Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SPORDA MOTİVASYON.!

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2024 14:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 14:47

Mayıs ayının gelmesiyle yaza merhaba demeye başladıkz. Tatil planları yapılıp , spor salonlarına daha çok uğrar olduğumuz bu dönemde hem iş , hem spor hem sosyal hayat arasında hedeflerimize odaklanmak veya devam etme motivasyonunuz yoksa , bu yazı sizlere göre.

Bir ortama girdiğinizde insanların size olan yaklaşımlarını ilk olarak kendinize öz saygınız belirler. Yapılan sosyal deneyler insan düşünce sisteminde “ fit “ bir görünümü olan bireylerin karşıya yansıttığı izlenimin “ kendine saygısı var “ mesajı verdiğini ve dolayısıyla sosyal hayattaki insanlarında buna göre davrandığı belirtilmiştir. Fit bir vücuda sahip olduğumuzda “ Ben , hayatta seçici biriyim. Belirli bir yaşayışım ve kendime öz saygım var. Kendimi önemsiyorum, kendimi seviyorum “ iması vermiş oluruz.

Sabah yataktan çıkmak istemiyor olabilirsiniz ,akşam iş çıkışı spor salonuna gitmek zor gelebilir , hiçbir şey yapmayı istemiyor olabilirsiniz. İşte böyle zamanlarda motivasyona ihtiyaç duyarız.

Peki nasıl sağlarız birlikte bakalım:
1- Hedef Koy
Hedef olmadan varacağınız noktayı bilemezsiniz. Öğrencilerime ilk olarak sorduğum soru bu” Hedefin Ne ?”
Sonrasında bana örnek bir fotoğraf göstermelerini ister ve yapacağımız planı anlatırım. O fotoğrafı saklamalarını isterim. Zaman ilerledikçe hedefimize ne kadar yaklaşmışız form kontrolleri yaparak süreci değerlendiririz. Hedefe yaklaştıkça motivasyon artar ve kaçamaklar azalır.

2- Zihin Hazırlığı:
Daha önce antrenman yapmamış ya da ara vermiş insanlar için en önemli unsur “ sürdürülebilirlik” tir. Başlangıçta konfor alanınızın dışına çıkmak zor gelsede , gurup derslerine katılıp, yürüyüşler yaparak adım atabilirsiniz. Hareket etmeyi hayatınıza oturtmaya başladıkça gerisi gelecektir ve spor ozaman sizi daha çok kendine çekecektir.

3-Body Sistemi
Çevrenizde benzer hedefi olan insanlar, rutinden çıkma ihtimalinizi en aza indirir. Üşendiğiniz günlerde benzer hedefi olan arkadaşınız ya da bir antrenörle çalışıyorsanız birinin “ Hadi spora gidelim neredesin ?” Demesi , randevuya gitme zorunluluğu hissettirecek ve antrenman yaparkende birbirinizi desteklemek motivasyonunuzu büyük ölçüde arttıracaktır.

4- Kendinize Sürpriz Yapın
Araştırmalara göre , yeni bir kıyafet alan kişilerin %90 ı aldığı kıyafeti giyeceği mekana gitme konusunda can atarlar. Sizde kendinize yeni bir tayt, eşofman takımı, ayakkabı, üst alıp spor için kendinizi motive edebilirsiniz. Ya da güzel bir elbise alıp “ Bunu üzerimde harika taşıyacağım “ diyip, aldığınız elbiseye göre form alma konusunda kendinizi motive edebilirsiniz.


5- Tatillerde 0 Spor Demeyin
Biraz hiçten her zaman iyidir. Yakaladığınız form tatilden dolayo gerçekleşen kaçamaklardan dolayı ufak çaplıda olsa değişebilir. Önemli olan zararın neresinden dönseniz kar diyerek “ DENGE” yi kaybetmemek ve hareketi tatildede olsanız eksiltmemek. Haftalık 4-5 gün antrenman yapıyorsanız tatile çıktığınızdada en az 2-3 gün birer saat antrenmanı bırakmayın . Böylece sporun size verdiği mutluluktan uzaklaşmamış ve emeklerinizi koruyor olacaksınız

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.