Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatih’te Dünya Engelliler Günü Spor ve Eğlence Şenliği düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2021 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2021 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Fatih’te Dünya Engelliler Günü Spor ve Eğlence Şenliği düzenlendi
Fatih Belediyesi'nden anlamlı etkinlik

Fatih’te Dünya Engelliler Günü Spor ve Eğlence Şenliği düzenlendi

Fatih Belediyesi Fatih İlçe Spor Müdürlüğü iş birliğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla spor ve eğlence şenliği düzenlendi. 

Fatih’te düzenlenen etkinlikte 15-30 yaş grupları arasında; bedensel, otizm, down sendromu, (mental) 70 farklı engelli katıldı. Etkinlik kapsamında; Mini golf, dans, şarkı, kano kürek ve curling yarışmaları düzenlendi. Etkinliğe katılan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan halk oyunlarına eşlik etti.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılara dereceye girenlere çeşitli ödüller verilerek kupa takdim edildi. 

“HER GÜN GÖREVE HAZIRIZ”

Etkinlikte konuşan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “Kano ve Kürek Merkezi’nde engelli kardeşlerimiz için bir etkinlik düzenledik. Engelli kardeşlerimiz sunduğu güzel bir konser izledik. Katılımcıların eğlendiğini ve mutlu olduğunu gördükçe bizler daha da mutlu oluyoruz. Özel durumlu kardeşlerimiz için sadece bugün değil her gün göreve hazırız” dedi. 

“SEVGİLERİ SONSUZ”

Eyüpsultan Belediyesi Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi Dans Öğretmeni Figen Can, “Dans ve pilates dersleri veriyorum. Bu tarz etkinliklerde sahne alıyoruz. Halk ve modern dans yapıyoruz. Okulumuzda 150 öğrencimiz var. Otizm, down senromlu ve bedensel engelli öğrencilerimiz var. Onları anlayabilmemiz için birlikte zaman geçirmemiz gerekiyor. Özel durumlu insanlar bizden biraz farklılar. Öncelik verildiğinde çok güzel işlere imza atabiliyorlar. Sevgileri gerçekten sonsuz. Onlarla beraber olduğum için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Özel durumlu 26 yaşındaki  Ali Uçar ise, “Dans ve spor eğitimi alıyorum. Öğretmenlerimiz bize güzel şeyler öğretiyor. Michael Jackson taklidi yapıyorum. Barış Manço ve MFÖ’yü çok seviyorum" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.