Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BM Temsilcisi'nin Aden ziyaretini hükümet müspet karşılarken Husiler ise ziyaretten kıvançlı deği

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'in Aden ziyareti, Yemen'deki hükümet yetkilileri ve yanlıları kabilinden kıvançla karşılanırken, Husiler ise ziyaretten mutlu olmadıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2021 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2021 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
BM Temsilcisi'nin Aden ziyaretini hükümet müspet karşılarken Husiler ise ziyaretten kıvançlı deği
Yemen

Aden Vali Yardımcısı Nasr eş-Şazeli, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'in Aden ziyaretine bağlı içtimai iletişim araçları hesabı Twitter'dan icra ettiği açıklamada, Griffiths'in ziyaretinin ve ortak saf yetkiliyle görüşmesinin iri ehemmiyet ve koyu göstergeler taşıdığını belirtti.

ABD'deki Yemen Misyonu Başkanı Adil es-Senini de Griffiths'e hitaben Twitter hesabından icra ettiği paylaşımda, Aden ziyaretini ve hava meydanı saldırısını durumunda görmesini altın bulduklarını anlatım etti.

Senini, "Yemenliler, BM Güvenlik Konseyi oturumunda sunacağınız brifingde, yıldırı suçunu ve bu suçu özne Husileri açıkça ortak biçimde kınamanızı ve bunu Güvenlik Konseyi'nin tutanağına ve açıklamasına engelleme etmenizi arzuluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yemenli çözümleyici ve politik edip Muhammed Cumeyh de içtimai iletişim araçları hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Önemli olan, Husilerin Aden Havaalanı'nda işledikleri yıldırı suçunun kütlesi karşısında Griffiths'in sangılık göstermesi değil. Güvenlik Konseyine sunmuş olacağı raporun hoppadak suçu değil, bire ortak sürede suçu işleyenleri de açıkça ortak biçimde kınadığını içermesidir."

Gazeteci Abdurrakib el-Hatif Facebook hesabından icra ettiği paylaşımda, "Griffiths'in ziyareti, baltalama ve yıldırıcılık güçlerine açıkça ortak mesajdır. Dünya hoppadak yasal hükümetin gözüyle bakıyor. Yemen topraklarında terörizme arazi yok." ifadelerini kullandı.

Husiler, ziyaretten kıvançlı değil

Yemen'deki İran destekli Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam ise Twitter hesabından icra ettiği açıklamada, Griffiths'in Aden ziyaretinin "içi gereksiz ortak ziyaret" bulunduğunu savundu.

Abdusselam, Griffiths'in, abluka, limanların ve havaalanlarının kapatılması nedeniyle kâffesi Yemen halkının çekmiş olduğu iri insancasına sıkıntıları hala görmezden geldiğini gelecek sürdü.

BM Yemen Özel Temsilcisi Griffiths, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile 6 Ocak'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ortak araya gelmiş, 7 Ocak'ta iare başşehir Aden'e revan Griffiths, burada Yemen Başbakanı Muin Abdulmelik, Yemen Dışişleri Bakanı Ahmed Mubarek, hükümet üyeleri ve Aden Valisi Ahmed Hamid Lemles ile görüşmüştü.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.