Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 parmağında 10 marifet olan Merve Akinci: 'İnsan isterse her şeyi yapar'

10 parmağında 10 marifet olan spiker Merve Akinci, eğitim aldığı ancak yoğun iş temposundan dolayı ara verdiği oyunculuk ve şarkıcılığa geri dönüyor. Başarılı projelerde yer alıp, dünyaya açılmak isteyen Akinci, "İnsan isterse her şeyi yapar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2023 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2023 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
10 parmağında 10 marifet olan Merve Akinci: 'İnsan isterse her şeyi yapar'

14 yıldır medya sektöründe yer alan sunuculuk, spikerlik ve moderatörlük yapan Merve Akinci, birçok alanda yetenekleri olan isimlerden biri... Yoğun iş temposundan dolayı ara vermek zorunda kaldığı hayallerine yeniden 'merhaba' diyen Akinci, hem iyi bir oyuncu hem de iyi bir şarkıcı olmak için kolları sıvadı. 'Vazgeçilmezsin' ve son olarak 'Kitaplar Yazacak Aşkımızı' adlı şarkılarını sevenleriyle buluşturan Akinci, eğitim aldığı oyunculuk alanı için de hazır olduğunu belirtti. İyi bir dizi ve sinema projelerinde yer almak istediğini ifade eden Akinci, ilerleyen dönemlerde güzel sürprizlerinin olacağının da sinyallerini verdi.



'TÜM BUNLAR BİRBİRİNİ BESLEDİ'
Tutkuyla bu işe başladığını anlatan Merve Akinci, "İnsan çocuk yaşta anlıyor aslında gerçekten neyi isteyip istemediğini. Kalabalığa konuşmayı, bir şeyler aktarabilmeyi ve insanların hayatına dokunmayı sevdiğimi çok erken yaşta farkettim. Sakinlik isteseydim tahmin ediyorum daha farklı ilerlerlerdim. Ama sosyal bir ailem olduğu için sahnede olmama katkıları da çok oldu. 14 yılı aşkın süredir sunuculuk, spikerlik ve moderatörlük yapıyorum. Tabi ki en sevdiğim yer sahne... Sunuculuk benim için çok farklı bir noktadaydı ama bu bir şeyi farkettim. Sunuculuk mesleğimden dolayı vakit ayıramadığım müzik alanına yöneldim ve sonrasında single çalışmam oldu. Şimdi müzik benim için daha ön sıraya geldi. Şarkı söylemeyi, beste yapmayı ve duyguları aktarmayı çok seviyorum. Küçük yaştan beri içerisinde olduğum ve keyif aldığım oyunculuğunda artık tekrar zamanı geldi. Aslında tüm bunlar birbirlerini besledi" şeklinde konuştu.

'BU KİŞİLERİN TELEVİZYONDA OLMASINA KARŞIYIM'
Bir sunucunun her zaman kendisini yenilemesi gerektiğini vurgulayan Akinci, "Bir çok insan çok düz ilerliyor medya sektöründe ve kendilerine bir şey katmıyor. Sunucu her zaman kendisini geliştirmeli, farklı bilgiler edinmeli ve farklı platformlarda bulunmalıdır. Yani riske girmelidir. Kesinlikle bu konuda eğitim almış kişiler sunucu olmalı. Yani  çok alakasız bir sektörden gelip, tecrübe kazanmayıp sadece güzelliği ile öne çıkan, iyi diksiyonu olmayan insanların sahnede, televizyonda olmasına karşıyım. Daha çok başarılı isim olabilir. Bunu destekleyen ve arkasında duran insanlar artmalı, çıkar ilişkileri bir dengede kalmalı artık. Çünkü bu sektörde bulunmak isteyen birçok insan, kendilerini destekleyen birileri olmadığı için üzülerek ve güvenlerini kaybederek geri çekiliyorlar. Bunun değişmesini ve iyi isimlerın artmasını dilerim" diye konuştu.


'HERKES OYUNCU OLAMAZ'
Çocukken Devlet Tiyatrosu'nda eğitim aldığını belirten Merve Akinci, "İlerleyen zamanlarda bazı projelerde oynadım. Ama yapmış olduğum yoğun spikerlik ve proje bazlı çalışmalarımdan ötürü oyunculuğa çok vakit ayıramadım. Şimdi iyi bir dizi ve sinema projelerinde olmaya hazırım, teklifler de geliyor. Yoğun ve keyifli bir dönem olsun. Oyuncu olmak isteyen çok insan var. Ama iyi ve farklı olan daima kazanır. Zaten bence herkes oyuncu da olamaz. Oyunculuk izlediğimiz kadar kolay bir sektör değil. Ezber yeteneğinden beden diline, hakimiyete sese kadar her şey bir bütündür. Sabır önemli, setler yorucu ve dikkat istiyor. En iyi oyuncular bile kendisini halen geliştiriyorsa, bu alan sürekli yenilik istiyor. İlerleyen dönemlerde ismimin, yıllarca oturtmuş olduğu networkunu kullanıp kendime ait bir marka yaratacağım. Ayrıca yazmış oldugum eserleri herkese duyurup güzel konserler vermek istiyorum. Başarılı projelerde yer alıp, iyi bir oyuncu olarak anılmak ve dünyaya açılmak istiyorum. Çünkü insan isterse her şeyi yapar" ifadelerini kullandı.


'GÜZEL PROJELERDE YAKINDA GÖRÜŞECEĞİZ'
Herkesin bildiği bir duruşu olduğunu ifade eden Akinci, bu duruşa ters olan bir sahnenin de kendisine yakışmayacağını belirtti. Akinci, "Halk tarafından yadırganabilir. Ama birçok rolün üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum. Kişi zamanla rolüyle bütün oluyor. Hayatımız da bir oyun. Dizilerde yüzde 90 hep aynı isimler yer alıyor. Burada da güven ve tecrübe konuşuyor. Yapımcılar da riske girip, yorulmak istemiyor. Bir ismi oturtmak zaman alıyor. Ancak kesinlikle yeni yüzlere ihtiyaç var, gizli kalmış çok yetenekler var. Fikrimce, bu konuda yarışmalar yapılabilir ve yetenekler bulunabilir. Ayrıca yetenek, her şeyin önüne geçer ama yetenekli olduğunuzu düşünerek, eğitim almazsanız, kendinizi geliştirmezseniz sizden daha çok eğitime önem  veren yetenekli birisi  sizin önünüze geçebilir. O nedenle eğitime çok önem veriyorum. Benim de ilerleyen zamanlarda güzel sürprizlerim olacak. Şimdi açıklamak istemiyorum, heyecan olsun. Bir insan sessiz kalıyorsa mutlaka hayal ettiği şeyleri çok büyük bir platforma duyurmaya hazırdır. Üretmeye ve insanlara dokunmaya devam, güzel projelerde mutlaka yakında görüşeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.