Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dijital dünyanın yeni keşfi Basket Talks

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2020 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2020 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Dijital dünyanın yeni keşfi Basket Talks

Dijital dünyada genç ve yıldız basketbol oyuncularını ve basketbol sevenleri bilgilendiren, eğlendiren ve öğretici içerik sunan Basket Talks.

Basket Talks Loca programı bu hafta müzisyen ve prodüktör Bora Yeter’i konuk aldı. 

Bora Yeter’i tanıyanlar çoğunlukla Kolpa grubunun bas gitaristi ve kurucusu olarak tanıyorlar. Ama Bora Yeter aynı zamanda bir dijital ajans kurucu ortağı. Son dönemde hızla yukselen müzik platformu Dergy.com un kurucularından. Ve müzik sektöründe birçok sanatçıya ve firmaya danışmanlık yapmış bir internet stratejileri uzmanı.
Şimdiye kadar Hadise, Teoman, Hande Yener, Ferhat Göçer gibi isimlerle çalıştı. Gökçe, Seksendôrt ve kendi grubu Kolpa'nın da menajerliğini yaptı. Basket Talks Loca’nın 2. bölümününde konuğu oldu. 

Basket Talks Loca programında, basketbolu seven takip eden, hatta belkide oynamış ünlü simalar ya da sesler ile söyleşiler yapıyor.  İlk bölümünde Anıl Piyancıyı ağırladı. Anıl Piyancı ile basketbola dair eğlenceli bir sohbet gerçekleştirildi. 

Basket Talks programları arasında bir eğlence serisi olan ‘’Basket Talks Extra’’ var. Basket Talks Extra, ünlü simalar ya da sesler ile tamamen kurmaca, role playing kafasında bir komedi serisi. Bu seride konuklara sanki dünyaca başarılar elde etmiş birer basketbol insanlarıymış gibi davranıyorlar. Bu serideki konuklar; Aziz Kedi, Bay J, Arda Aydın olmuştu. Seri devam etmekte.


Bu iki serinin dışında bir eğitim serisi olan ‘’Basket Talks Academy’’ var. Bu seride ise, tamamen sporcunun gelişimine yönelik kısa videolar ve basketbol bilimi insanları ile söyleşiler yapıyorlar. ‘’Hook Shot Nedir?’’, ‘’FadeAway Nedir?’’ adında kısa bilgi verici videolar hazırlanmış ve bu videoları diğerleri gibi youtube ve İnstagram İGTVde paylaşmışlar.  Her Pazartesi yeni kısa bilgi videosu yüklüyorlar.  Basketbol bilimi insanları ile söyleşileri de haftaya yayında olacak. 

Bu serilerin ilki ve en gözdesi olan ‘’Basket Talks’’ a gelecek olursak; Basket Talks’da koçlara kişisel sorular ve basketbol dünyasına dair düşüncelerini soruyorlar. Bu sorular sayesinde konuk koçu daha yakından tanırken, deneyimleri ve anlattıkları sayesinde genç basketbol sevenlerin kafalarındaki soruları gidermeye çalışıyorlar. 


Ne gibi? Mesala: "sizce basketbolda en önemli şey nedir?" sorusuna verilecek " atletizim" cevabı ile  genç basketbol sever atletizm eksikliğini geliştirmeye yönelebilir. 

Ya da basketbol oyuncusunun gitmek istediği takımın koçunun basketbol hakkındaki söylediği şey oyuncuda eksikse oyuncu bunu geliştirebilir. 

Kısaca “Nedir bu Basket Talks?" sorusunun cevabı; USK1973 yıldız kategori basketbol oyuncusu Mir Demir Demirer tarafından hazırlanıp sunulan, koçlar hakkında bilgi edinip aynı zamanda  basketbol hakkındaki düşüncelerini aldığımız ve basketbol oyuncularının dinleyip girmek istediği takımın seçmesine rahat hazırlanması ya da eksiğini fark ettirmeyi amaçlayan www.baskettalks.com, sosyal medya kanalları ve tüm Podcast platformlarından erişilebilinen görsel ve işitsel bir bilgilendirici söyleşi serisidir. 


Diğer seriler gibi bu seri youtube’da yayınlanmıyor. Basket Talks’un 2. sezonunda BGL takımlarının antrenörleri ile söyleşiler yapılacak ve bu seride youtube’a yüklenecek. Basket Talks’tan 50 bölüm, Basket Talks Loca’dan 2 bölüm, Basket Talks Extra’dan 3 bölüm ve Basket Talks Academy’den 2 bölüm yayınladılar. 
Bu serilerin gözdesi ve ilki Basket Talks’un 1. sezon konukları;  I’M POSSİBLE BASKETBALL SKILL ENHANCEMENT TRAINER’ı KAAN ÇİVİCi, Fanatik.com.tr Editörü / Spikeri  NİHAT UZEL, Batıkent Yıldızlar Spor Kulübü Antrenörü ALPER FERAH, Adana Basketbol Kulübü Antrenörü MEHMET ÖZKAN,  İzmir Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı Antrenörü  GEDİZ ÇİZMELİ, Bireysel Gelişim Antrenörü TÜRKAY ÇAKIROĞLU, YEF Spor Kulübü Antrenörü YILDIRAY YILDIRIM,  Olimpik Basketbol Antrenörü  CEM ÜNER,  Asya Spor Akademisi Antrenörü UMUT ŞAHİN,  Gevaş Basketbol Takımı Antrenörü KADİR YILMAZ, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Spor Kulübü Antrenörü  LEVENT ÖZEN, İstanbul Basketbol Feneri Takımı antrenörü  Fatih Dedelioğlu,  Ted Ankara Koleji Antrenörü EGEMEN ARIKAN,  Atakent Gençlik Spor Kulübü ve Özel Enka Okulları Takımı Antrenörü GÖKHAN AKBAY, Basketbol Eski Oyuncusu GÜRAY KANAN, Acton Boxborough High School Antrenörü  SERCAN FENERCİ,  Basketbol Koç Ve Video Analizcisi SİNAN ATALAY,  Iğdır Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü  COACH UZAK,  Bireysel Gelişim Antrenörü  ENES AKDİLEK,  Anadolu Efes S.K. Kondisyoneri CİHAN KONUK,  Basketbol Koç ve Yorumcusu NEJAT SAYMAN, Balıkesir Basket Spor Kulübü Antrenörü BATUHAN YAŞAR, Irmak Okulları / Bireysel Gelişim Antrenörü MELİH FATİH TEMEL, Van Büyükşehir Belediyesi G.S.K Antrenörü UĞUR SAATÇİOĞLU,  Diyarbakır Final Okulları Antrenörü GÖKHAN TEKİN,  Tempo Basketbol Kulübü Antrenörü SERKAN DARICI, Turgutlu Belediye Spor Antrenörü SERDAR BABACAN, Bahçeşehir Koleji Basketbol Antrenörü TUFAN SABAH,  Botangücü 56 S.K Antrenörü ADEM TUFAN,  Bahçeşehir Koleji Basketbol Kondisyoneri Alper Tuncay,  Fenerbahçe S.K Kadın Basketbol Altyapı Kondisyoneri  SUAT SERKAN GÜRYEL,  Şanlıurfa İlgi Okulları Antrenörü İBRAHİM AYBAR,  Antalya Lara Basketbol Antrenörü  ALPEREN KALAYCIOĞLU, Ankara Nesibe Aydın Okulları Antrenörü  OZAN KARSLI,  Antalya Basketbol G.S.K Antrenörü  BARIŞ GÜNEY,  Bireysel Gelişim Antrenörü FIRAT GÜLER, Hakkari Galatasaray Basketbol Okulları & Hakkari Sportif Faaliyetler S.K Antrenörü  FEHİM ŞEN,  Kayseri Tekden Koleji Antrenörü VEYSEL TOPUZ,  Hakkari Sportif Faaliyetler Antrenörü AZAD YILMAZ, Erzurum Doruk Spor Antrenörü BURAK SAYAL, U17 Milli Takımı Yöneticisi GÜROL KARAMAHMUT, CEDİ OSMAN ACADEMY Antrenörü HASAN SERBEST, Galatasaray A Kadın Basketbol Takımı Antrenörü EMRE BEŞER, ANTALYA DSİ SPOR Antrenörü MEHMET YİĞİT, Urcu Sports City Antrenörü DENİZ YILDIR, Teşvikiye S.K Antrenörü HÜSNÜ ESER, Urcu Sports City & Güler Legacy Antrenörü EMRE MAHMUT ŞİMŞEK, Urcu Sports City Antrenörü DİLAN TEKŞEN, Antalya Osmanlı Antrenörü Ümit Türkoğlu, Teşvikiye-Beşiktaş Basketbol Akademi Antrenörü Nazım Sercan İlgar olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.