Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Valiliğinden buzlanma ve tuman uyarısı

Yarın sabahleyin İstanbul genelinde arazi arsa güçlü buzlanma ve tuman bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
İstanbul Valiliğinden buzlanma ve tuman uyarısı
İstanbul

İstanbul Valiliği, şeb ve ferda sabahleyin saatlerinde buzlanma ve don beklendiğini belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara için müdebbir olunmasını istedi.

İstanbul Valiliğinden meydana getirilen açıklamaya göre, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden tahsil edilen meteorolojik tahminlerde, kar yağışının öğleden sonradan Anadolu Yakası'nda sansasyonel olması, akşam ezanı saatlerinde kesilmesi bekleniyor.

Yarın ise İstanbul'un Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Çekmeköy ve Şile gibi şimal kesimlerinde gün ortası saatlerine derece ferah kar yağışı geçişleri öngörülüyor.

Kar kalınlıkları

Gece ve ferda sabah, İstanbul genelinde toprak arsa demir peyda etmek kıl payı buzlanma ve giysi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara için titiz ve müdebbir olunması isteniyor.

Kentte vakit 09.00 bakımından kimi merkezlerde ölçülen kar kalınlıkları şöyle:

"Çatalca (Radar sahası) 19 santimetre, Sarıyer Kilyos 10 santim Silivri 10 santimetre, Sarıyer 8 santimetre, İstanbul Havalimanı 6 santimetre, Ümraniye 3 santimetre, Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı 2 santimetre, Sabiha Gökçen Havalimanı 2 santimetre."

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü günah alanındaki 4 bin 79 kilometre kez ağında, 322 bıçaklı kamyon, 75 yükleyici, 47 greyder, 6 mahlul püskürtücülü kamyon, 2 rotatif, 6 kurtarıcı, 102 bin titrem sodyum klorür ve 200 titrem sodyum klorür eriyiği ile kar ve buzlanmaya için emek vermek yürütülüyor.

Ayrıca Kuzey Marmara Otoyolu'nda memur firmalar kabilinden 104 bıçaklı kamyon, 19 yükleyici, 15 kurtarıcı, 32 bin titrem sodyum klorür ve 800 titrem solüsyonla emek vermek yapılıyor.




Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.