Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tansiyon Hastaları Kışın Daha Dikkatli Olmalı

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2021 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Tansiyon Hastaları Kışın Daha Dikkatli Olmalı

Tansiyon Hastaları Kışın Daha Dikkatli Olmalı

 

Tansiyon hastalarının kış aylarında yaza göre daha dikkatli olması gerekiyor. Çünkü yapılan araştırmalar, yükselen tansiyon nedeniyle kalp krizi geçirme riskinin kış aylarında yaza oranla yüzde 35 arttığını gösteriyor. Bu nedenle tansiyon problemleri yaşayanların evde düzenli tansiyon ölçümü yapmaları ve gerekli durumlarda bu ölçümleri doktorlarıyla paylaşmaları büyük önem taşıyor.

 

Kış ayları ve soğuk hava birçok hastalığı beraberinde getirebiliyor. Soğukla birlikte damar büzüşmesi, kalp rahatsızlıkları olanlar için tetikleyici bir etken olabiliyor. Kan basıncı yaz aylarına göre kışın daha fazla artıyor, bunun bir başka sonucu olarak da kalple ilgili sağlık problemleri yaşanabiliyor. Yapılan çalışmalar kış aylarında yaza kıyasla kalp krizi riskinin yüzde 35 daha fazla görüldüğünü ortaya koyuyor. Bu nedenle kış aylarında düzenli ölçüm yaparak tansiyonu daha dikkatli takip etmek, sürekli kullanılan ilaçları ihmal etmemek, sağlıklı beslenmek ve fiziksel aktivite yapmak mutlaka düzene oturtulması gereken noktalardan bazıları.

 

Tansiyon ölçümünün her gün aynı saatte ve aynı koldan yapılması da büyük önem taşıyor. Uzmanlar, doğru bir ölçüm için kolu sıkmayan bir giysi giyilmesini, saat varsa çıkarılmasını öneriyor. Ölçüm yapmadan önce en az beş dakika dinlenmek, ölçüm sırasında dik oturup kolu desteklemek, konuşmamak, hareket etmemek ve bacak bacak üstüne atmamak dikkat edilmesi gereken detaylardan.

 

Sağlık verileriniz parmağınızın ucunda

App Store ve Google Play’den ücretsiz olarak indirilebilen OMRON connect uygulaması, ölçüm verilerinizi telefonunuza ya da tabletinize aktararak tansiyon geçmişinizi takip etmenize yardımcı oluyor. Doktorunuzla uzaktan tansiyon verilerinizi paylaşabilmenize imkan veren uygulama ile tansiyon geçmişi grafik ve tablo halinde görüntülenebiliyor. Ayrıca ilaçlarınız için hatırlatma da kurulabiliyor. Türkçe dil seçeneği bulunan OMRON connect uygulaması, OMRON M7 Intelli IT, M4 Intelli IT ve RS7 Intelli IT modelleri ile kullanılabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.