Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Greenpeace'ten Trump ve Bolsonaro'nun buzdan heykelleri ile çevre mesajı

Çevre örgütü Greenpeace üyeleri, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi karşısında, ABD Başkanı Donald Trump ve Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun buzdan heykelleri önünde çevre protestosu düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2020 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2020 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Greenpeace'ten Trump ve Bolsonaro'nun buzdan heykelleri ile çevre mesajı
New York

Greenpeace üyeleri, New York'ta, BM Genel Merkezi'nin arka planda görüldüğü Hudson nehri kıyısına Trump ve Bolsonaro'nun buzdan heykellerini koyarak, iki liderin bugün BM'de yapılan Biyo-çeşitlilik Zirvesi'ne katılmamasını eleştirdi.

.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Greenpeace, New York'ta Trump ve Bolsonaro'nun buz heykellerini yerleştirdi Greenpeace küresel ısınmaya dikkat çekmek için ABD'nin New York kentinde ABD Başkanı Donald Trump ile Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun gerçek boyutlu buz heykellerini, East River kıyısında Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nin önüne yerleştirdi. ( Tayfun Coşkun - Anadolu Ajansı )

Nehir kıyısında, açık alana konulan liderlerin buzdan heykelleri kısa sürede erimeye başlarken, protestocular, ''Nesli tükenen yüzler'', ''Krizdeki bir gezegenin ateşini körüklemek'' yazılı pankartlarla küresel ısınmaya karşı acil önlem almayan liderleri eleştirdi.

AA muhabirine konuşan Greenpeace Amerika Kampanya Direktörü James Mumm, ''Bu iki heykel, büyük bir çevresel kriz içindeki gezegenimize karşı duyarsız olan iki yüzü sembolize ediyor. İnsanlığın ihtiyacı olan doğanın yok olmasından sorumludurlar. Okyanuslarımızın en az yüzde 30'unu korumak ve iklime zarar veren emisyonlara son vermek için derhal harekete geçilmesi gerekiyor." dedi.

BM'nin biyo-çeşitlilik hakkında hazırladığı son raporda, biyo-çeşitlilikteki azalmanın önlenemez boyuta geldiği belirtilirken, çiftçilikteki yanlış uygulamalar, aşırı avlanma, ve fosil yakıtların kullanılmaya devam edilmesi gibi nedenlerin bu süreci hızlandırdığı ortaya konuluyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.