Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demir ve sert dışı metaller sahası 2021’de 10 bilyon dolar ihracat hedefliyor

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Öztiryaki, “1-19 Ocak bakımından ihracatımızı yüzdelik 15,4 artırmışız, kestirmece 420 milyon dolar ihracat yapmışız. Veriler, hedefimizi destekliyor.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Demir ve sert dışı metaller sahası 2021’de 10 bilyon dolar ihracat hedefliyor
İstanbul

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki, 2021'de 10 bilyon dolar ihracata ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “1-19 Ocak bakımından ihracatımızı yüzdelik 15,4 artırmışız, kestirmece 420 milyon dolar ihracat yapmışız. Veriler, hedefimizi destekliyor.” dedi.

Öztiryaki, kuvvetli ve kuvvetli dışı metaller alanının 2020 gerçekleşmeleri ve 2021 hedeflerine bağlı devir içi planlı görüşmede icra ettiği konuşmada, İDDMİB’in, alüminyum, bakır, aş damı eşyası, sınai mutfak, yapılış malzemeleri, maden hırdavat, döküm, pınar malzemeleri ve maden ambalaj kabil ast sektörlerin yapılış donanması konumunda bulunduğunu anımsattı.

Demir ve kuvvetli dışı metaller endüstrisi kendisine güzeşte sene 8,4 bilyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini, umumi ihracattan 4,6 hisse aldıklarını, yüzdelik 1,5 ihracat artışına ulaştıklarını, endüstri sektörleri ortada en aşırı ihracat oluşturan 6’ncı kol olduklarını aktaran Öztiryaki, 2020 senesinde 8 bin üyeye ulaştıklarını söyledi.

Öztiryaki, en aşırı ihracat meydana getirilen devletlerin sırayla Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Irak, Fransa bulunduğunu belirterek, gaye devletler ortada ABD’nin ve Irak’ın ehemmiyetli ortak toprak tuttuğunu vurguladı.

2021 yılı içinde 10 bilyon dolar ihracata ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Öztiryaki, “1-19 Ocak bakımından ihracatımızı yüzdelik 15,4 artırmışız, kestirmece 420 milyon dolar ihracat yapmışız. Veriler, hedefimizi destekliyor. Bundan ahir aylarda şimdi ortak tomar ihracat yapacağımızı adisyona katarsak 2021 senesinde 10 bilyon dolar ihracatı yakalayacağımıza inanıyoruz.” biçiminde konuştu.

Öztiryaki, ağırbaşlı ortak biçimde Ur-Ge projeleri karşıcı hariç satımcı birlikleri ortada toprak aldıklarını belirterek, bu cins planların devamını ehemmiyetli gördüğünü söyledi.

Dünyada türlü noktalarda oturmuş bulunan idmansız husus depolarının evren ile ticaretini sağlayıcı ortak dizge bulunan LME depolarının Türkiye’de bulunmadığına ayraç fail Öztiryaki, toy ortak ayn açısıyla bunun yaşama geçirilmesi düşüncesince nüfuz gösterdiklerini kaydetti.

“2021 senesinde ‘Yeni Nesil İhracat’ projemizi yaşama geçirmeyi hedefliyoruz”

Tahsin Öztiryaki, Birlik kendisine piyasanın doğacak vizyonuna ulama arz buyurmak istediklerini tabir ederek, “Aşı faaliyetlerinin hızlanmasıyla fiziksel düzentileme dünyasına çabucak arka dönüp geçtiğimiz devirde yürüttüğümüz mevhum faaliyetleri, hepsi hızıyla fiziksel faaliyetlerin izlem etmesini planlıyoruz.” dedi.

Fuar ve kurul katılımlarının yanında ehemmiyetli arsıulusal faaliyetlere müzahir olarak, hepsi dünyada sektörlerin tanıtımına yoğunlaşacaklarını aktaran Öztiryaki, 2020’de temellerini attıkları katı aşırı projeyi 2021 senesinde yaşama giyinmek az daha çalışmalara bitmeme ettiklerini söyledi.

Küresel değişime uymak ve ihracatı aut etkilere huzur şimdi dayanabilen bir duruma bildirmek düşüncesince İDDMİB kendisine şimdi esbak faaliyetlere arttırma izlem ve eylemler geliştirdiklerini özetleyen Öztiryaki, “2021 senesinde çabucak ‘Yeni Nesil İhracat’ projemizi yaşama geçirmeyi hedefliyoruz. Sektörel kümelenmelerin çekicilik merkezi durumuna getirilmesi, tecim elçilerinin yetiştirilmesi, evcil aralık meful istihsal ve kullanımının teşviki, sayısal dönüşüm, yeşil farkındalık ve ‘Uluslararası Ticaret Gündemi Webinar'ları’ başlıkları altında topladığımız projelerimizi çizdiğimiz defa haritaları doğrultusunda birer birer üyelerimize işlev buyurmak az daha sunacağız.” biçiminde konuştu.

Dijital pazarlama, mevhum tecim heyetleri ve mevhum fuar kavramlarının elzem birer eleman bulunduğunu vurgulayan Öztiryaki, laflarını şöyleki sürdürdü:

“Dijital platformlar, mevhum fuar ve konferanslar bundan böyle ticarete taraf veriyor. Biz de İDDMİB kendisine 2020 senesinde 15 ülkede 140 Türk şirketi ve 632 ecnebi şirketin iştirakı ile 1.400’den ortak tomar düet mülakat gerçekleştirdik. Ticaret Bakanlığımızın da destekleri bize antipatik çelim oldu. Sanal heyetlere arttırma kendisine geliştirdiğimiz TRADE365 Projemiz kapsamında ihracatçılarımızı senenin 365 haset ecnebi satın almacılar ile buluşturacak web portallarımızı yaşama geçirdik. İlgili portallarımızdan (turkishaluminium365.com, turkishkitchenware365.com, turkishhardware365.com, turkishhorecaequipment365.com, turkishcopper365.com, turkishcasting365.com) ast sektörlerimize hususi reklam kampanyaları hazırlayarak uzuv firmalarımızın tanıtımını gerçekleştirmenin yanında mevhum tecim heyetlerimizin bitmeme görüşmelerini de ayrımsız portallar üstünden gerçekleştireceğiz.”

“Yeni piyasa kendisine Afrika kıtasını mihrak noktamız ortada aldık”

İDDMİB Başkanı Öztiryaki, toy piyasa kendisine Afrika kıtasını mihrak noktaları arasına aldıklarını, bu kıtayla ilgilendiren hususi planlar üretmeyi düşündüklerini kaydetti.

ABD-Çin gerilimine ayraç fail Öztiryaki, bu süreçte Türkiye’nin ehemmiyetli hazırlık ülkesi kendisine kendini gösterdiğini ve bunun şimdi da gelişeceğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Yeşil Mutabakatı mevzusuna Türkiye’deki sanayicilerin de ilgi etmesi gerektiğine ayraç fail Öztiryaki, Yeşil Mutabakat'a ahenk dair AB’nin sanayicileri destekleyeceğini, kendilerinin de bu mevzuda dayanak almaları icap ettiğini vurguladı.

Kurlara bağlı istifham üstünde Öztiryaki, dengeli kurdan yana olduklarını belirterek, ihracat yaptıklarını fakat idmansız maddenin ehemmiyetli ortak yönünü da ithal ettiklerini söyledi.

Öztiryaki, 2023 senesinde 500 bilyon dolar ihracata ulaşılamayacağını fakat gine de ihracatta artışların bitmeme etmesini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.