Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ve görüşme başladı

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2019 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2019 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Ve görüşme başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'ın baş başa görüşmesi başladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la görüşmek için Beyaz Saray'a geldi. İki liderin görüşmesinde önemli başlıklar ele alınacak.

13.11.2019 20:16 | Son Güncelleme: 13.11.2019 20:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'ın baş başa görüşmesi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, saat 20.00 sıralarında 'a geldi.

ABD Başkanı Trump ve eşi Melania Trump, Erdoğan ve eşini kapıda karşıladı. İki lider basına fotoğraf verdikten sonra içeri girdi.

30 DAKİKA BAŞ BAŞA GÖRÜŞME

30 dakika baş başa, 1 saat heyetlerarası olmak üzeregörüşmenin toplam 1,5 saat sürmesi planlanıyor.

Erdoğan ve Trump'ın baş başa yapacağı görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile tercümanlar yer alacak.

Heyetlerarası görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ileABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo hazır bulunacak.

SENATÖRLER DE KATILACAK

Öte yandan, çalışma yemeği şeklindeki heyetler arası görüşmeye senatörler de katılacak. Toplantıda Senatör Lindsey Graham'ın da olacağı öğrenildi.

Saat 22.00 sıralarında ABD Başkanı Trump, senatörlerle başka bir salonda bir araya gelerek özel bir görüşme gerçekleştirecek.

Bu görüşmede azil süreci ve Türkiye'nin ele alınacağı öğrenildi.

Görüşmenin ardından saat 23.00 sıralarında iki lider kameraların karşısına geçecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

HEYETTE KİMLER BULUNUYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Washington'a geldi.

TRUMP, ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

ABD Başkanı , Türkiye-Suriye sınırında yaptığı işten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiğini söyledi.

Trump, "Ticari ilişkilerimiz çok iyi, yüz milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Basın toplantısı yapacağız ve her şeyi detaylı bir şekilde konuşacağız. S-400 ve F-35 konusunu görüşeceğiz. Suriye'deki birliklerimizin çoğunu eve getireceğiz." dedi.

Haberler.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.