Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van'da kar yağışı nedeniyle 53 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Van'da kar yağışı nedeniyle 53 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2026 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2026 09:49
Kaynak: Anadolu Ajansı
Van'da kar yağışı nedeniyle 53 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Harun AKSU/BAŞKALE, (Van), (DHA)- VAN'ın 5 ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 53 yerleşim yeri ulaşıma kapandı. Başkale ilçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye kadar ulaştı.

Van merkezde dün akşam yağmur, Bahçesaray, Çatak, Özalp, Gürpınar ve Başkale ilçelerinde ise kar etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle 5 ilçeye bağlı 21 mahalle ve 32 mezra yolu ulaşıma kapandı. Yolların açılması için Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri karla mücadele çalışması başlattı.

BUZ SARKITLARI

Kar yağışının en etkili olduğu Başkale ilçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetre, yüksek kesimlerde ise yer yer 1 metreyi geçti. Karla ilçede dondurucu soğuklar da etkili oldu. Soğuklar nedeniyle ilçedeki bazı binaların çatılarında yaklaşık 2 metre uzunluğunda buz sarkıtları oluşurken, belediye ekipleri kar temizleme çalışması yaptı. İlçenin belirli noktalarında toplanan kar yığınları kamyonlarla taşındı. (DHA)

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.