ve Sonbahar mevsiminin güzellikleri altında Kore’yi keşfetmek üzere, Breaking News Turkey seyahat yazarlarımızdan Sarp Özkar, Kore’ye keyif dolu bir seyahatgerçekleştirdi. Asiana Airlines’ın 10 saatlik direkt uçuşu ile Seul’e ulaştı ve sizler için fotoğraflar eşliğinde değerli gözlemlerini paylaştı. İşte Güney Kore turizmine yön veren ve öne çıkan güzellikler :

GYEONGBOKGUNG SARAYI ve NÖBET DEĞİŞİMİ :

1395 yılında Joseon Hanedanlığı tarafından yaptırılmış, 5 büyük saray arasında en görkemlisi. Cennet tarafından korunan saray ve büyük bereketin tadını çıkarmak gibi anlamları olan Gyeongbokgung Sarayı her ne kadar 1592’de Japon istilasında yıkılmış olsa da yeniden onarılmış ve bugün Seul’ün en büyüleyici turistik kültürel merkezlerinden biri. Sarayın karşıma hallesinde yöresel Hanbok adı verilen kıyafetleri kiralayan dükkanlar var, biz de Hanbok’lardankiraladık ve sarayı adeta tarihe bir yolculuk yaparak gezme şansına eriştik. Sarayda kraliyet askerlerinin nöbet değişimi saatinde yerel kıyafetlerimizle keyifli bir keşif gerçekleştirdik.

TARİHİ BUKCHON HANOK KÖYÜ :  

Gyeongbokgung Sarayı ile çevrelenmiş Joseon Hanedanlığı zamanında yapılmış, buram buram tarih kokan daracık sokakları ve Joseon Hanedanlığı zamanı geleneksel evlerini yakından görebileceğiniz muhteşem bir mahalle. Elbette Bukchon Hanok Köyü’nü de ortamın atmosferini en keyifli şekilde yaşayabilmek adına yöresel Hanbok kıyafetlerimizle keşfettik.

HANOK KÖYÜ’NDE ÇAY TADIMI :

Güney Kore’de çay kültürü çok değerli ve önem verilen bir seremoni. Gerek kullanılan potlar, gerekse oluşturulan uygun ortamlar, çay keyfini tam bir dinlenceye, huzura dönüştürüyor.

DMZ TURU :

DMZ adı Demilitarized Zone yani askerden arındırılmış bölge isminden gelmektedir. Imjingak kasabasından tura başladığımız DMZ, Güney Kore ile Kuzey Kore sınırında yer alan ve Kore Yarımadası'nı ikiye bölen 250 km uzunlukta ve 4 km genişlikteki sınır bölgesi. DMZ bölgesi Kore Savaşı'nın ardından 1953 yılında özel bir anlaşma ile kurulmuş. Bugün turistler bölgeyi keşfedip, Kuzey Kore tarafındaki köyleri panoramik olarak uzaktan gözlemleyebiliyor ve savaşta açılmış tünelleri gezebiliyorlar.

HİKR GROUND :

Son yılların yükselen trendi K-Pop kültürünü yakından görmek ve Kore müziği, sineması, dizilerini hatta e-Spor organizasyonlarını tanıtabilmek için Kore Turizm Organizasyonu tarafından Seul’de oluşturulmuş bir kültür-sanat tanıtım mekanı.

IKSEON-DONG MAHALLESİ :

Seul’e gelen bir turist Ikseon-Dong’u keşfetmediyse Seul’ügörmemiş sayılabilir. Burası tarihi Hanok evleri, Cafe-Bar ve yerel lezzetlerin deneyimlenebildiği sıra dışı restoranlara ev sahipliği yapıyor. Herhangi bir mekana oturup çevreden geçenleri seyrederek yemeğinizi yediğinizde, sanki tarihin farklı bir dönemine ışınlanmış gibi hissedebilirsiniz.

----------------------------------------------------------------------------

JEJU ADASI :

Kore Sinema-Dizilerinin de doğal platosu olarak bilinen JeJuAdası, Kore’ye gelen turistlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken büyüleyici bir destinasyon. Güney Kore’nin gerek sonbaharda gerekse ilkbaharda doğal güzelliklerinin en iyi şekilde fotoğraflanabildiği lokasyon olarak biliniyor. Ayrıca denize girmek ve deniz mahsullerinin doyasıya tadını çıkarmak isteyenler için de ideal…

Yongmeori Beach

Burası tam bir efsane! Doğanın güzeliklerinin tam da kalbine gireceğiniz bir lokasyon. Kumtaşlarıyla doğal olarak oluşmuş, deniz kıyısında yer alan keyif dolu bir deneyim için Yongmeori Beach’e mutlaka uğrayın. Instagram’da paylaşmak için ve iyi fotoğraf arayanlar için de ideal.

Seogwipo Glocal Festa 2023 :

7 popüler şarkıcı ve grubun Jeju Adası’nda gerçekleşen en büyük stadyum konserlerinden birine katıldık. Böylelikle K-Pop ruhunu ve hissiyatını yakından deneyimleme şansına eriştik. Gençlerin konser esnasında kendilerinden geçtiklerine, sık sık çığlıklar atarak seslerini sevdikleri sanatçılara duyurmaya çalışmalarını gözlemledik. K-Pop tadı adeta damağımızda kaldı, unutulmayacak bir deneyimdi.

Heanyeau (Deniz Kadınları) :

JeJu adasında bir geleneksel meslekten bahsedeceğiz bu defa. Denizden geçimlerini sağlayan her biri çocukluktan bu yana denize dalıp, deniz tarağı ve bilumum deniz canlısı çıkarıp turistlere satarak geçimini sağlayan, kendi ayakları üzerinde kuvvetle duran Heanyeau Kadınları’ndan (Henyö olarak okunuyor.) bahsediyoruz. Bu kadınlar her biri en az 80 yaşında olmasına rağmen, gençlere taş çıkartır cinsten sağlıklı ve sportif manada formda olmaları hayranlık uyandırıyor. Özel bir dans seremonisi sonrası, denize dalıp çıkardıkları deniz mahsullerini kıyıda meraklı gözlerle bekleyen turistlere satarak geçimlerini sağlamaktalar. 

Seongsan Ilchulbong Tuff Cone :

Geçmişi 5.000 yıl kadar öncesine dayanan, volkan patlamaları sonucu oluşmuş bir volkanik formasyon burası. Kıvrıla kıvrıla yürüyerek çıktık. Ulaştığımız noktada manzara gerçekten büyüleyici idi. Krateri andıran bir volkanik formasyon fakat yemyeşil bir manzara! UNESCO Dünya Mirası’nda yer alan bu formasyon, JeJu Adası’nın ilk başta ve mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerinden biri. Ilchulbong ismi Kore’cedeGündoğumu Tepesi anlamına geliyor, tepenin gündoğumu manzarasının da çok etkileyici olduğu söyleniyor.

Yakcheonsa Tapınağı :

Bir adada bu kadar büyük bir Budist Tapınağı mı olurmuş dedirten cinsten! Düşünün Asya kıtasındaki en büyük Budist tapınağı burası ve Jeju Adası’nda… Bahçesi son derece dinlendirici, içeride yapılan dua seansı da ilginç bir deneyim yaşattı.

O’sulloc Çay Müzesi :

Dünyanın en kaliteli yeşil çaylarından biri olarak biliniyor. 2001 yılında açılmış olan bu çay plantasyonu ve müzesinde, siyah, yeşil ve beyaz çayların yanı sıra çaya dair ne varsa bulabileceğiniz güzel bir mekan. Yeşil çaylı, macha çaylı tatlıları leziz, Smoothie’leri ise ferahlatıcıydı. Müzeyi gezerken ortamda burnunuza gelen buram buram çay kokusu ise paha biçilemezdi. 

Suwon Hwaseong Kalesi ve Romantik Kore Dalgası :

Birçok Kore Dizisi ve Filmine ev sahipliği yapmış olan, Seul’ün  30 km kadar güneyinde yer alan Suwon bölgesindeki görkemli Hwaseong Kalesi’ni yürüyerek keşfettik. Hemen ardından kalenin çevresinde yer alan birçok Kore dizi ve sinemasına ev sahipliği yapmış evleri, platoları yürüyerek keşfetme imkanı bulduk. Birçok ev üzerinde eskiden çizilmiş görselleri, sanatçıların ve filmin bıraktığı hatıralarla günümüze kadar bir açık hava müzesi şeklinde getirilmiş. Böylece mahallede gezerken nerede ne tarz bir dizi veya film çekilmişse kolaylıkla anlama imkanınız oluyor.

Dae Jang Geum Park :

Yongin bölgesinde yer alan birçok film ve diziye ev sahipliği yapmış, adeta bir köy şeklinde platolar oluşturulmuş, Hanokevleri ve tarihi görünümlü saray ve mahalleden oluşuyor. Sokaklarında dolaşırken terkedilmiş gerçek bir mahalle izlenimi verecek kadar her şey son derece gerçekçi tasarlanmış, sanki evler gerçekten de çok tarihi ve geçmişi yüzyıllara varan izlenimi veriyor. Bu başarılı plato çalışması elbette Kore Dizi ve Sinemasının bu denli başarılı olabilmesinin en önemli kanıtlarından biri olsa gerek.

Nami Island :

Seul’den yaklaşık 2 saatlik mesafede yer alan Nami Adası, Güney Kore’nin, Gangwon Eyaleti, Chuncheon'da bulunuyor.1944 yılında Cheongpyeong Barajı'nın inşası sonucunda çevresindeki arazinin Kuzey Han Nehri'nin yükselen suları tarafından sular altında kalmasıyla oluşan doğal güzellikleri ile ünlenmiş bir nehir adası. Dünyaca meşhur Kore Dizisi Winter Sonata’nın çekim yeri olan Nami Adası özellikle de dizinin en çok popüler olduğu Japonya’dan her yıl yüzbinlerce turistin ziyaret etmesi ile tam bir turistik adaya dönüşmüş. Özellikle de sonbaharda ziyaret edildiğinde eşsiz manzaralar eşliğinde gezip, unutulmaz kareler çakabiliyorsunuz. Evlilik fotoğrafları, romantik fotoğraf çekimleri ve instagrampaylaşımları için Kore’nin belki de en çok tercih edilen lokasyonu.

The Garden of Morning Calm :

Sabah sakinliğinin bahçesi olarak dilimize çevrilen, gerçekten de gezerken her bir köşesinde huzur bulduğunuz, keyifli bir millet bahçesi. Rengarenk onlarca çeşit çiçek, nehir-köprüler ve tarihi evlerle keyifli bir atmosferde ruhunuzu dinlendirmek için en doğal seçenek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.