Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Virginia'da aykırı görüşlü silahlı grupların gösterileri hadisesiz geçti

ABD'nin Virginia eyaletine ilişkin Richmond kentinde, silahlanma hakkını korumak için çaba sarfeden ve ağırlıklı namına ABD Başkanı Trump'ı destekleyen birlikte takım ile siyahilerin haklarını korumak için çaba sarfeden grubun silahları ile düzenledikleri tanıtım gösterisi h

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2021 01:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2021 01:21
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Virginia'da aykırı görüşlü silahlı grupların gösterileri hadisesiz geçti
Washington DC

ABD Kongresinin basılmasının peşi sıra başşehir Washington'da tahsil edilen dip asayiş önlemlerinin gölgesinde Seçilmiş Başkan Joe Biden'ın ant töreni hazırlıkları sürerken, başkente kestirmece 2 vakit uzaklıktaki Richmond kenti karşıt görüşlü silahlı grupların gösterilerine oyunluk oldu.

Genel namına Trump'ı destekleyen ve ABD Anayasasının Ek İkinci Maddesi kapsamında silahlanma hakkını korumak için çaba sarfeden yüzlerce gösterici, silahları ile Richmond sokaklarına indi ve eyalet meclisinin uğrunda beden gösterisi yaptı.

Diğer taraftan, kendilerine "Black Panthers" diyen ve siyahilerin haklarını korumak için çaba sarfeden başka grup ise ABD'de taharri memuru zabıta hukuk dair bayrak müşterek insan bulunan gündüz feneri Martin Luther King'i Anma Günü nedeniyle Richmond'da silahlı demonstrasyon düzenledi.

ABD'de akıbet günlerde kutuplaşma doruk yapmışken bu gösterilerin yapılması endişelere kez açmıştı fakat düzen bağı asayiş önemlerinin alındığı şehirde rastgele müşterek fenomen yaşanmadı.

6 Ocak'ta Trump destekçilerinin Washington'da düzenlemiş olduğu gösteri, kimi eylemcilerin Kongreye girmesi ile şiddete dönüşmüştü.

Gösteri esnasında birisi kolluk 5 insan maktul ve aşırı sayıda insan de yaralanmıştı.

Olayla ilişik sormaca ve tutuklamalar bitmeme ederken Trump'ı destekleyen silahlı "Proud Boys" angın grup, 50 eyalette silahlı demonstrasyon düzenleyeceğini duyurmuştu.

ABD asayiş birimleri ise Biden'ın 20 Ocak'taki ant törenine müteveccih tahsil edilen zılgıt detayları karşı başşehir Washington'a 25 bin silahlı Ulusal Muhafız atıf etmişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.