Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güneş enerjisiyle besin kurutma maliyetleri 'otonom' sistemle azaltılıyor

Teknopark Ankara'daki birlikte firmanın geliştirdiği otonom sistem "Günebakan", yoğun gün enerjisiyle sınai boyutta besin kurutulmasına olanak verirken, konvansiyonel kurutuculara gereğince erke maliyetlerini yüzdelik 98 azaltıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Güneş enerjisiyle besin kurutma maliyetleri 'otonom' sistemle azaltılıyor
Ankara

TÜBİTAK Teknogirişim Sermayesi Desteği ile 2018'de kurulan Theta Temiz Enerji Teknolojileri isminde şirket, gün enerjisine alakadar dünkü teknolojiler geliştirirken, ülkedeki "temiz enerji" ekosistemine de katkıda bulunuyor.

Şirketin geliştirdiği önceki verim bulunan "Günebakan" otonom olarak konsantre gün enerjisiyle sınai boyutta besin kurutulmasına İmkan veriyor.

Söz konusu ürün, gün gücünü apayrı birlikte şekil çevirmeksizin yoğunlaştırarak gıdaların aceleci ve sağlıklı halde kurutulmasını sağlarken, doğallıktan karşılık vermeden bekâr gün ışığıyla atmosferik koşullara mestur kurutma ortamında, besin güvenliği ve nitelik standartlarını da koruyor.

Şirket, böylecene ilişik giranbaha ihracata müteveccih mahsulat elde edilmesini sağlıyor. Türkiye'de yetişen kestirmece 25 verim üstünde meydana getirilen testlerde kalburüstü neticeler elde edilmiş Günebakan'ın diyar dışı pazarda toprak edinmesine müteveccih de ameliyat yürütülüyor.

Günebakan, ayrımsız boyuttaki konvansiyonel kurutucularla karşılaştırıldığında, erke maliyetlerini yüzdelik 98 düşürüyor.

Zaman ortamında ayrımlı ihtiyaçlara mucibince Günebakan'ı çeşitlendiren şirketin, akıbet kullanıcıya müteveccih tabii besin kurutma çözümü sunan "Günebakan Minima", gıdaların dolaylı gün enerjisiyle kurutulmasını sağlayıcı "Günebakan Box", bütünleşmiş besin kurutma tesislerine müteveccih el değmeden üretime imkân sağlayıcı "Helianthus" ve çözelti formundaki kimyasalların ve likit gıdaların kurutulmasına müteveccih "Güneş Enerjili Sprey Kurutucu" kabilinden seçenek ürünleri de bulunuyor.

"Enerji maliyetlerini az elan sıfıra indiriyor"

Theta Temiz Enerji Teknolojileri kurucusu Doğukan Emre Yükmen, geliştirdikleri ürüne bağlı AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Günebakan'da zat tasarımları bulunan hususi mercekleri kullandıklarını özetleyen Yükmen, faziletkâr foto geçirgenliği ve dayanıklılığa ehil bu merceklerin kurutulacak ürünün hacmine mucibince dizi ve koşut bağlanarak kurutma sahası oluşturduklarını anlattı.

Yükmen, bu ibdai yöntemde, bireşimli zeka tabanlı değişmeyen algoritmasının kurutulan gıdaya hususi enstantane fotoğraf hal imal ederek kurutma kalitesinin fevk kurda kalmasını güvence ettiğine dikkati çekerek, "Sisteme bütünleşmiş nesnelerin interneti platformuyla da kullanıcıya engin kontrol, kovuşturma ve raporlama olanağı tanıyoruz. Sıcaklık, rutubet kabilinden ölçün bilgilerin birlikte artan kurutma süresi, günce ve ya maaş istihsal kütlesi kabilinden bilgilere de erişilebiliyor." dedi.

Küresel pazardaki benzeşim alternatiflerine mucibince Günebakan'ın erke maliyetlerini az elan sıfıra indirdiğini vurgulayan Yükmen, şunları kaydetti:

"Ürünlerde ilişik bedel yaratıcı doğallığı korurken besin güvenliği ve nitelik standardizasyonunu en fevk ölçüde tutmayı amaçlıyoruz. Böylelikle Günebakan kullanıcıları elan faziletkâr market fiyatlarına ulaşabilecekleri pazarlara erişebiliyor. Ayrıca işletmeci ve yatırımcılara sunduğumuz arama imkanlarıyla da rakiplerimizden ayrılıyoruz. Kurutulan gıdaya hususi ürettiğimiz çözümlerle süreci otonom duruma getirerek kullanıcıları aritmetik ve kovuşturma zorunluluğundan da kurtarıyoruz. Doğallığı korurken erke maliyetlerine akıbet veriyoruz."

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.