Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Motorsiklet Fuarı rüzgar gibi geldi geçti.

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2024 14:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 14:49

Değerli Breaking News okuyucuları bu yılın motosiklet fuarı, 2024 motobike İstanbul bir rüzgar gibi geldi ve geçti. Bu yıl gidip göremeyenler için fuarı sizin için anlatmaya gayret göstereceğim.
 Bu yılki fuar öncelikle eski fuarlardan farklı olarak daha büyük ve ferah olan alanlarda yapıldı,  
Messe Frankfurt'un ve katılımcı firmaların gayretleri ile Avrupa standartlarında bir fuar yaşadık hafta içi günlerde fuar biraz daha rahat olmasına karşın, cumartesi günü adeta çıkartma yapan motosiklet kullanıcıları Türkiye'nin her yerinden sektördeki yenilikleri takip etmek için buradaydı. 
 Peki her şey güllük gülistanlık mıydı ne yazık ki hayır. Honda ve Yamaha gibi sektörün en büyük firmalarının bu yılda yine fuara katılmamış olmaları birçok kişinin hayallerini kırdı ama, motosiklet camiası eşine az rastlanır bir yardımlaşmaya sahne oldu fuara gelmeyen marka motor sahipleri motorlarını park ettikleri yerde kendi motosikletlerini test etmek isteyen diğer motorculara izin vererek, motorcular arasındaki dayanışmanın halen canlı ve güçlü olduğunu  gösterdi. 
Peki motosiklet camiasında neler değişiyor? 
 benim yaptığım gözlemlere göre, Türkiye'de çok hızlı bir değişim dönemindeyiz bundan yıllar önce çok daha muhafazakar bir motorcu topluluğu vardı Japon markalarından ve BMW den başka diğer markalara şans bile vermeyen bir topluluk vardı fakat son yıllarda piyasaya giren ve ortalığı çok karıştıran bir çok marka var Hintli Bajaj'ın 2014 yılından itibaren yakaladığı başarıyı şimdi ise, cinli Cf moto Zontes Voge, Qj gibi Çinli markaların da girmesi ile özellikle 125 ve 250 cc bandında rekabet iyice kızıştı fakat, şu anda çok daha değişik ve motosiklet camiasını kökten değiştirecek bir değişim furyası da gümbür gümbür geliyor bunu da fuarda  çok net bir şekilde gördük. Ne kadar motosiklet sevenlerin çoğu elektrikli motosikletlere pek sıcak bakmasalar da günlük kullanım için hem ilk alışta hem de işletme maliyetlerinde dişe dokunur seviyede tasarruf sağlayan elektrikli motosikletlerin, motosikleti zevk için kullanan kişilerin kalplerini fethetmek için daha çok yolları olsa da şehir içi ulaşımda önemli bir rolü şimdiden doldurduklarını görebiliyorum. 
 
 
                                            

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.