Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alışveriş çılgınlığı estetiğe sıçradı

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2020 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2020 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Alışveriş çılgınlığı estetiğe sıçradı

Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından, gençlerden yaşlılara kadar herkeste çıldırmış şekilde estetik merak var. Peki bunun sebebi nedir? Neden herkes bu kadar estetik bağımlısı oldu işi uzmanı ile konuştuk..  

Breaking News; Bize kendinizden bahsedermisiniz.? 

Birgül Altuntürk; Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mezunuyum ve Medikal Estetik Hekimiyim. 10 yıldır Bağdat Caddesi Suadiye de şahsıma ait Muayenehanemi işletiyorum. 

Breaking News; Medikal estetik hekimi olarak sizin inandığınız güvendiğiniz en güzel 5 güzelleşme şekli nedir ?

Birgül Altuntürk; Doğruyu söyleyeyim mi size; ne botox ne dolgu:)) Ruhu beslemek, haklı değil mutlu kadın olmak, özgüven sahibi olmak, hayata karşı kocaman gülümseyebilmek, etrafına yayabildiğin güzel bir enerjiye sahip olmak. Siz erkeklerin kadınların selülitiyle mi ilgilendiğini sanıyorsunuz:)? Tüm bu işlemleri kadınlar sadece diğer kadınlar için yaptırıyor.

Breaking News; Estetik olarak artık herkes bu konulara merak sardı. Sizce bunun nedeni ne olabilir ?

Birgül Altuntürk; İçlerindeki doldurulamayan kocaman boşluk, tüketim içgüdüsü, rekabet üst kurulu:) diyebilirim.

Breaking News; Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de estetiğe ve bakıma yoğun bir ilgi var. Siz bunu neye bağlıyorsunuz ?

Birgül Altuntürk; Genç ve dinamik olarak hayatın içinde var olabilme daha fazla kaynak yaratma çabası. Kimisi için genç sevgili, kimisi için gerçekten kişisel özbakım ve İş dünyasının aktif dinamik insanlara çok şans vermesi.

Breaking News; Her doktor güzelleşmek adına farklı bir yöntemden bahsediyor.  Bu biraz kafa karışıklığına neden oluyor. Sizce doğru estetik, bakım nedir ?

Birgül Altuntürk; Türkiye Estetik Sektörü açısından dünya da çok ileri bir noktada. Bize başvuran her hastanın kafası oldukça karışık. Doktor shoping ve de doktor google müthiş bir kirlilik yarattı insanların beyninde. Türkiye'deki tüm kliniklerdeki işlemler hemen hemen aynı. Kimisi zaten yüz bakımı kimisi safir diyor:)) Bu olayın ticari satış biçimi. Bence doğru estetik ve bakım; işinde uzman güvenilir hekimlere teslimiyet, ihtiyacı hekiminizin belirlemesi...

Breaking News; güzelleşmenin ve estetik olmanın yaşının alt sınırlara düşmesini neye bağlıyorsunuz?

Birgül Altuntürk; Sosyo kültürel yozlaşma, kuşaklar arası çatışma. Çocuğum ne isterse yapmalıyım yanlışı. Tabiki bir de sosyal medyanın puş ettiği ambalaj kaygısı.

Breaking News; Türkiye’de olduğu gibi yurt dışından da özellikle arap ülkelerinden de turistler sağlık turizmine katkı sağlamak için ülkemize geliyor. Yabancıların sizce estetik güzelleşmek için Türkiye’yi tercih etme sebepler neler olabilir? 

Birgül Altuntürk; Çok ileri ve çok iyi noktadayız. Eğitimliyiz. Her yeniliği anında Türkiyeye getiriyoruz. Ve de yurt dışına göre çok çok ucuz yapıyoruz.

Breaking News; Bazen doğal olmayan ve göze sokularak yapılan estetikler görüyorum. 80 yaşında birinin 40 yaşında gözükmen istemesi gibi. Bu bir çılgınlık derecesine geldi denebilirmi ?

Birgül Altuntürk; Biz millet olarak herşeyi egzajere etmeyi seviyoruz maalesef. Biz de hiçbir konu da ölçü yok ki, bunda da olsun diye bekleyelim.Tabi burda biz hekimlerinde suçu var. Herkes “altın orana uymak zorunda mı?? Böyle olsa Yaradan hepimizi aynı şekilde var ederdi. Her birimizin genetik imzası olmazdı.

Breaking News; Yurt dışındaki bakım güzellik estetik teknikleri ve teknolojileri ile aynı oranda kalite de ve düzeydeyiz denebilirmi sizce?

Birgül Altuntürk; Çok daha iyi bir noktadayız emin olun.Bunu yurt dışından gelen Türk hastalarımız da fazlası ile bize ifade ediyor.

Breaking News; Siz bir doktor olmasaydınız ve estetiğe ihtiyacınız olsaydı, en çok hangi işlemi yüzünüz işin uygulardınız ? En güvendiğiniz bakım işlemi hangisi olurdu? 

Birgül Altuntürk; Yaşımın ihtiyacı ve eksiği ne ise O:)) Tüm uygulamalar bizim bebeklerimiz. Önemli olan doğru yaşta doğru dokunuş ve yaşının en iyisi olabilmek.Ben hep doğal dokunuştan yanayım. Elbetteki yaptırıyorum kendime birçok uygulama. Burda doğru nokta aslında ihtiyacınızı aynanın karşısında belirlediğiniz de ; ritminizin tuttuğu, tarzınızın tuttuğu bir doktora teslim olmanızda.Ben de bu anlamda bir meslektaşıma teslim oluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.