Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İçişleri Bakanı Soylu: 2022 yılı, terörle mücadelede soluk aldırmama yılı olacaktır

Bakan Soylu, terörle mücadelenin birlikte an caba durmayacağını vurgulayarak "İsimleri, fraksiyonları ne olursa olsun gerek FETÖ gerek PKK, gerek DEAŞ, bu yapıların peşlerini bırakmayacağız. 2022 yılı, terörle mücadelede dem aldırmama yılı olacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2022 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2022 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
İçişleri Bakanı Soylu: 2022 yılı, terörle mücadelede soluk aldırmama yılı olacaktır
Antalya

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'da Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki birlikte otelde planlı Terörle Mücadele Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayı'nda icra ettiği konuşmada, salonda aracısız terör saldırısına verilen kalmış, çatışmalara girmiş ve şişman tecrübeler sahibi ergin onlarca insan bulunduğunu söyledi.

Almanya'da, Fransa'da, İngiltere'de hakeza birlikte güruh düzenlense bu derece tecrübeye eş insan sayısının on parmağı geçmeyeceğini anlatım fail Soylu, nazar boncuğu garplı ülkede evlatların kurşunlanmış, taraf yana mürettep çocuk fotoğraflarını gazetelerde görerek büyümediğini anlatım etti.

Türkiye'nin kimsenin ülkesine, politik sistemine, işine, gücüne karışmadığını fakat senelerdir terör eylemlerine verilen kaldığını dile getiren Soylu, şunları söyledi:

"PKK'nın evvela eylemini gerçekleştirdiği 1984 senesinde İngiltere, ulusal gelirinin yüzdelik 5,5'ini askeri masraflara ayırıyordu, tığ ise yüzdelik 3,6'sını ayırıyorduk. Terörün hızlandığı 90'lı yıllarda, 1997'de, İngiltere yüzdelik 2,56'sını, Türkiye ise yüzdelik 4,1'ini ayırıyordu. Türkiye'nin en sıkıntılı, en zor, en sorunlu yıllarıydı. Buna karşın bizlere anca birlikte şaşkın gömleği giydirdiler ki daima kusur bizde zannettik. Terörü ve teröristi yapım yazar ülkemize saldılar ve bizim kabahatimiz olduğuna bizi inandırdılar. Bu işle savaş edenler 'dış mihraklar' söylediğinde ya alaya alıp itibarsızlaştırdılar yahut Eşref Bitlis Paşa kabilinden ve ötekiler kabilinden susturdular."

Türkiye'nin senelerce kıt kaynaklarını kırk sene terörle mücadeleye aktardığını anlatım fail Soylu, kargaşa dönemleri karışma 50-60 senedir ülkenin gençlerinin enerjisini, insanını teröre kurban verdiğini kaydetti. Aynı sıkıntıları Fransa da İtalya da Hollanda da Amerika de yaşasaydı bu devletlerin de arka kalacaklarını aktaran Soylu, "Amerika'nın senatosunu muhakkak bastılar? Nasıl on senelerce allayıp pulladıkları itibarını birlikte gecede allak bullak ettiler. Hemen yanı başımızda dü ülkenin otoritesini dü terör örgütü bulunmayan etti. PKK, gayr DEAŞ. Devletler buna dayanma gösteremedi. Halen gösteremiyorlar." niteleyerek konuştu.

Bakan Soylu, senelerce Türkiye'ye vesayet, global güçler ile neler yapıldığını başlangıç döndürücü elleme bildiklerini vurgulayarak laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Hala kenar yazılarında 'dış mihraklar' cümlesini alaya, hafife alanlar, Amerika'dan binlerce tırla birlikte terör örgütüne Amerika'nın öz vergileriyle bütçesiyle dünyalık ayrıldığını herhalde görmezden geliyorlar. Avrupa'nın nice ülkesi terör örgüne mazi hizmet sağladığını, içerisinden dünyalık toplanmasına peyrev kaldığına herhalde görmezden geliyorlar. Herhalde Amerika'nın ve batının Avrupa'nın terörü desteklediğini bundan 50 sene evvela söylemiş olsaydık bugün gene bizlere kıs kıs gülerlerdi. Kendi memleketini düşünmeyen gafiller, bu ülkenin muhakkak engellenmeyen ve bağışlanmış bulunduğunu unutan o zenginler, öz ülkesinin yarınlarını değil, emir aldıkları efendilerinin yarınlarına kefil olmuşlar. Amerika'dan dünyalık alıp Türkiye aleyhine neşriyat önleyen hainler, bu gazeteci de olsa haindir, bu bilgelik adamı da olsa haindir, bu birlikte siyasa partiye mensup olsa da haindir. Bu derece belirgin ve nettir. Hainoğlu haindir. Süslü, püslü cümlelerle, oradaki büyükelçilerin talimatlarıyla iş yapanlar haindir. Bin sene evvela haindir bin sene sonrada haindir. Ne dobra ya... Batı'dan, Amerika'dan besleneceksin, Türkiye'yi ağılamak düşüncesince elinden geleni ortaya koyacaksın, pantolon almaya paran yok, birlikte 100 insan çalıştıracaksın terbiyesizce ülkenin cumhurbaşkanına, ülkenin etkin insanlarına, hız gösterenlerine, ülkesine sadakatle ilişkin olanlara, savaş edenlere balçık atacaksın, bühtan atacaksın ve sabahtan akşama derece onların kişiliklerine, kimlikleriyle, yaptıklarıyla uğraşacaksın. Biz neyle gönül rahatlığı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Onları televizyonlarına çıkaracaklar, onları bazı siyasiler muhatap alacaklar. Onlara çelim devşirecekler. Onlara el erki dâhilen gebertmek düşüncesince ellerinden mevrut halis muhlis destekleri verecekler, ondan sonrada değme birisi Türkiye'nin yarına ilişik martavallar okuyacaklar. Şunu söyleyeyim, tığ Cumhuriyet'in birlikte numara asrını doğrulama düzlük nesiliz, bizim birlikte özelliğimiz elan var, Cumhuriyet'in ikinci asrını doğrulama edecek nesiliz."

Bu dünya düşüncesince değme ayrışık fedakarlığı hazırlamaya apiko olduklarını tamlayan Soylu, "Karşımızdakiler ülkenin hesabını değil, kendilerine akıtılan dolarların hesabını yapmaktadırlar. Aramızdaki ayırt bu."

Bakan Soylu, 15 Temmuz'u önleyen da FETÖ'yü, PKK'yı, DEAŞ'ı senelerdir besleyip büyütüp muhafız da Irak'ta, Suriye'de, Afganistan'da yaşanmış bulunan kaosun müsebbibi bire birlikte devletler bulunduğunu vurguladı.

Bu fikirlerinden, bulgularından birlikte an üstelik şek etmediklerini kaydeden Soylu, doğruları söyleyenlere müteveccih de ne ruh bilimsel baskılar yaptıklarını, ne iftiraları atmaya çalıştıklarını da başlangıç döndürücü elleme bildiklerini söyledi.

Türkiye'nin senkronik kendisine uğraştığı terör örgütü sayısının, uğraştığı örgütlerin yıldırma kapasitesinin de bu ülkenin terörle mücadeleye ayırdığı maddesel ve beşeri kaynağın da ayrıksı devletlerde olmadığını vurgulayan Soylu, "Uğraştığımız ve sindirdiğimiz örgütlerden yalnızca ikisi, DEAŞ ve PKK, güneyimizde Suriye ve Irak'ta büyüklük otoritesini ağız ağıza bitirdi, baştan kurmaya çalışıyorlar. Bizden birlikte biricik çakıl üstelik koparamadılar." niteleyerek konuştu.

"TBMM'ye girmekle yıldırıcı sıfatınız üzerinizden kaybolmaz"

Bütün dünyanın başlangıç edemediği terör örgütleriyle savaş ettiklerini özetleyen Soylu, etraftaki terör örgütleri batının ve Amerika'nın desteklediğini bildiklerini vurguladı. Biten terör örgütlerinin dü çırpınışı bulunduğunu aktaran Soylu, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Birincisi cezaevlerindeki emektar üyelerini hareketlendirmek isterler. İkincisi, üniversitelerdeki gençlere iktiran etmek isterler. Böylece birlikte taraftan geçmişin terör birikiminden yararlanma yazar örgütü çalışkan göstermeye, gayrı taraftan da gençleri aralarına katıp geleceklerini kurtarmaya çalışırlar. Terör örgütü 2014, 2015'te 5 bin 550 kişiyi dağa çıkardı, kısaca 3-4 senedir terör örgütüne katmaya çalışmış oldukları insan sayısı giderek azalmaktadır. Geçen sene 53'tü, bu sene ise 51. Şimdi toy birlikte tezgahı gündeme koymaya çalışıyorlar. 500 yabanlık birlikte dizelge yaptılar. Yapan Karayılan ve arkadaşları. Bu 500 yabanlık listeyi, Türkiye'ye, öz yandaşlarına bu arada mülevves politikacı seyahat yaptıklarına, onlara yeni baştan 2022 senesinde dağa vermek düşüncesince gönderiyorlar. Her şeyi yavaş yavaş strateji ediyoruz. Teröre ve destekçilerine birlikte el elan beyan etmek istiyorum, Türkiye, emektar Türkiye değil. Allah'a ant olsun ki kafanıza çökeriz. Size soluk aldırmayız. Bu ülkenin evlatlarının yakasından düşün, bu ülkenin evlatlarının yakasından düşün. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmekle yıldırıcı sıfatınız üzerinizden kaybolmaz, bunu biliyoruz, ne iş birliklerini yaptığınızı da biliyoruz. Teröre muhakkak yayıncı olduğunuzu da biliyoruz. Hangi devletlerin istihbaratlarına elemanlık yaptığınızı da biliyoruz. Bu ülkenin huzurunu, birliğini, kardeşliğini, barışını Amerika'nın, Avrupa'nın uşaklarına bozdurmayacağımızı her insanın bilmesini isteriz."

"Terörle mücadelenin zirvesindeyiz"

Bu ülkenin, milletin, toprakların başlangıç döndürücü değer ödediğini, bundan ahir nesillerin de değer ödemekten korkmadıklarını dile getiren Soylu, 15 Temmuz'da milletin bunu kupkuru birlikte biçimde gösterdiğini kaydetti. talebe eylemleri niteleyerek pazarlanan eylemlerde 45-55 yaşlarında terör irtibatlı şahısların çıktığını ve bunların birlikte rast olmadığını tamlayan Soylu, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Türkiye Büyük Millet Meclisinde terör örgütü iltisaklı tiplere birilerinin eş çıkmasıyla arka etap atacağımızı mı zannediyorlar. Ne yapacağız okullarımızı terör örgütü iltisaklı tiplere doğrulama mi edeceğiz, üniversitelerimize doğrulama mi edeceğiz? Buna olanak mı vereceğiz? Terörle mücadelemizin en zirvesindeyiz. En zirvesinde olduğumuz bu sürede hiç kimseye ayakkabı bırakmayacağımızı hepimizin bilmesini istiyoruz. Kendi neşriyat kanallarından sonsuz cezaevlerine davet cihazı yapmaları, ara sıra anlaşmazlık sürüm çabaları anlamsız değil. Bu tabloya baktığımızda 'sol terör örgütlerini kırsalda bitirdik' niteleyerek temizlenmek muhtemel kabil mi? Suriye ve Irak'ın kuzeyi orada durduğu sürece tığ müteyakkız iktisap etmek zorundayız. Oraları temizlemedikçe, hayallerindeki terör koridorunu hayallerinden söküp atmadıkça, birlikte elan akıllarına getirebilecek birlikte basiret bırakmadıkça terörle mücadelemiz bitmeyecektir."

Bakan Soylu, terörle mücadelenin kalkınmadan yatırıma değme bölgede sürdüğünü anlatım etti. ABD'ye Avrupa'ya karşın terörle mücadeleden katiyen kopmayacaklarını aktaran Soylu, şunları kaydetti:

"DEAŞ'la da FETÖ ile de PKK ile PYD ile de savaş edeceğiz. Allah şahittir Cumhuriyetin ikinci asrına terörle alakadar doğacak nesle birlikte biricik melez bırakmayacağız. Siyaseti kendilerine birlikte siper zırhı kendisine görenlere söylüyorum, elleme ya... Bizim evlatlarımız 20 yaşlarında martir olsunlar, 25 yaşında, yapıncak kuzularımız martir olsunlar, bu ülke, ulus düşüncesince mağaraya ölüme bilerek girsinler, gazi olsunlar, tığ onların yanlarına gittiğimizde 'bakanım bana fariza verin, ego bu mücadeleye hazır' diyebilecek şişman birlikte sadakatte olsunlar sen 3 pare oy avcılığı yapacaksın niteleyerek terör örgütleriyle işbirliğini siyasa üstünden kaplamaya çalış, kendine meşrutiyet bölgesinden gayri meşruiyet devşirmeye çalış. Siz ne zannediyorsunuz ya? Bu ülkeyi iyesiz mi zannediyorsunuz? Bu ülkeyi fakir mi zannediyorsunuz? Sizin kabilinden Amerika'ya, Avrupa'ya secde fail adamlar mı bu ülkeyi yönetiyorlar, bu terörle mücadeleyi yapıyorlar. Biz Allah haricinde hiç kimseye secde etmeyiz, hepsi hakeza bilsin. Ben kimlere gönül rahatlığı konuştuğumu biliyorum."

Terörle mücadelenin birlikte an üstelik durmayacağını vurgulayan Soylu, "İsimleri, fraksiyonları ne olursa olsun, icap FETÖ icap PKK, icap sol terör örgütü, icap DEAŞ olsun, banko bu yapıların peşlerini bırakmayacağız. Emin olun, 2022 yılı, terörle mücadelede soluk aldırmama yılı olacaktır, anlayışımız da gayemiz de parolamız da bu olmalıdır." niteleyerek konuştu.

Soylu, yalnızca karşılarına çıkma eli silahlı teröristi tutup savaş etmekle yetinmediklerini, meseleye enli baktıklarını, terörün kaynağını ve beslendiği zemini kurutmaya çevrik birlikte basiret ortaya koyduklarını söyledi.

Terörle ve terörizmle savaş ettiklerini özetleyen Soylu, Doğu ve Güneydoğu'da terör iltisaklı belediyelere meydana getirilen görevlendirmelerin, bugün terörle mücadelede elde ettikleri kazanımların belkemiği bulunduğunu vurguladı.

"Kamu kurumları, domestik yönetimler üstünden terörün yeşertilmesine okazyon vermeyiz"

Soylu, hem terör örgütünü bitirdiklerini hem de Doğu'da ve Güneydoğu'da yaşamın seyrini değiştirdiklerini söyledi.

Kamu kuvvetiyle terörün yeşertilmesi mevzusuna gönül rahatlığı başlangıç döndürücü kırılan olduklarını vurgulayan Soylu, "Kamu kurumları, domestik yönetimler üstünden terörün yeşertilmesine, dirilik suyu verilmesine okazyon vermeyiz. Almanya'da, İngiltere'de İtalya'da, İspanya'da Belçika'da amme kurumlarında, domestik yönetimlerde, belediyelerde terörün t'si ile alakadar biricik birlikte insan istihdam ederler mi, edebilirler mi?" niteleyerek konuştu.

"Karayılan'ın canını alacağız"

2016'dan bugüne derece yalnızca kandırma yöntemiyle bin 64 kişiyi dağdan indirdiklerini kail Soylu, yalnızca 2021'de kandırma ile doğrulama bulunan insan sayısının da 199 bulunduğunu bildirdi.

2020 senesinde 248, 2021 senesinde 183 terör eylemini oluşmadan engellediklerini ve bunların nazar boncuğu birisinin hazırlop olmadığını vurgulayan Soylu, şunları aktardı:

"Dünyanın ne ülkesine gidersek gidelim, 'bize muhakkak yardımcı, dayanak noktası olursunuz, ulama koyarsınız' niteleyerek dayanak noktası istiyorlar. Terör örgütü öz bünyesinde konuşamıyor. Birbirine meramını anlatamıyor, emir veremiyor, vaziyetini öğrenemiyor. Geri zekalı Murat Karayılan güzeşte günlerde birlikte musahabe yapıyor. 6 ay evvela öldürdüğümüz teröristin hala yaşadığının zannında, arka zekalı bulunduğu için, değme ne birlikte akla değini kuramadığı için. Karayılan canını alacağız senin, bilesin. Sadece senin canını aldığımız devir seni destekleyenlerin de canını alacağız. Türkiye'de o devir üzülecek başlangıç döndürücü az endam olacak lakin Türkiye'nin kâffesi sevinecek. Üzüleceklerin ehemmiyetli birlikte kısmı de Mecliste olanlar ve onların destekçileridir."

Doğu ve Güneydoğu'da 2021'e derece terör örgütünün eylemselliğinin yüzdelik 95,76 azaldığını, bire birlikte periyotta lisanslı sportmen sayısının yüzdelik 139,8, darülfünun mektepli sayısının da yüzdelik 103,8 arttığını özetleyen Soylu, "Amerika'nın mamaladığı gazeteciler bunları yazamaz. Hani özgürlükçüydünüz? Hani demokrattınız? Siz terörün emzirdiği çocuklarsınız." ifadelerini kullandı.

Mücadele ile yalnızca dirilik kaybının engellenmediğini, ülkenin istikbaline konulmuş bulunan engellerin de kaldırıldığını tamlayan Soylu, şahısların yaşamının değiştiğini söyledi.

Diyarbakır annelerinin de ehemmiyetli birlikte ileti verdiğine ayraç fail Soylu, "Birileri görmezden gelmeye çalışsa da Diyarbakır aileleri PKK'nın ipini çekmiştir. PKK'ya sarılanların da ipini çekmiştir. Cenabı Allah'a başlangıç döndürücü şükür, 31 Aralık 2016 Reina saldırısından beri, şehirlerimizde terör yönünde birlikte dava yaşanmadı." biçiminde konuştu.

"Kimsenin sözüne ve sözüne bakmayacaksınız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kararlılıkla terörle savaş edildiğini dile getiren Soylu, toy metotlar, vizyonlar eşliğinde terörün halk kırıntıları bulunmayan oluncaya derece çalışmaların bitmeme edeceğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin fedakarca savaş ettiklerini kaydeden Soylu, ileriki süreçteki stratejiler gönül rahatlığı da şu değerlendirmelerde bulundu:

"En şişman tehditlerimiz 2022 yılı süresince PKK'nın çabucak Ağrı'nın uç ötesinde oluşturduğu karargahtır. Gözümüz, kulağımız, zihnimiz ve aklımız orada olacaktır. Kuzey Irak ve Suriye, Nusaybin, Kızıltepe bire birlikte sürede Şırnak Bestler Dereler bölgesi, Cizre'nin karşısı, Hatay'ın karşısından Türkiye'ye, birlikte mühimmat, dü patlayıcı üç yıldırıcı sızdırmalar olacaktır. 2022 yılındaki tehditlerden birisi terör örgütünün kent içi yapılanmalarıdır. Kırsalda diz çöken, mağaralarından sıçan kabilinden çıkamayan yıldırıcı örgütlerinin kent içi yapılanmalarıdır. En sonuç Şırnak Cizre'de yaşadığımız fenomen ağız ağıza bunun ehemmiyetli birlikte benzeridir. Özellikle kahramanlarımıza yönelik, Doğu ve Güney Doğu Anadolu şehirlerinde orayı terörize etmeye çalışan, milletimizin orada kendine mevrut itimatını baştan endişeye irsal etmeye müteveccih birlikte adımı takviye etmeye etkin birlikte anlayışı yapmak isteyeceklerdir. Bir biricik bilinçlilik söylüyorum, aman vermeyeceksiniz, acımayacaksınız. Kimsenin sözüne ve sözüne bakmayacaksınız."

Ülkenin, milletin şişman kayıplarla gönül rahatlığı karşıya kaldığını dile getiren Soylu, birlikte elan şişman bedeller, şişman zayiat yemek düşüncesince sonuç hamlelerinin kaldığını, bunu da gerçekleştirerek, tarihe geçeceklerini söyledi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.