AYDIN ÜSTÜNDAĞ’DAN ŞİŞLİ’DE YENİ BİR LEZZET DURAĞI: ADANA RUHU, İSTANBUL’DA YENİDEN HAYAT BULDU.
AYDIN ÜSTÜNDAĞ’DAN ŞİŞLİ’DE YENİ BİR LEZZET DURAĞI: ADANA RUHU, İSTANBUL’DA YENİDEN HAYAT BULDU.
Aydın Üstündağ, Şişli Halaskargazi Caddesi'nde yeni bir ocakbaşı restoranı açtı. Adana kebaplarıyla iddialı olan mekan, geçmişte yaygın olan ocakbaşı kültürünü canlandırmayı amaçlıyor. Çarşamba, Cumartesi ve Pazar akşamları canlı müzik sunulacak.
Haber Giriş Tarihi: 25.05.2025 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2025 18:35
Kaynak:
Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Şişli Halaskargazi Caddesi’nde kapılarını açan yeni ocakbaşı restoranı, sektörde 30 yılı aşkın deneyime sahip Aydın Üstündağ’ın girişimiyle hayata geçirildi. Ağrılı olan ve 38 yıldır İstanbul’da yaşayan Üstündağ, uzun yıllardır edindiği birikimi ve lezzet tecrübesini bu projeyle yeniden yorumluyor.
Geçmişte ocakbaşı kültürünün İstanbul’da çok daha yaygın olduğunu vurgulayan Üstündağ, “Eskiden bu kültür daha baskındı. Ancak zamanla bu gelenek kaybolmaya yüz tuttu. Biz, bu geleneği yaşatmak ve Şişli’de yeniden canlandırmak istedik” diyor.
Projeye, Adana asıllı ortağı Veysel’in de katkı sunduğunu belirten Üstündağ, “Veysel’in de sektörde ciddi bir tecrübesi ve işletmeleri var. Bu işi bilen, eti bilen biriyle yola çıktık” ifadelerini kullandı.
Mekânın en iddialı olduğu lezzet ise Adana kebap. Üstündağ, “Bizim et Adana’mızın lezzetini kimse veremez. Bu konuda iddialıyız. Gerçek Adana tadını İstanbul’da yaşatıyoruz” dedi.
Haftanın belirli günlerinde fasıl müzik ile misafirlerine keyifli akşamlar yaşatmayı hedefleyen işletme, Çarşamba, Cumartesi ve Pazar akşamları canlı müzik programları sunacak. Ayrıca doğum günü ve özel günler için de esnek etkinlik planlamaları yapılacak.
Yeni ocakbaşı, hem lezzet hem atmosfer açısından İstanbul’un gastronomi haritasına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
AYDIN ÜSTÜNDAĞ’DAN ŞİŞLİ’DE YENİ BİR LEZZET DURAĞI: ADANA RUHU, İSTANBUL’DA YENİDEN HAYAT BULDU.
Aydın Üstündağ, Şişli Halaskargazi Caddesi'nde yeni bir ocakbaşı restoranı açtı. Adana kebaplarıyla iddialı olan mekan, geçmişte yaygın olan ocakbaşı kültürünü canlandırmayı amaçlıyor. Çarşamba, Cumartesi ve Pazar akşamları canlı müzik sunulacak.
Şişli Halaskargazi Caddesi’nde kapılarını açan yeni ocakbaşı restoranı, sektörde 30 yılı aşkın deneyime sahip Aydın Üstündağ’ın girişimiyle hayata geçirildi. Ağrılı olan ve 38 yıldır İstanbul’da yaşayan Üstündağ, uzun yıllardır edindiği birikimi ve lezzet tecrübesini bu projeyle yeniden yorumluyor.
Geçmişte ocakbaşı kültürünün İstanbul’da çok daha yaygın olduğunu vurgulayan Üstündağ, “Eskiden bu kültür daha baskındı. Ancak zamanla bu gelenek kaybolmaya yüz tuttu. Biz, bu geleneği yaşatmak ve Şişli’de yeniden canlandırmak istedik” diyor.
Projeye, Adana asıllı ortağı Veysel’in de katkı sunduğunu belirten Üstündağ, “Veysel’in de sektörde ciddi bir tecrübesi ve işletmeleri var. Bu işi bilen, eti bilen biriyle yola çıktık” ifadelerini kullandı.
Mekânın en iddialı olduğu lezzet ise Adana kebap. Üstündağ, “Bizim et Adana’mızın lezzetini kimse veremez. Bu konuda iddialıyız. Gerçek Adana tadını İstanbul’da yaşatıyoruz” dedi.
Haftanın belirli günlerinde fasıl müzik ile misafirlerine keyifli akşamlar yaşatmayı hedefleyen işletme, Çarşamba, Cumartesi ve Pazar akşamları canlı müzik programları sunacak. Ayrıca doğum günü ve özel günler için de esnek etkinlik planlamaları yapılacak.
Yeni ocakbaşı, hem lezzet hem atmosfer açısından İstanbul’un gastronomi haritasına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.
En Çok Okunan Haberler