Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trump'ın reislik zamanında anadan görme matbuat ve toplumsal iletişim araçları ile mücadelesi bitmedi

Trump, reislik koltuğuna oturmuş olduğu Ocak 2017’den hesabının kapatılmış olduğu 8 Ocak 2021'e denli “realDonaldTrump” kullanıcı adlı hesabından tahminî 30 bin tweet attı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2021 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2021 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Trump'ın reislik zamanında anadan görme matbuat ve toplumsal iletişim araçları ile mücadelesi bitmedi
Washington

ABD başkanlığı vazifesini ferda Demokrat Joe Biden'a devredecek bulunan Donald Trump, görevdeki 4 yılı ortamında ülkenin anne akıntı basınıyla sonsuz çatışırken, sonuç devirde de içtimai medyaya müteveccih agresif davranış takındı.

Trump, göreve geldiği geçmiş günden beri hem iç yöntem bununla beraber aut politikada attığı adımlar ile millî ve arsıulusal kamuoyunda dikkati çekti.

Görev ortamında basının namına müteveccih eleştirilerini “adaletsiz ve taraflı” bulan Trump, CNN, Washington Post ve New York Times hassaten iktisap etmek amacıyla anne akıntı basını “yalancı basın” şekilde nitelendirdi.

Trump, hassaten görevinin sonuç devrinde “Big Tech” şekilde nitelendirdiği içtimai komünikasyon araçları şirketlerine müteveccih saldırılarını da sürdürdü.

Yaklaşık 30 bin tweet attı

Trump'ın riyaset sürecinin en akılda artan özelliklerinden biri, Başkan'ın Twitter'ı az daha asli yazışma kanalı şekilde kullanımı oldu.

Ana akıntı komünikasyon araçları ile yıldızı ortak muhtelif barışmayan Trump, Twitter'ın sesini duyurmasına araştırma görevlisi bulunduğunu savunuyordu.

Twitter hesabından nice ülkeye tehditler savuran Trump, ehemmiyetli duyuruları buradan yaptı, ayrıca birtakım bakanlarının görevden alınmasını güçlü bu platformdan açıkladı.

Trump, riyaset koltuğuna oturmuş bulunduğu Ocak 2017’den hesabının kapatılmış bulunduğu 8 Ocak 2021'e denli “realDonaldTrump” kullanıcı isminde hesabından kısaca 30 bin tweet attı.

Görev süresi ortamında Trump’ın en koyu tweet attığı devre ise 4. yılının geçmiş devri bulunan ve riyaset yarışının kızıştığı Ocak- Temmuz 2020 devri oldu. Trump, bu zamanda 6 bin 14 tweet attı.

"Yalancı basın" savaşı

Trump, göreve geçmiş geldiği günden beri ABD anne akıntı medyasını gaye tahtasına oturttu.

Gerek Beyaz Saray'da düzenlemiş bulunduğu toplantılarda lüzum Beyaz Saray'dan ayrılırken verdiği bap önü demeçlerinde Trump'ın matbuat mensuplarıyla yaşamış bulunduğu huzursuz anlamış olur kameraya yansıdı.

Medyayı kesif pıtrak Demokratların "iş birlikçisi" olmakla suçlama fail Trump, Twitter üstünden icra ettiği paylaşımlarda da matbuat kuruluşlarını "yalancı basın" şekilde niteledi.

Trump'ın 230 numaralı organizasyon ile mücadelesi

Trump, hassaten 2020 seçimleri devrinde içtimai komünikasyon araçları ağlarını da gaye tahtasına oturtarak bu şirketlere müteveccih saldırılarını da sürdürdü.

Sosyal ağları "yanlı" olmakla suçlayan Trump, içtimai komünikasyon araçları şirketlerine türel dulda sağlayıcı 230 numaralı düzenlemenin yürürlükten kaldırılması düşüncesince kesif pıtrak çağrılar yaptı.

Öte taraftan Facebook ve Twitter'ın en aşırı eleştirildiği konulardan biri de Ekim 2020'de, Demokrat sözlü Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'a ilgilendiren bulunduğu kanıt edilen elmek yazışmalarını yayımlayan New York Post gazetesine icra ettiği işgal oldu.

Trump, bunun ilişkin icra ettiği açıklamada, "Twitter ve Facebook, bütünü de Biden'ın intihap kampanyasına şişman yardım sağlamakta gibi. Onlar Demokrat Partinin ve cezrî sol hareketin üçüncü kolu amacıyla çalışıyor." dedi.

Kongre baskını sonrası içtimai ağlardan Trump'a sayısal engel

Trump, hassaten 2020 intihap devrinde Twitter hassaten iktisap etmek amacıyla içtimai komünikasyon araçları platformlarını yandaş olmakla suçladı.

ABD'de intihap neticelerini gıcırtı fail Trump yanlılarının 6 Ocak'ta Kongreye icra ettiği dominant Trump ve içtimai komünikasyon araçları ağları arasındaki savaşın sonuç perdesini açtı.

Kongre baskınının peşi sıra içtimai komünikasyon araçları ağları da Trump'a huzur şişman ortak önleme harekatına başlamış oldu. ilk şekilde Twitter, Trump'ın hadisat sırasında attığı paylaşımlardan kimilerini sildi. Ardından Facebook ve Instagram 24 saat, Twitter ise 12 saatliğine Trump'ın hesaplarına muvasala kısıtlaması getirdiklerini duyurdu.

Daha sonradan Facebook ve Instagram, Biden'ın kasem ederek görevine başlamış olacağı 20 Ocak'a denli hesaplara erişimin kısıtlanacağını açıklarken, Twitter 8 Ocak'ta Trump'ın hesabını müddetsiz şekilde askıya aldı.

Ardından Snapchat de Trump'ın hesabını kapattı.

Sosyal komünikasyon araçları ağlarının bu kararları ise arsıulusal kamuoyunda "ifade özgürlüğünün kısıtlanması" başlığı altında tartışıldı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.