Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fazla makyaj yaparsanız ne olur?

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2019 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2019 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Fazla makyaj yaparsanız ne olur?
Doğru yapıldığında güzel bir görünüm elde etmenizi sağlayan makyaj, abartıldığında ve ölçüsü kaçırılıp fazla uygulandığında cilt sağlığınızı olumsuz şekilde etkilemektedir.

Fazla makyaj yaparak güzel göründüğünüz düşünebilirsiniz ama bu tercihiniz sağlığınız için pek de güzel sonuçlar doğurmuyor. Çünkü fazla makyaj, özellikle cildinize ciddi zararlar veriyor.

TIKANMIŞ GÖZENEKLER SİZİ BEKLİYOR OLACAK

Cildiniz nefes almaya ihtiyaç duyar. Aşırı makyaj yaptığınızda cildin nefes almasını sağlayan gözenekler tıkanır ve cildiniz tahriş olur. Aşırı makyajın cildinize yapacağı ilk olumsuz etki tıkanmış gözenekler ve tahriş olmuş bir cilttir. Bu yüzden makyaj temizliğine dikkat etmeli, gereksiz makyaj yapmamalı ve doğal içerikli ürünlerle makyaj yapmaya özen gösterilmelidir.

ENFEKSİYON RİSKİ İLE KARŞI KARŞIYASINIZ

Makyajı yüzünüzden temizleyerek sorunlardan kurtulduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Makyaj çantanızdaki bakteri oluşumuna müsait ortama müdahale etmezseniz makyaj malzemeleriniz vasıtasıyla bakterilere maruz kalabilir; enfeksiyon kapabilirsiniz. Bu yüzden makyaj çantası temizliğine dikkat edin ve makyaj malzemelerini başkalarıyla paylaşmayın. Makyaj ürünlerini başkalarıyla paylaşmak da enfeksiyon riskini beraberinde getirecektir.

CİLT KIRIŞIKLIKLARINA NEDEN OLUR

Cildiniz hassas yapıya sahiptir. Cildinize yaptığınız sürtünme cildinizin elastikiyetini kaybetmesine ve daha fazla kırışmasına neden olur. Özellikle gözünüzün etrafındaki hassas bölge bu durumdan daha fazla etkilenmektedir.

KÖTÜ SÜRPRİZLER SİZİ BEKLİYOR OLABİLİR

Cildinizin alerji ve hassasiyet özelliklerine göre makyaj ürünlerine farklı tepkilerde bulunabilir. Fazla makyaj yaparak cildinizi toksinlere maruz bırakır ve cildinizde çeşitli sorunların oluşmasına neden olabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.