Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye siber korsanların hedefinde!

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2019 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2019 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Türkiye siber korsanların hedefinde!
Saldırıya uğrayan 2 şirket açıklama yaptı Türkiye'ye yönelik dün gece saatlerinde büyük bir siber saldırı düzenlendi. DDos saldırısı(Aşırı trafik yoğunluğu) tekniğiyle saldırı gerçekleştiren internet korsanları, 2 şirketin sistemini çökertti. Saldırıdan etkilenen Garanti BBVA ve Türk Telekom şirketleri açıklama yapmak zorunda kaldı.

Türkiye, dün öğlen saatlerinde başlayan ciddi bir siber saldırı tehdidi ile karşı karşıya. Uluslararası siber güvenlik kuruluşlarının gerçek zamanlı siber saldırı haritalarına da yansıyan bu durumdan en çok etkilenen kurum ise Garanti BBVA'nın internet sitesi oldu. DDos saldırısı(Aşırı trafik yoğunluğu) tekniğiyle saldırı gerçekleştirenler ayrıca Türk Telekom sistemine de zarar verdi. Saldırıdan sonra 2 firma açıklama yaptı.

100 GB büyüklüğündeki saldırıda DDOS (Dağıtık Hizmet Reddi) tekniğini kullanıldığı gözlemlendi. Bu siber saldırı tekniği, internete bağlı bir hizmetin geçici veya süresiz olarak aksatarak, bir makinenin veya ağ kaynaklarının asıl kullanıcılar tarafından ulaşılamamasını hedefliyor.

HEDEFTE TÜRKİYE VAR

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre dün başlayan bu son saldırının ardından uluslararası siber güvenlik kuruluşlarının gerçek zamanlı siber tehdit haritalarında Türkiye, en çok hedefte olan ülke konumuna yükselirken; saldırıların çıkış noktasının ise yoğunlukta olarak Rusya ve ABD olduğu görüldü.

GARANTİ: MAĞDURİYET İÇİN ÖZÜR DİLERİZ

Siber saldırıyla ilgili olarak Garanti BBVA'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Dijital hizmetlerimize yönelik yoğun internet trafiği nedeniyle dijital kanallarımızda erişim sıkıntısı yaşamaktayız. İnternet servis sağlayıcılarımızla beraber sorunu gidermek için çalışıyoruz. Müşterilerimizin yaşadığı mağduriyet için özür dileriz" denildi.

TÜRK TELEKOM: ZAMANINDA MÜDAHALE ETTİK… HER ZAMAN OLABİLİR

27 Ekim 2019 Pazar günü başlayan siber saldırıyla ilgili Türk TelekomTeknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç da bir açıklama yaptı. Türk Telekom'un açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

""Dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği siber saldırılardan birini biz de ülkemizdeki bazı kuruluşlara yönelik olarak yaşamak durumunda kaldık. Saldırı, Türkiye'nin bilgi, iletişim ve teknoloji şirketi Türk Telekom'un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları tarafından zamanında müdahale edilerek durdurulmuştur.

Ülkemizin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan şirketimizin aldığı önlemlerle yurt içi ve yurt dışı internet trafiği herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeksizin normal seyrinde devam etmektedir. Diğer operatör ve servis sağlayıcılarını da etkilemiş olan saldırıya karşı bu kuruluşlar da bildiğimiz kadarıyla gereken çalışmaları yürütmektedirler. Benzer durumlar her zaman olabilir. Önemli olan buna karşı hazırlıklı olmaktır. Türk Telekom'un her türden saldırıya karşı savunma sistemi sağlamdır… Vatandaşlarımızın iletişim teknolojilerinden huzur içinde yararlanması birinci önceliğimizdir…"

DDoS Saldırısı Nedir?

Dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırısı, hedeflenen bir sunucunun, hizmetin veya ağın normal trafiğini, Internet trafiğinin seliyle hedefe ya da etrafındaki altyapısına aşırı yüklenerek bozmaya yönelik kötü niyetli bir girişimdir. DDoS saldırıları, saldırı trafiği kaynakları olarak birden fazla risk altındaki bilgisayar sistemini kullanarak etkinliğe ulaşır. İstenilen makineler bilgisayarları ve IoT cihazları gibi diğer ağ kaynaklarını içerebilir. Yüksek seviyeli bir DDoS saldırısı, karayolu ile tıkanıklık yapan bir trafik sıkışıklığı gibidir ve düzenli trafiğin istenen varış yerine ulaşmasını engeller.

Kaynak: haberler.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.