Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir merkezli 12 ilde terör operasyonu: 48 gözaltı

İzmir merkezli 12 ilde terör örgütlerine müteveccih planlı operasyonda, kontrol sonucu sunulan 51 şüpheliden 48'i yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2021 08:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 08:01
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
İzmir merkezli 12 ilde terör operasyonu: 48 gözaltı
İzmir

Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğünün yürüttüğü anket kapsamında, terör örgütleri MLKP, TKP/ML, DSİH ve PKK/YPG'ye müteveccih İzmir merkezli 12 ilde eş anlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 34'ü MLKP, 8'i DSİH, 1'i TKP/ML ve 8'i PKK/YPG terör örgütü üyesi bulunduğu öne sürülen 51 şüpheliden 48'i gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı hasret Gümüştaş, emektar İzmir il başkanları Pınar Türk ile Kerim Altınmakas, 2 avukat, 4 İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı, birisi Şemdinli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde kültür mühendisi ve hoca üzere dizge gruplarından şahısların bulunduğu öğrenildi.

Operasyon kapsamında MLKP terör örgütü ile bağlantı ve iltisakı belirleme edilmiş bulunduğu tamlanan ESP umumi merkezi, İzmir ve İstanbul il binası ile İzmir Bayraklı kaymakamlık bürosu, Etkin Haber Ajansı (ETHA) İstanbul il bürosu, Bilim, Eğitim, Estetik, Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) İstanbul il bürosunda meydana getirilen aramalarda, baş döndürücü sayıda sayısal materyal, yasaklı yayın, örgüte ilgili bulunduğu değerlendirilen belge ve 50 bin liralık dünyalık ele geçirildi.

Öte yandan, gayrı şüphelilerin yakalanması düşüncesince icraat sürüyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.