Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRÜNDE ISO 9001 BELGESİNİ ALAN İLK MARKA

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2019 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2019 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
SEKTÖRÜNDE ISO 9001 BELGESİNİ ALAN İLK MARKA

Bu sene 60. yılını kutlayan sevilen pizza markası Little Caesars; nefis kenar, “bir alana bir bedava” konsepti gibi sektöre yön veren ilklerine bir yenisini daha ekledi. Little Caesars Türkiye, kurduğu etkili ve sürdürebilir yönetim sistemleri ile gıda perakende sektörü fast food kategorisinde ilk ISO 9001 Belgesi alan marka oldu.

Türkiye’de ilklerin mucidi Little Caesars, 60. yılında Türkiye’de yine bir ilke imza attı. Bugün beş kıtada 6 bine yakın restoranla tüketicilere ulaşan, ülkemizde Çelebi Holding çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Little Caesars, gıda perakende sektörü, fast food kategorisinde ilk ISO 9001 Belgesi alan marka oldu.

Ankara, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Mersin, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Zonguldak’ta 80’i aşkın şube ile hizmet veren Little Caesars’ın bu belgeyi almasındaki en önemli etmenin kurdukları etkili ve sürdürebilir yönetim sistemi olduğunu anlatan Little Caesars Türkiye Genel Müdürü Banu Arıduru: “Türkiye’de gıda perakende sektörü fast food kategorisinde ilk ISO 9001 Belgesi alan marka Little Caesars oldu. Günümüzde tasarım, üretim, pazarlama ve satış sonrası hizmetlere kadar tüm aşamaları kapsayan ve sürekli iyileşmeyi hedefleyen kalite yönetim sistemlerinin uygulanması bir şart oldu. ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Standartları Serisi; etkili bir yönetim sisteminin nasıl kurulabileceğini, dokümante edilebileceğini ve sürdürebileceğini göz önüne seriyor. Kurumların organizasyon yapısından müşterileri memnuniyet seviyesine, veri analizinden etkin süreç yönetimine, satın almadan satışa kadar pek çok noktada kalite yönetim sistemi koşullarını belirleyen bu özel belgeyi almak gerçekten gurur verici”.

Bu standardın amacının kurumlarda oluşabilecek hata ve kusurların önüne geçmek olduğuna dikkat çeken Arıduru, “Standart; etkin bir kalite yönetim sistemi oluşturulması ve uygulanması halinde müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak kaliteli ürün ve hizmetler üretileceğini belgeliyor. Little Caesars Türkiye olarak geçmiş dönemde tüketicilere sunduğumuz yüksek kalite anlayışımızı çıtasını yükselterek daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

ISO 9000 Kalite Standartları Serisi Nedir?

ISO 9000 Kalite Standartları Serisi; organizasyonların müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik kalite yönetim sisteminin kurulmasına, geliştirilmesine rehberlik eden ve Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) tarafından yayımlanan bir standartlar bütünüdür. ISO 9001 Standardı; bir kuruluşun müşteri ve uygulanabilir mevzuat şartlarını karşılayan ürünleri sağlama yeteneği olduğunu kanıtlaması gerektiğinde ve müşteri memnuniyetini artırmayı amaçladığında uyacağı kalite yönetim sisteminin kurallarını belirtir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.