Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğa tutkunları yepyeni bir deneyime hazır mısınız?

Bu karavanlar bir başka: Yüzen karavan

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 22:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr

Denizde tekne olarak kullanıp, karada çekme karavan olarak kullanabileceğiniz Sjohest yüzen karavanlar, size muhteşem bir tatil imkanı sağlayacak. Bir yere bağlı kalmadan doğa ile iç içe tatil yapmak isteyenler, hem karada hem denizde giden karavanlar tam da size göre...
Özgürce tatil yapmayı kim sevmez ki, işte Sjohest Yüzen Karavan firması sizlere bu imkanı sağlıyor. Sıra dışı bir konsept geliştiren firma, hem karada hem denizde giden bir karavan yaptı. İçerisinde her şeyin düşünüldüğü bu karavan ile ister bir göl kenarında isterseniz göl üstünde veya denizde muhteşem bir tatil yapabilirsiniz. Sjohest Yüzen Karavan Ceo'su Ayşegül Kanay ile yüzen karavanlar hakkında konuştuk. 
"ŞU AN AMERİKA'YA ÇALIŞIYORUZ"
Hem karadan hem denizden giden karavan fikrinin doğuş hikayesini anlatan Kanay, "Bu fikri arkadaşımla birlikte bulduk. Mevzu doğa olunca hiçbir ayrıntıyı birbirinden ayıramıyorsunuz. Gölün kenarında güzel bir keyif yapabiliyorsunuz ama sadece seyrediyorsunuz. İşte bununla yetinmeyip, gölün üstünde de keyif yapmak için böyle bir projeyi hayata geçirdik. 1 buçuk yıl süren bir AR-GE çalışmasının ardından üretime başladık. Aylık 4 üretim kapasitemiz var. Şimdilik sadece Amerika'ya çalışıyoruz, Avrupa için de bayilik görüşmelerimiz var. Ayrıca Türkiye pazarına da girdik" diye konuştu.
KİŞİYE ÖZEL TASARIM İMKANI
Bir Bursa firması olduklarını ifade eden Kanay, "15 yıllık bir karusel geçmişimiz var. Ekip arkadaşlarımız ise yıllardır bu işi yapan alanının en iyileridir. Çok güzel bir modelcimiz var, ona sadece kafanızdakini söylemeniz yeterli oluyor. Yılların biriktirdiği bir dostlukla, onların destekleriyle güzel bir çalışma ortaya çıkardık. Tekneyle karavanı birleştirdik. Alt kısım tamamen tekne, üst kısımda ise bir karavan var. İçinde banyosu, mutfağı, tuvaleti, 1 tane çift kişilik yatak, 2 kişilik çocuklar için yatak var. Bunun gelişmesi tabi ki mümkün. Üretici biz olduğumuz için ebatlar konusunda projelerimiz de var. Kişiye özel de tasarım yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
BU UYARILARA DİKKAT!
Bazı uyarılarda bulunan Ayşegül Kanay, "Bunlarla denize girmenizde bir mahsur yok fakat bu bir ulaşım aracı değildir. Bununla denize girip açılamazsınız, boğazı geçemezsiniz. Ama denizde açıldıktan sonra yüzebilirsiniz, balık tutabilirsiniz, keyif yapabilirsiniz. Tekrar karaya çıkıp, konaklayabilirsiniz. Deniz üstünde de konaklayabilirsiniz. Karavanın bunu sağlayabilmesi için güneş enerjisi, elektrikli motor var. Sadece üst yapısından yani karavandan dolayı denizde ulaşım aracı olarak kullanım sağlıklı değil, bunu tavsiye etmiyoruz" dedi.
"BİR KADIN TEK BAŞINA KULLANABİLİR"
Karavanının kullanımın çok kolay olduğunu anlatan Kanay, "Bu karavanı ben bir kadın olarak tek başıma alıp, bir yere gideceğim şekilde tasarlanmıştır. Bütün kadınların içi rahat olabilir. Geri geri karavanı suya sokuyorsunuz, arka lastiklerin suya değmesi yeterli oluyor. Daha sonra karavanı araçtan çıkartıp, suya saldığınızda bir sorun olmuyor. Elinizle bunu kolaylıkla çevirebiliyorsunuz. Yani bir kadın olarak istediğiniz yere yalnız gidebilirsiniz. Deniz üzerinde ulaşım noktasında kullanılması için çalışmalarımız da var. Çünkü bununla ilgili ciddi talep alıyoruz. Bunu da yapacağız" diye konuştu.
"BİR YERE BAĞLI KALMIYORSUNUZ"
Pandemi döneminde insanların doğal yaşama yöneldiğini belirten Kanay, "Fiyatların çok artması, insanların istediği zaman ailesiyle tatile gidememesi de karavan sektörünü etkiledi. Bizim yaptığımız şey ise ikisini birleştirmek oldu. Çok güzel bir tatil imkanı sunuyor. Bir yere bağlı kalmaktansa bu şekil tatil olmak çok daha güzel oluyor. Rezervasyon yapmak zorunda değilsiniz, uygun olduğunuz bir anda istediğiniz yere gidebilirsiniz. Sadece kapınınız önünde anahtarınıza bağlı olarak bir tatil imkanınız var.  Tatil ihtiyacınız olduğu anda bunu arabanıza takıyorsunuz ve istediğiniz yere gidiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.