Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hem doktor hem yazar Aslıhan Güven'den bir kitap daha

Cevdetgiller raflardaki yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr

Hem Dermatoloji Uzmanı olarak görev yapan hem de başarılı kitaplar kaleme alan Aslıhan Güven, ikinci kitabı Cevdetgiller'i yayımladı. Doktorluk mesleğinden ilham alarak kitaplarında birçok farklı karaktere yer veren Güven, üçüncü kitabı için de hazırlıklara başladı.

Aslıhan Güven, bir elinde 10 marifet olan güçlü kadınlardan biri... Hem Dermatoloji Uzmanı olarak görev yapıyor hem de okuyucuyu mest eden kitaplar kaleme alıyor. Aslıhan Güven, Kelebeğin Döngüsü'nün ardından yayımladığı ikinci romanı 'Cevdetgiller'de İstanbul'un kozmopolit semti Cihangir'in ötekilerine odaklanıyor. Cevdetgiller'in imza günü için sevenleriyle buluşan Aslıhan Güven, yoğun bir sevgi seliyle karşılaştı. İmza gününün ardından Breaking News Turkiye'ye konuşan Güven, üçüncü kitap için hazırlıklara başladığını duyurdu.

"BARIŞÇIL BİR NİYETLE ROMAN YAZMAYA KARAR VERDİM"

Yazar olma serüveninden bahseden Güven, "Bir gün muayenehanemde 'hayatta başka ne yaparsam, ekstra mutlu olurum' diye düşündüm. Sonra çocukluğumda da çok sevdiğim yazı yazma tarafımı keşfettim. Ardından yazmaya başladım ve katıldığım yazarlık atölyeleri, aldığım eğitimlerden sonra ilk romanımı yazarak, bu sektöre adım attım. Daha çok psikolojik kitaplar yazıyorum. Pandemiyle birlikte hepimiz kabuğumuza çekildik, yalnızlaştık. Dünyadaki ciddi sorunlarla yüzleştik. Ayrımcılık, insanların kutuplaşması, ötekileştirme gibi durumlar beni daha çok düşünmeye sevk etti. Tamamen barışçıl bir niyetle roman yazmaya karar verdim ve tüm romanlarımda bu psikolojik ögeleri sık kullanıyorum" ifadelerini kullandı.

"DOKTOR YARI SANATÇIDIR"

Hem doktorluk hem yazarlık yapan Aslıhan Güven, "Aslında ikisini bir arada götürmek zor olmuyor. Doktor yarı sanatçıdır. O nedenle birbirini dengeliyor. Benim için boş zaman diye bir şey yok. Yazı yazmaktan çok büyük keyif aldığım için boş zamanlarımda yazı yazıyorum. Dolayısıyla her ikisini de bir dengede yürütmeye özen gösteriyorum. Aslında ikisi birbirini besliyor. Bana gelen hastalarım, çeşit çeşit insanlarla kurduğum muhabbetlerim benim romanlarımdaki karakterler için de ilham verici bir kaynak oluyor" diye konuştu.

"EDEBİYATI CAN SİMİDİ OLARAK SUNMALIYIZ"

Kitap okumanın öneminden bahseden ve gençlere bazı önerilerde bulunan Güven, "Cumhuriyet nesli olarak aslında yazma ve okumaya Avrupa'ya göre çok geç başladık ama çok iyi bir yol kat ettik. Fakat son zamanlarda dünyanın hızının artması, dijitalleşme, yapay zeka derken her şey hayatımıza 'hap bilgi' şeklinde sızmaya başladı. Dolayısıyla gençler sıkılıyor. Bizim edebiyatımızı onlara adapte etmemiz lazım. Yani eski nesil edebiyata onların adapte olması çok zor. O nedenle yazarlar olarak bizlere görevler düşüyor. Sadece onların isteklerini değil ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Almanya'da bir çalışma yapıldı ve 14-15 yaşlarında ergen grubunun çekilen emar tetkiklerinde beyin çapının küçüldüğü tespit edildi. Bu dehşet bir durum, o nedenle dijitalin zararlı kısımlarından korunup faydalı kısımlarını damıtarak kullanmalıyız. Bu noktada edebiyatı bir can simidi olarak sunmamız gerekiyor, burada da bize görevler düşüyor" şeklinde konuştu.

KİTAPLAR BEYAZ PERDEYE UYARLANACAK MI?

Kaleme aldığı romanların beyaz perde ve dizilere uyarlanması için bazı teklifler aldığını ifade eden Aslıhan Güven, bu teklifleri değerlendirdiklerini belirtti. Güven, "Kesinlikle görmeyi ben de istiyorum, umarım olacak. İkinci kitabım yeni çıktı ve şimdiden üçüncü kitabım için çalışmaya başladım. Üçüncü kitabım, daha geleceğe yönelik bir roman olacak. Fakat geçmişe yönelik flash backleri, günümüz Türkiye'sini aydınlatacak özelliklere sahip olacak. Yine dijital dünya ve yapay zeka gibi konularla 'mutluluk' kelimesini kavramsal olarak irdeleyeceğim bir roman olacak. Romanın bir bölümü Japonya'da geçecek, ben de yakında Japonya'ya gideceğim. Gelecek edebiyatına yönelik bir örnek olacak. Cevdetgiller kitabımda zaten buna bir geçiş yapmıştık şimdi tam da bu dönemi yansıtacak. Z kuşağının da bu kitabı beğeneceğini umuyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.