Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Soylu: Suriye ve Irak, DEAŞ ve PKK'nın bitirdiği mutluluk otoritesini baştan kurmaya çalış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uğraştığımız ve sindirdiğimiz örgütlerden elden ikisi, DEAŞ ve PKK, güneyimizde Suriye ve Irak'ta büyüklük otoritesini ağız ağıza bitirdi, baştan kurmaya çalışıyorlar. Bizden ortak vahit tane çakıl üstelik koparamadılar." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2022 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2022 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Bakan Soylu: Suriye ve Irak, DEAŞ ve PKK'nın bitirdiği mutluluk otoritesini baştan kurmaya çalış
Antalya

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'da Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki müşterek otelde planlı Terörle Mücadele Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayı'nda icra ettiği konuşmada, salonda aracısız terör saldırısına verilen kalmış, çatışmalara girmiş ve şişman tecrübeler sahibi reşit onlarca insan bulunduğunu söyledi.

Almanya'da, Fransa'da, İngiltere'de hakeza müşterek derinti düzenlense bu derece tecrübeye cemaat insan sayısının on parmağı geçmeyeceğini tabir fail Soylu, nazar boncuğu garplı ülkede evlatların kurşunlanmış, taraf yana mürettep çocuk fotoğraflarını gazetelerde görerek büyümediğini tabir etti.

Türkiye'nin kimsenin ülkesine, siyasi sistemine, işine, gücüne karışmadığını fakat senelerdir terör eylemlerine verilen kaldığını dile getiren Soylu, şunları söyledi:

"PKK'nın geçmiş eylemini gerçekleştirdiği 1984 senesinde İngiltere, ulusal gelirinin yüzdelik 5,5'ini askeri masraflara ayırıyordu, tığ ise yüzdelik 3,6'sını ayırıyorduk. Terörün hızlandığı 90'lı yıllarda, 1997'de, İngiltere yüzdelik 2,56'sını, Türkiye ise yüzdelik 4,1'ini ayırıyordu. Türkiye'nin en sıkıntılı, en zor, en sorunlu yıllarıydı. Buna karşın bizlere anca müşterek sersem gömleği giydirdiler ki daim töhmet bizde zannettik. Terörü ve teröristi yapım yazar ülkemize saldılar ve bizim kabahatimiz olduğuna bizi inandırdılar. Bu işle savaşım edenler 'dış mihraklar' söylediğinde ya alaya alıp itibarsızlaştırdılar ve ya Eşref Bitlis Paşa kabilinden ve ötekiler kabilinden susturdular."

Türkiye'nin senelerce kıt kaynaklarını kırk sene terörle mücadeleye aktardığını tabir fail Soylu, kargaşa dönemleri engelleme 50-60 senedir ülkenin gençlerinin enerjisini, insanını teröre kurban verdiğini kaydetti. Aynı sıkıntıları Fransa da İtalya da Hollanda da Amerika de yaşasaydı bu devletlerin de arka kalacaklarını aktaran Soylu, "Amerika'nın senatosunu nite bastılar? Nasıl on senelerce allayıp pulladıkları itibarını müşterek gecede karmakarışık ettiler. Hemen yanı başımızda dü ülkenin otoritesini dü terör örgütü bulunmayan etti. PKK, başkası DEAŞ. Devletler buna direnç gösteremedi. Halen gösteremiyorlar." diyerek konuştu.

Bakan Soylu, senelerce Türkiye'ye vesayet, global güçler ile neler yapıldığını baş döndürücü elleme bildiklerini vurgulayarak laflarını şöyleki sürdürdü:

"Hala kenar yazılarında 'dış mihraklar' cümlesini alaya, hafife alanlar, Amerika'dan binlerce tırla müşterek terör örgütüne Amerika'nın zat vergileriyle bütçesiyle mülk ayrıldığını herhalde görmezden geliyorlar. Avrupa'nın nice ülkesi terör örgüne geçmiş hizmet sağladığını, içerisinden mülk toplanmasına peyrev kaldığına herhalde görmezden geliyorlar. Herhalde Amerika'nın ve batının Avrupa'nın terörü desteklediğini bundan 50 sene evvela söylemiş olsaydık zaman gine bizlere kıs kıs gülerlerdi. Kendi memleketini düşünmeyen gafiller, bu ülkenin nite engellenmeyen ve ari bulunduğunu unutan o zenginler, zat ülkesinin yarınlarını değil, yönerge aldıkları efendilerinin yarınlarına kefil olmuşlar. Amerika'dan mülk alıp Türkiye aleyhine neşriyat önleyen hainler, bu gazeteci de olsa haindir, bu bilgi adamı da olsa haindir, bu müşterek yöntem partiye mensup olsa da haindir. Bu derece belirgin ve nettir. Hainoğlu haindir. Süslü, püslü cümlelerle, oradaki büyükelçilerin talimatlarıyla iş yapanlar haindir. Bin sene evvela haindir bin sene sonrada haindir. Ne dobra ya... Batı'dan, Amerika'dan besleneceksin, Türkiye'yi otalamak düşüncesince elinden geleni ortaya koyacaksın, pantolon almaya paran yok, beraberinde 100 insan çalıştıracaksın edepsizce ülkenin cumhurbaşkanına, ülkenin etkin insanlarına, himmet gösterenlerine, ülkesine sadakatle ilişkin olanlara, savaşım edenlere balçık atacaksın, isnat atacaksın ve sabahtan akşama derece onların kişiliklerine, kimlikleriyle, yaptıklarıyla uğraşacaksın. Biz neyle gönül rahatlığı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Onları televizyonlarına çıkaracaklar, onları bazısı siyasiler muhatap alacaklar. Onlara kuvvet devşirecekler. Onlara el erki dâhilen gebertmek düşüncesince ellerinden mevrut etraflı destekleri verecekler, ondan sonrada gelişigüzel bir tanesi Türkiye'nin yarına ilgili martavallar okuyacaklar. Şunu söyleyeyim, tığ Cumhuriyet'in müşterek numara asrını tasdik meydan nesiliz, bizim müşterek özelliğimiz elan var, Cumhuriyet'in ikinci asrını tasdik edecek nesiliz."

Bu diyar düşüncesince gelişigüzel muhtelif fedakarlığı hazırlamaya amade olduklarını tamlayan Soylu, "Karşımızdakiler ülkenin hesabını değil, kendilerine akıtılan dolarların hesabını yapmaktadırlar. Aramızdaki ayırt bu."

Bakan Soylu, 15 Temmuz'u önleyen da FETÖ'yü, PKK'yı, DEAŞ'ı senelerdir besleyip büyütüp muhafız da Irak'ta, Suriye'de, Afganistan'da yaşanmış olan kaosun müsebbibi bire müşterek devletler bulunduğunu vurguladı.

Bu fikirlerinden, bulgularından müşterek an caba şek etmediklerini kaydeden Soylu, doğruları söyleyenlere müteveccih de ne ruhsal baskılar yaptıklarını, ne iftiraları atmaya çalıştıklarını da baş döndürücü elleme bildiklerini söyledi.

Türkiye'nin senkronik kendisine uğraştığı terör örgütü sayısının, uğraştığı örgütlerin gözdağı kapasitesinin de bu ülkenin terörle mücadeleye ayırdığı maddesel ve beşeri kaynağın da ayrıksı devletlerde olmadığını vurgulayan Soylu, "Uğraştığımız ve sindirdiğimiz örgütlerden çabucak ikisi, DEAŞ ve PKK, güneyimizde Suriye ve Irak'ta mevki otoritesini ağız ağıza bitirdi, baştan kurmaya çalışıyorlar. Bizden müşterek biricik çakıl caba koparamadılar." diyerek konuştu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.