Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatma Şahin; "Gaziantep sevgi, emek ve lezzet şehridir

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2019 02:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2019 02:54
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Fatma Şahin; "Gaziantep sevgi, emek ve lezzet şehridir

Röportaj; Savaş Uğurlu

Kimi zaman güldü, kimi zaman ağladı, kimi zaman da yardıma muhtaçların yaralarına merhem olmanın mutluğu ve gururunu yaşadı. Ülkemizin ve Gazinantep'in uluslararası platformlarda tanıtılmasına katkı sağlamak için, gecesini  gündüzüne katan, çalışan, Türk  Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Breaking News Turkey Yayın Yönetmeni Savaş Uğurlu'ya çok samimi ve içten bir röportaj verdi.    

Şehri Demir Ağlarla Örerek Metro Yapmak İstiyorum; 

Savaş Uğurlu; Başkanım Gaziantep'in çehresini, aralıksız çalışmalarınızla güzelleştirmeye devam ediyorsunuz? Bu çalışmalar, Gaziantep'in tanıtımı için yetmez daha yapacak çok işimiz var dediğiniz işleri, projeleri sizden dinleyebilirmiyiz?

Fatma Şahin;  Savaş bey en büyük projelerimizden birisi Medeniyet Şehri projemiz. Ayrıca şehri demir ağlarla örecek metro projemiz, bunları gerçekleştirmek için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Her şey Gaziantebimiz için. 

Savaş Uğurlu; Uluslararası platformlarda daha geniş kitlelere ulaşabilmek için ne gibi çalışmalar yapılmalı?

Fatma Şahin; Ulusal ve Uluslararası kuruluşların, ki Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler  gibi yerlerin alanlarına dahil olup, daha geniş kitlelere ulaşmak için çalışmalar yapıyoruz.  

Savaş Uğurlu; Başkanım, siz herkesin derdine yetişmeye çalışan bir belediye başkanı olma özelliği dışında, bir anne edasıyla bazen göz yaşı döküyorsunuz, bazen kahkaha atıyorsunuz? Sizlerin aklında kalan ve anı olarak sakladığınız, unutmadığınız bir olayınızı dinlemek isteriz. 

Fatma Şahin; Yetim koordinasyon merkezimizin Bir Dilek Tut projesi beni çok etkilemiştir. Yetim çocuklarımızdan bir tanesinin dileği daha önce hiç doğum günü pastası olmadığıdır. O çocuğumuzun dileğini yerine getirdik ayrıca birçok ailenin isteklerine belediye olarak yetişmeye çalışıyoruz ve yetişiyoruz. 

Savaş Uğurlu; Her ortamda sizleri görebiliyoruz. Gerek sosyal medyada gerek birçok ulusal ve  uluslararası basında. Başarılı olmayı özetleyin desek, bize nasıl tanımlarsınız?

Fatma Şahin; Ben ve ekibim 3 T kuralına uyarak hareket ediyoruz. Takip, Takip, Takip. İş veya bir sorun geldiğinde o anda çözüme ulaştırıyoruz. Ertelemiyoruz. Başarılı olmak için gereken de budur. Ekip ruhu belediyecilikte çok önemli bir unsur.

Savaş Uğurlu; Ben Gaziantep'in Belediye Başkanı olduğum sürede olmazsa olmaz projem şudur, dediğiniz ve mutlaka hayata geçirmeyi istediğiniz projelerinizi bizlerle paylaşırmısınız?

Fatma Şahin; Gaziantep'de 50.000 konutluk proje hayata geçirdim. Düzbağ içme suyu ve Baraj projesi, ayrıca Gaziray projesi için düğmeye bastık.  Gaziantep'i marka şehir yapma yolunda çok büyük yol katettik. 

Savaş Uğurlu; Başkanım, Gastronomi Gaziantep'in olmazsa olmazı. Bize Gaziantep'in yemek kültürünü anlatın desek neler söylemek istersiniz?

Fatma Şahin; Sevgi, emek, lezzet, beceri toprak su ve güneş. Gaziantep'i anlatacağım en güzel sözlerin birleşimidir. 

Savaş Uğurlu; Gaziantep'i sizce; birçok ülkede şu çalışmamız dan dolayı tanıttık dediğiniz projeleriniz acaba nelerdir?

Fatma Şahin: Gastronomi alanında Unesco ve Türkiye'nin en büyük engelsiz yaşam merkezinin Gaziantep'de olması. 

Savaş Uğurlu; Bize 12 Eylül'de başlayacak olan GastroAntep hakkında bilgi verirmisiniz başkanım?

Fatma Şahin; Yalnızca kebap, lahmacun, baklavayı anlatmak için burada değiliz. Aynı zamanda bunu bir şehir kalkınması üzerinden hedeflerimizin ne olduğunu anlatmak için buradayız. Bu hikaye aslında çok da kolay olmadı. 'UNESCO'nun dilini öğreneceğiz.' dedik, UNESCO bize ne diyor? UNESCO'nun dilini öğrendik. Yemeklerin içine malzemesini nasıl koyduğunu göstermekle olmuyor. Bayram yemeği, düğün yemeği nedir, bunların hikayesi nedir? Bunları anlattık. Paris'e gittik, UNESCO'nun ana binasında acımızla ağızlarını yaktık, Meksika biberinden eksiğimiz olmadığını gösterdik, en güzel baklavamızla ağızlarını lezzetlendirdik ve bunun üzerine de menengiç kahvesi sunduk. Bize dair bunların hikayesini anlatmaya başladığımız zaman dikkat çektik ve 2 yıl sonunda başardık.

Savaş Uğurlu; Sizlerin çalışmalarını örnek alıp bizlerede bu çalışma şeklini anlatın diyen belediyeler hiç oluyormu acaba?

Fatma Şahin; Çoğu zaman bazı belediyeler projelerimizi ve ekiplerimizi sahada ziyaret ederek, bilgilerine başvurarak projelerimizi tatbik ediyorlar. 

Savaş Uğurlu; Bize belediye başkanı Fatma Şahin'i bir kenara koyup anne ve ev hanımı Fatma Şahin'i anlatın desek. Evde nasılsınız? Neler yaparsınız? 

Eşim en büyük destekçim;

Fatma Şahin; Çalışmalarımda da evde de eşim ve çocuklarım benim en büyük destekçim. Ben ve eşim çocuklarıma iyi bir anne ve baba olmaya gayret ediyoruz.

Savaş Uğurlu; Başkanım, Boş kaldığınız zamanlar mutlaka oluyordur. O zamanlarda acaba kendinize nasıl vakit ayırıyorsunuz?

Fatma Şahin; Genel de ailemle birlikte zaman geçireceğim zamanlarda kitap okumayı çok seviyorum, ayrıca sinema filmlerine çok meraklıyım. Güzel olduğunu düşündüğüm her filmi izlemeyi tercih ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.