Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

90’LI YILLARIN UNUTULMAZ ŞARKICISINDAN TAVSİYE, “GENÇ KARDEŞLERİMİN KALICI ÇALIŞMALAR YAPMASINI ÖNERİRİM..!!

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2020 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2020 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
90’LI YILLARIN UNUTULMAZ ŞARKICISINDAN TAVSİYE, “GENÇ KARDEŞLERİMİN KALICI ÇALIŞMALAR YAPMASINI ÖNERİRİM..!!

Savaş Uğurlu;  93’lü yıllarda pop müzikte Tarkan, Rahmetli Harun Kolçak, Serdar Ortaç, Burak Kut vb sanatçılar ortalığı kasıp kavururken bir anda hepsinin ortasına Ah Canım Vah Canım diyerek oturdun. İnanılmaz bir şekilde izleyiciye ulaştın.O zaman o kadar sanatçıya açılın mekanın sahibi geldi demek ne kadar zamanını aldı ? Ve Sanat hayatına başlama fikri sende nasıl oluştu.? 

Ahmet Akkaya; Ne kadar zamanımı aldı. Seneler seneleri geceler gündüzleri takip ederken 22 yılımı aldı.Büyük hayalini kurdugum müzigimin 1994 yılı aralık ayında müzik dünyamızla paylaştıgım ana kadar sanat hayatıma başlama fikri 5-6 yaşlarında içinizdeki seni ve sesimi keşfetmekle başladı. Sonra da ilk okul çagında bağlama derslerini piano dersleri alarak takip devam etti. Her şey tüm doğallığıyla başladı hayalini kurdugum benzersiz bir Türkçe sözlü müzigime kendimi adadım diyebilirim. Çok çalışmayı hatta akıllı çalışmayı seçtim bu sadece çok iyi bir fikir oldugu kadar zaman ve emek alan bir süreçti ve sonuçlarında bir okadar büyüleyici ve etkili oldu sanırım dinleyiciler açısından ve müzik sektörüm açısından müzigimizde deger yaratabilirsem değerliyim düşüncesindeyim her zaman.

Savaş Uğurlu; Şimdinin magazin programlarında da yine ister istemez insanlar bir birleri ile sürtüşmeler yaşıyorlar. Başarılı bir şekilde müzik piyasasına giriş yaptığında hiç rahatsız olanlar çok fena bir rakip geldi diye küs olduğun ve hala da küs olarak devam ettiğin bir sanatçı veya sanatçılar varmı ? 

Ahmet Akkaya; Benim karakterimin özü sevği  enerjisi hiç bir meslektaşımla veya yapımcı , menajerimle herhangi bir gerginlik yaşadıgımı hatırlamıyorum kıskanç biri de olmadım üretmeye ve paylaşmaya odaklı yaşamayı seçiyorum her zaman beni bilen bilir.

Savaş Uğurlu; İsmin Ah Canım Ahmet Canım Ahmet kaldı. Seviyor musun bu lakabı o zamandan bu zamana hala bu isim adının başında.? 

Ahmet Akkaya; Lakabın olumsuz tek yönü kalıcı olması ve bu konunun özü daha çok halkımızın  birbirine günlük hayatta lakap koyma alışkanlıgının bir uzantısı benim yaşadıgım bunu böyle kabul ettim ve benim açımdan herhangi bir sorun oluşturmadı tabi yeri gelmişken ismim Ahmet Akkaya' dır.


Savaş Uğurlu; Şimdi sanırım hala müzik ile uğraşıların devam ediyor. Neler yapıyorsun? Ne gibi çalışmaların var acaba ?

Ahmet Akkaya; Yeni neler var söyliyeyim. Sonsuz çile isimli hit şarkıma yeni bir aranje yaptım ve yakın zamanda klibini yönetecegim. Ekim ayında müzik severlerle paylaşacağım. Hemen ardından Mansur Ark kardeşimle düet yapacağımız yeni bir single aralık ayında müzik severlerle buluşturacağız. Bu arada ulusal bir radyoda Ah Canım Ahmetle Kafalar 90 radyo programı yapacağım. Ekim ayı ortası start veriyoruz, yine kasım ayında ünlü bir rap yorumcusu kardeşimle hasret şarkımın single ve klibi geliyor kısaca bol iyi müzikli çalışmalar geliyor.

Savaş Uğurlu; Yıllar geçtikçe şarkıların da şekli şemali değişti. Bir rap furyasıdır gidiyor. Sen nasıl değerlendiriyorsun rap müziği ve rapçileri ? Beğeniyor musun şimdiki müzik tarzlarını.? 

Ahmet Akkaya; Ben iyi olan, iyi müzikleri iyi hikayeleri olan yüksek müzik yetenekli  yapılmış işleri dinliyorum rap müzigi kültürünü de müzigini de hep sevmişimdir. Hasret isimli şarkım bir hip hop  çalışmasıdır sene 1994 genç kardeşlerim kalıcı çalışmalar yapmalarını öneririm.

Savaş Uğurlu; O dönemden bu döneme gelindiğinde yine görünüş olarak bir değişiklik yok. Neye borçlusun bunu? Böyle zinde kalmak için neler yapıyorsun?

Ahmet Akkaya;  Genetik kodlarım, yaşam tarzım, spor ve yüksek beslenme bilincim.

Savaş Uğurlu; Şu dönemde artık sosyal medyadan şarkılarını paylaşıp sanatçı ismi altında olan bir çok genç var sen nasıl değerlendiriyorsun bu şekilde bir şarkı ile sosyal medya üzerinden meşhur olup milyonlarca hayranı olanları? 

Ahmet Akkaya; Kalıcı işler yapabiliyor ve takdir ediliyorsalar sorun yok.''Değer katanlar, çok değer çalanlar az olsun ,amin :))))'' Populer hayatın risklerinden uzak dursunlar.

Savaş Uğurlu; Yeni nesilde hangi sanatçıları beğeniyorsun ? 

Ahmet Akkaya; İsim vermekten çok, iyi ve kaliteli  işleri takip ediyor ve keyifle dinliyorum.

Savaş Uğurlu; 90’lı yıllara özlem duyan milyonlarca insan var hatta şimdi nesilden bile keşke o dönemde yaşasaydık diyenler. 

Senden dinlemek isteriz 90’lı yılları neden bu kadar samimi idi ? 

Ahmet Akkaya; 90 lar iyi müziklerin yapıldığı yıllardı. ve iyi olan herşeye insanlar sahip olmak  ister. 90 lar böyleydi belki bu nedenle böyle düşünüyorlar kim bilir?şahane yıllardı  güzel zamanlardı 

Savaş Uğurlu; Albümler besteler vb yapıyorsun ama bir acaip şarkı ile milyonlarca kişi tarafından izlenen kişileri görünce nereden nereye geldi bu sektör dediğin oluyor mu hiç ? 

Ahmet Akkaya; Üretmek güzeldir her zaman  mesela Ajda Pekkan ''Yalnızlık Fm'' şarkımı yorumladı Ozan Doğulu No 6 albümünde  Yeşim Salkım, müziğini benim yapmış olduğum Katil Uşak şarkısını yorumladı yani iyi şeyler üretelim akıllı çalışalım müzik sektörümüz de iyi yönde gelişir sanatçılarımız yaptıkları işlerde yüksek bir zeka ve derin  naif duyğularını her zaman öncelikli tutmalıdırlar yoksa tüccar çocuklar müzik sektörüne zarar verebiliyorlar.

Savaş Uğurlu; Sanat hayatın dışında özel hayatın ile alakalıda az bilgi vermeni isteriz müzikle uğraşın dışında neler yaparsın ? Nasıl vakit geçiririsin ? 

Ahmet Akkaya; Keyfli zaman geçirmeyi seven yaşama güçlü bağları olan bir insanım en sevdiklerimle,ailemle güzel keyifli vakit geçirmeyi severim seyahat etmeyi düzenli spor yapmayı da önemserim.

Savaş Uğurlu; Sanatçılar toplum önünde örnek davranışı olan insanlardır.Bizler de 90’lı yılları gördük abi kardeşlik samimiyet vardı. Geçenlerde bir sanatçının yaşlı bir adama saldırısını izledik. Sorum o konu değil. Ben bile hala unutmamış ve aklımda sizler kalmışsanız şimdi sizce ne oldu da insanların bir birine tahammülü kalmadı ? bana göre örnek bir sanatçı olarak siz sanatçının tanımını yapabilir misiniz ?  

Ahmet Akkaya; Örnek Bir insan olmak bir sanattır. Önce kendine vatanına insaN örnek bir insan olabiliyorsa insan sanatçı sıfatını da taşıyabiliyorsa örnek bir sanatçı olmayı da başarmış olur.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.