Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göz Bebeği Çevresi Nasıl Daha Beyaz Görünür?

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2019 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2019 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Göz Bebeği Çevresi Nasıl Daha Beyaz Görünür?

Kadınlar arasında konu sürekli daha genç görünmek, kırışıkları yok etmek ya da cildi sıkı göstermek ve daha birçok bu tip konu ile ilgili kafa yoracağımız detaylara geliyor. O kadar çok konu başlığı var ki, ama hepsi aslında sağlıklı olmak ile doğrudan ilgili.

Bir de tabii gözlerimizin çevresi kadar içi ile de ilgili olmalıyız diye düşünüyorum. Göz çevresi kadar gözlerin içinin de sağlıklı olması gerekiyor. Çünkü biliyorsunuz artık bütünsel sağlık önemli. O zaman gözlerin içi diyoruz ve göz bebeklerinin çevresindeki beyaz alanın, yani göz akının, zaman zaman yaşadığı sorunlara odaklanıyoruz.

Göz Akı Tam Bir Sağlık Göstergesi

Yapılan çalışmalar sarı göz bebeklerinin sizi daha yaşlı, daha yorgun ve solgun gösterdiğini belirtiyor. Görüntünün yanısıra göz beyazları sarıya dönüştüğünde, diğer hastalıkların yanı sıra allerjik reaksiyonlar, glokom ve toksin birikimi gibi daha büyük sağlık sorunlarının bir işareti olabilir. Bir tıp profesyoneline gittikten sonra sağlık sorunlarını gözardı ettikten sonra, göz beyazlatıcı damlalardan akıllı makyaj numaralarına kadar gözlerindeki beyazları daha beyaz hale getirmenin 10 yolu vardır.

 

Gözleriniz için Acil Çözümler

Göz yaşı damlası: Gözlerinizin beyaz kısımlarını daha parlak hale getirdiğini iddia eden çok fazla markada göz damlası var, ancak en çok ihtiyaç duyduğunuzda çabuk ama sağlıklı sonuçlar alabilmek için yine de doktorunuz ya da eczacınızın önerilerini dinleyin. Özellikle göz yaşı damlaları, gözlerinizdeki kırmızı veya sarı tonlara karşı koyacak mavi rengi içerir; böylece göz beyazlarınız daha parlak ve daha beyaz görünür. Ama çok önemli bir konu var: Bu damlaları uzun süreli kullanmamaya özen gösterin, çünkü gözlerinizin kendi kendine savunma mekanizmasını geliştirmesi lazım. Hızlı çözüm olarak kullanılabilirler ama uzun süreli kullanım önerilmez.

Soya Sütü: Soya sütünün içine birkaç adet pamuklu bez koyun ve daha sonra bu bezleri gözlerinizin üzerine tutun. Soğuk sıvı, soya sütünün içindeki anti-inflamatuar proteinlerle birlikte, kan damarlarını daraltarak gözlerin kan çanağına dönmüş halini azaltır.

Çay:  Evet bildiğimiz siyah çay… Demlediğiniz çaydan bir miktarını kahve fincanına alın ve ılınmasını bekleyin. Daha sonra bir miktar pamukla gözlerinizin üzerine yerleştirin. Gözlerin dinlenmesini ve her türlü sorunununa iyi gelen bu acil çözüm, sizi bir süre rahatlatır.

Gözleriniz için Daha Uzun Vadeli Çözümler

Bol bol havuç tüketin: C vitamini ve de özellikle gözler için önemli olan A vitaminini doğal şekilde havuçtan almak oldukça faydalı. Böylece daha parlak, daha sağlıklı gözlere sahip olmamızı sağlar.

Şeker ve Yağdan Uzak Durun:  Şeker ve yağ sizin için he rşekilde zararlı. Hepimiz ara sıra şeker ve abur cubura doğru el atıyoruz, ancak yüksek şeker ve yağ içeriğine sahip gıdaları yemenin etkileri hiç de iyi değildir. Bunlar karaciğeriniz toksin taşır ve karaciğeriniz düzgün çalışmadığında, toksinler vücudunuzu ele geçirir. Bu da sarı veya kırmızı gözlere neden olabilir. Karaciğeri temizlemek için işlenmiş, şekerli ve yağlı gıdalardan kaçının.

Kafeinden uzak durun: Daha önce de belirttiğimiz gibi, gözleri kurutan her şey gözlerinize zarar verir. Kafein de dehidrasyonun en büyük suçlularından biridir. Günde bir fincan kahve içiyorsanız, kaybedilen suyu geri hkazanmak için mutlaka bir bardak su ile için. Gün içinde de çok fazla sayıda kahve, çay veya kafeinli ya da gazlı içecekten uzak durun.

Güneş gözlüğü takın: Mümkün olduğu kadar her mevsime uygun şekilde güneş gözlüğü takın. Çünkü hem güneş ışınları hem de anlamadığınız şekilde esen rüzgar gözlerinizin beyazlığını koyulaştırmaya ve sararmasına neden olabilir. Ayrıca göz allerjisi de olabilirsiniz.

Tahriş Edici Maddelerden Kaçının: Duman, toz, polen ve diğer alerjenlerden kaçının. Böylelikle tahriş edici maddeleri önleyerek, göz beyazlarının gerçekten beyaz kalmasına ciddi ölçüde yardımcı olabilirsiniz. Sigara içilen ortamlardan, açık hava olsa bile, uzak durun. Yaşadığınız bölgede toz ve alerjenlerden uzak durmaya çalışın. Özellikle inşaat tozları gerçekten gözleriniz için sorun yaratabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.