Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nişantaşı Üniversitesi’nden Azerbaycan’a Destek.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2020 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2020 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Nişantaşı Üniversitesi’nden Azerbaycan’a Destek.

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay YALÇINbaşkanlığındaki akademik heyet Azerbaycan’ın Gence kentine ziyarette bulundu.

16 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Nişantaşı Üniversitesi ile Gence Devlet Üniversitesi ortak senato toplantısı gerçekleştirildi. Gence kentinde yapılantoplantı sonrasında Prof. Dr. Şenay YALÇIN ile Prof. Dr. Yusuf YUSİBOV Ermenistan’ın Azerbaycan’da ki sivillere yönelik saldırılarını kınayan bildiriye imza attılar.


Ermenistan’ın işgalci ve saldırgan bir güç olarak uluslararası hukuku hiçe sayarak Azerbaycan topraklarını işgal altında tuttuğu hatırlatılan bildiride; Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan’ı ödün vermeye zorlamak amacıyla bilinçli olarak sivilleri hedef alan Ermenistan’ın kışkırtma amaçlı saldırılar gerçekleştirildiği ve binlerce masum sivil vatandaşın ölümüne yol açtığı ifade edildi.

Gence Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. YUSİBOV ile birlikte, Ermenistan’ın saldırılarında isabet alan bölgelerdeki enkaz alanlarına giderek inceleme yapan Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Şenay YALÇIN basın mensuplarına yaptığı açıklamada Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda büyük bir zafer kazandığını söyledi.

Ermenistan’ın haksızca saldırılar düzenlediğine değinen Yalçın; “Gence’yi hedef aldılar. Burada çok sayıda masum sivilleri şehit ettiler. Biz Nişantaşı Üniversitesi olarak yapılan bu çirkin saldırıları kınadık ve şimdide Gence Devlet Üniversitesi ile ortak senato toplantısı yaparak tavrımızı tüm dünya kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” dedi. 

Gence Devlet Üniversitesi ile ilerleyen zamanlarda ilişkilerini daha da fazla geliştireceklerini belirten Prof. Dr. Yalçın ayrıca, Nişantaşı Üniversitesi olarak saldırılardan etkilenen siviller ve şehit olan askerlerin yakınlarından oluşan 20 öğrenciye eğitim bursu vereceklerini de dile getirdi. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.