Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oklar yeni olimpiyat madalyası için hedefe kilitlendi

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, istikrarlı bir şekilde çalışarak 2024 Paris Olimpiyatları'ndan madalyayla dönmek zorunda oldukları söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2021 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2021 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Oklar yeni olimpiyat madalyası için hedefe kilitlendi
Ankara

Abdullah Topaloğlu, okçuluğun bugünü ve geleceğiyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

26 Ekim'de yapılan 5. Olağan ve Mali Genel Kurulu'nda yeniden başkan seçildiğini hatırlatan Topaloğlu, kendisine inanan ve destek veren delegelere teşekkür etti. Genel kurulunun ardından ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Topaloğlu, görev dağılımını yaptıklarını ve kurulları oluşturduklarını söyledi.

Bu yılın yarış takviminde sona geldiklerini dile getiren Topaloğlu, 2022'nin faaliyet takvimi için de çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Türk okçuluğunun, "Son olimpiyat şampiyonu" apoletli sporcusunun bulunduğuna dikkati çeken Topaloğlu, bunun tüm sporcu, yönetici ve okçuluk camiasına sorumluluk yüklediğini anlattı.

Topaloğlu, 2024 Paris Olimpiyatları'nın hazırlıklarına şimdiden başladıklarına ifade ederek, "Milli okçumuz Mete Gazoz'un 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kazandığı madalya sorumluluğumuzu artırdı. Bu sorumlulukla çalışmalarımıza başladık. Gözlerin üzerimizde olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

"Türk okçuluğunun şu dakikadan itibaren kaybedecek bir saniyesi yok"

Organizasyonlarda takımdan beklentilerin de yükseldiğini dile getiren Topaloğlu, şöyle konuştu:

"2024 Paris Olimpiyatları’nda madalya istiyorsak istikrarlı çalışmamızı sürdürmek zorundayız. Taviz verdiğimiz zaman bunun bedeli kürsünün dışına çıkmak olur. Aynı disiplin ve çalışma programının üzerine yenilerini ekleyerek 2024 Paris ve 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda da Türk okçuluğunu en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Vakit çok kısa ve hızlı yol almak zorundayız. Türk okçuluğunun şu dakikadan itibaren kaybedecek bir saniyesi yok."

Her yaş ve kategoride başarılı sporcu sayısının arttığını anlatan Topaloğlu, "Önümüzdeki olimpiyatlara istikrarlı şekilde yürüyeceğiz. Mete ve Yasemin'in yanına yeni isimler yetiştirdik ve alt yaş gruplarında milli takımlarda önemli başarılar elde ediyorlar. Şampiyonumuz Mete Gazoz ile Yasemin Ecem Anagöz, yetenekleriyle 3 olimpiyat daha Türkiye'yi temsil edebilecek kadar genç yaştalar." değerlendirmesini yaptı.

"Son 10 yıldır Türk okçuluğuna büyük bir ilgi var"

Abdullah Topaloğlu, gelen başarıların ardından okçuluk sporuna ilginin arttığını bildirerek, şöyle devam etti:

"Son 10 yıldır Türk okçuluğuna büyük ilgi var. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ardından bu talep neredeyse 3-4 katına çıktı. Federasyon olarak bu talebi karşılamak tabii ki bizim görevimiz. Yeni Meteler, yeni Yaseminler yetiştirmek istiyorsak bu talebe karşılık vermek zorundayız. Çocuklarımız 13-14 yaş grubundan alıp güzel bir eğitime tabi tutacağız. Onlar ileride yeni Meteler, yeni Yaseminler olarak karşımıza çıkacak."

"Milletimizin duasını hissettik ve desteğini aldık"

Topaloğlu, okçulukta gelen başarının arkasında çok önemli bir teknik ekibin olduğunu, teknik direktöründen psikoloğuna kadar tüm ekip sporcular için çalıştığını söyledi.

Tüm ekibin bir aile gibi birlikte yaşadığını aktaran Topaloğlu, şunları kaydetti:

"Bizlerin buradaki rolü onlara bu imkanları sağlamaktı. Bizler de bu yönde destek olduk, kamplarına gittik ve onları yalnız bırakmadık. Gördüğümüz eksiklikleri sürekli tamamlamaya çalıştık. Hep birlikte bu başarıya ulaştık. Ayrıca madalyayı ülkemize armağan ediyoruz. Milletimizin duasını hissettik ve desteğini aldık. Maçlar televizyonda yayınlandığında tüm ülke bir olduk. Millet olarak bu da ülkemizi, milletimizi birleştiren unsur oldu.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.