Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alan adı yatırımcılarına uzmanından tavsiyeler

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2019 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Alan adı yatırımcılarına uzmanından tavsiyeler

Haber; Savaş Uğurlu

instagram; @savasugurlu

Son zamanlarda sektörel olarak yıllardır olmasına rağmen yeni yeni yaygınlaşan bir iş alanı. Domain İnvestor yani Alan adı yatırımcısı. Konuyla alakalı ülkemizde bu alanda en başarılı isimlerden birisi olan Uğur Ata ile sizler için röportaj yaptık.

Breaking News; Uğur Ata kimdir.? Bize kendinizden biraz bahseder misiniz.?

Uğur Ata; 79 Konya doğumluyum.. Selçuk Üniversitesi İktisat mezunuyum.. Evliyim, 2 oğlum var.. 10 küsür yıl özel sektörde muhasebecilik yaptıktan sonra bilgisayara ve internete olan merakım beni bu sektöre yönlendirdi..  Özel sektördeyken hobi olarak ilgilendiğim domain sektörüne yatırımcı olarak devam ediyorum..

Breaking News; “Domain Investor” ne iş yapar? Hangi sorunlara çözüm olur?

Uğur Ata; Domain Investor, Türkçe karşılığıyla alan adı yatırımcısı; her yatırımcı gibi yatırım yapacağı alanı analiz eder, araştırır ve yatırımlık alan adlarını kendi portföyüne katarak, bu alan adına ihtiyaç duyan enduser (son kullanıcılara) domainleri ulaştırmaya çalışır.

Breaking News; “Doğru Domain” kavramı nedir? Alan adı seçerken dikkat edilmesi gereken hususlardan bahseder misiniz?

Uğur Ata; “Doğru Domain” in epey kriteri vardır. Çeşitli makalelerde bunları dile getirdik ama kısaca belirtmek gerekirse, kısa, akılda kalıcı, sektörü yansıtan, jenerik, kolay anlaşılır domainlerdir. Doğru Domain; son kullanıcının kimliğidir, prestijidir.

Breaking News; Sektörde şikayetçi olduğunuz ve düzelse Türkiye için yararlı olur dediğiniz bir şey var mı?

Uğur Ata; Sektörde en büyük sıkıntı bence yatırımcıların ve son kullanıcıların “doğru domain” bilincine sahip olmamaları. Pazarlama eksikliğimiz de epey fazla.. Bu bilinçlerin oluşması, pazarlama ağının çeşitlilik kazanması zaman alacak bir süreç tabi ama Türkiye’de bu biraz daha yavaş ilerliyor..

Breaking News; Yeni başlayacak arkadaşlar için önerileriniz nelerdir?

Uğur Ata; Kesinlikle direkt domain alımına geçmemelerini tavsiye ediyorum ilk olarak.. Sektör hakkında makaleler okuyarak, gruplara üye olarak, bu sektör hakkında bilinçli kişilere danışarak önce bir kalite bilincini, doğru domain bilincini kendileri oturtmalı… Paralelinde tabi ki maddi olarak bir birikim yapmaları.. Adım adım söylemek gerekirse; bütçe + doğru domain + doğru fiyatlandırma + doğru pazarlama + doğru son kullanıcı.. Bu sıralamayı doğru bir şekilde yapan herkes bu sektörde ciddi anlamda kendini geliştirebilir ve güzel bir portföy oluşturabilir. Hangi işi yapacak olursak olalım, ya yaptığımız işi sevelim, ya da sevdiğimiz işi yapalım.. Bu sektörü kolay para kazanmak olarak gören herkes para kaybeder.. Çünkü "bedava peynir sadece fare kapanında olur" 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.