Sabah uyandığınızda önce 1 büyük bardak ılık su içine 1 çay kaşığı bal ve 8 damla limon damlatıp aç karna için.
KAHVALTI
1 büyük kase zencefilli ve tarçını meyve kompostosu için.Yanında 10-12 adet çiğ badem yiyin.
Komposto tarifi :2 adet şeftali + 3 taze mürdüm eriği ve 1 avuç vişne ile 1 küçük parça taze zencefil ve 1 adet kabuk tarçını 1 litre su içerisinde karıştırın. 10 dkpişirin.Ilık tüketin.
Bu kompostosu 4’e bölün ve kahvaltı ve ara öğünlerde 1 kase için.
ÖĞLEN VE AKŞAM SONBAHAR DETOKS ÇORBASI İÇİLECEK..
SONBAHAR DETOKSU ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
2 adet yeşil kabak 1 avuç semizotu 6-7 arpacık soğan veya 1 orta boy soğan 1 avuç taze bamya 2 küçük diş sarımsak 3-4 tane saplarıyla maydanoz ve dereotu1 tatlı kaşığı zeytin yağ 4 su bardağı içme suyu 1 çay kaşığı dolusu toz zencefil
Yapılışı:
Geniş bir tencerede önce soğan ve sarımsakla hafif pembeleşene kadar biraz su ile çevrilir. Küp küp doğradığınız tüm sebzeler eklenir ve 1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 30-40 dk pişirilir. Piştikten sonra en son to zencefil ve yarım limon eklenip karıştırılır.Taze soğan maydanoz ve dereotu doğranarak tencerede üzerine serpilir,karıştırılır. Afiyet olsun J
AYVA KABUĞU ÇAYI
MALZMELER:
2 parmak uzunluğunda ayva kabuğu
1 kabuk tarçın
2 parmak kadar taze zencefil
Yarım tatlı kaşığı yeşil çay
1 büyük kupa sıcak su içinde bu malzemeleri 4-5 dk demleyip süzün ve günde toplam 2 bardak için.
YAZ BİTERKEN SONBAHAR DİYETİ;
Sabah uyandığınızda önce 1 büyük bardak ılık su içine 1 çay kaşığı bal ve 8 damla limon damlatıp aç karna için.
Bu diyette geç saatte kahvaltı yapacaksınız.
O yüzden erken uyanıyorsanız aşırı açlık durumunu önlemek için 2 adet hurma yiyiniz ve saat 10:30-11:00 gibi geç kahvaltı yapınız.
Geç Kahvaltıda;
1 adet haşlanmış yumurta ile 2 çorba kaşığı çökelek peyniri üzerine biraz çörekotu ,bol acı sivribiber ekleyin ve çizgi şeklinde zeytin yağ gezdirin.
Yanında bol maydanoz , roka ve tere (üzerine bol limon sıkın)
3-4 adet taze ceviz içi kırıp yiyin.
1 bardak az yağlı süt için.
Öğle yemeğini atlayın ve ikindi saatinde 1 avuç kadar çiğ badem (~15-16 adet ) yanında 1 avuç taze vişne , vişne bulamıyorsanız az şekerli meyve olarak yeşil elma veya ham- olgunlaşmamış sert şeftali yenilebilir.
Gün içerisinde bol bol sıcak su içiniz.İçtiğiniz su içine 1 parça taze veya kuru zencefil ekleyiniz.
Bu dönemde zencefil zerdeçal ve kişniş gibi ; acı-buruk-ısıtıcı baharatları tercih ediniz
Akşam yemeğinizi 18:00 gibi erken saatte yapın.
Bol protein tüketin.
Balık sezonu açıldı.Izgara da veya buğulama şeklinde kızartmadan hazırlanmış balık
veya balık yerine 1 el büyüklüğünde ızgara organik tavuk
veyatavuk yerine 4 köfte ile yanında bol yeşillik roka ve tere tüketiniz.
Haftada 2 kez 1 büyük kase kadar akşam yemeği olarak yeşil mercimek yemeği yiyebilirsiniz.
Akşam yemekten sonra acıkıyorsanız ,yemekten 2 saat sonra
1 türk kahvesi fincanı kadar tuzsuz kabak çekirdeği ve 1 adet az şekerli taze meyve yenilebilir.
Yorum Ekle
Yorumlar
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ender Saraç
Sonbahar detoksu
Sabah uyandığınızda önce 1 büyük bardak ılık su içine 1 çay kaşığı bal ve 8 damla limon damlatıp aç karna için.
KAHVALTI
1 büyük kase zencefilli ve tarçını meyve kompostosu için.Yanında 10-12 adet çiğ badem yiyin.
Komposto tarifi :2 adet şeftali + 3 taze mürdüm eriği ve 1 avuç vişne ile 1 küçük parça taze zencefil ve 1 adet kabuk tarçını 1 litre su içerisinde karıştırın. 10 dkpişirin.Ilık tüketin.
Bu kompostosu 4’e bölün ve kahvaltı ve ara öğünlerde 1 kase için.
ÖĞLEN VE AKŞAM SONBAHAR DETOKS ÇORBASI İÇİLECEK..
SONBAHAR DETOKSU ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
2 adet yeşil kabak 1 avuç semizotu 6-7 arpacık soğan veya 1 orta boy soğan 1 avuç taze bamya 2 küçük diş sarımsak 3-4 tane saplarıyla maydanoz ve dereotu 1 tatlı kaşığı zeytin yağ 4 su bardağı içme suyu 1 çay kaşığı dolusu toz zencefil
Yapılışı:
Geniş bir tencerede önce soğan ve sarımsakla hafif pembeleşene kadar biraz su ile çevrilir. Küp küp doğradığınız tüm sebzeler eklenir ve 1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 30-40 dk pişirilir. Piştikten sonra en son to zencefil ve yarım limon eklenip karıştırılır.Taze soğan maydanoz ve dereotu doğranarak tencerede üzerine serpilir,karıştırılır. Afiyet olsun J
AYVA KABUĞU ÇAYI
MALZMELER:
2 parmak uzunluğunda ayva kabuğu
1 kabuk tarçın
2 parmak kadar taze zencefil
Yarım tatlı kaşığı yeşil çay
1 büyük kupa sıcak su içinde bu malzemeleri 4-5 dk demleyip süzün ve günde toplam 2 bardak için.
YAZ BİTERKEN SONBAHAR DİYETİ;
Sabah uyandığınızda önce 1 büyük bardak ılık su içine 1 çay kaşığı bal ve 8 damla limon damlatıp aç karna için.
Bu diyette geç saatte kahvaltı yapacaksınız.
O yüzden erken uyanıyorsanız aşırı açlık durumunu önlemek için 2 adet hurma yiyiniz ve saat 10:30-11:00 gibi geç kahvaltı yapınız.
Geç Kahvaltıda;
1 adet haşlanmış yumurta ile 2 çorba kaşığı çökelek peyniri üzerine biraz çörekotu ,bol acı sivribiber ekleyin ve çizgi şeklinde zeytin yağ gezdirin.
Yanında bol maydanoz , roka ve tere (üzerine bol limon sıkın)
3-4 adet taze ceviz içi kırıp yiyin.
1 bardak az yağlı süt için.
Öğle yemeğini atlayın ve ikindi saatinde 1 avuç kadar çiğ badem (~15-16 adet ) yanında 1 avuç taze vişne , vişne bulamıyorsanız az şekerli meyve olarak yeşil elma veya ham- olgunlaşmamış sert şeftali yenilebilir.
Gün içerisinde bol bol sıcak su içiniz.İçtiğiniz su içine 1 parça taze veya kuru zencefil ekleyiniz.
Bu dönemde zencefil zerdeçal ve kişniş gibi ; acı-buruk-ısıtıcı baharatları tercih ediniz
Akşam yemeğinizi 18:00 gibi erken saatte yapın.
Bol protein tüketin.
Balık sezonu açıldı.Izgara da veya buğulama şeklinde kızartmadan hazırlanmış balık
veya balık yerine 1 el büyüklüğünde ızgara organik tavuk
veyatavuk yerine 4 köfte ile yanında bol yeşillik roka ve tere tüketiniz.
Haftada 2 kez 1 büyük kase kadar akşam yemeği olarak yeşil mercimek yemeği yiyebilirsiniz.
Akşam yemekten sonra acıkıyorsanız ,yemekten 2 saat sonra
1 türk kahvesi fincanı kadar tuzsuz kabak çekirdeği ve 1 adet az şekerli taze meyve yenilebilir.