Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 yıl önce okul seçmelerinde başladığı kick boksta dünya şampiyonu oldu

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2026 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2026 10:25
Kaynak: DHA
breakingnews.com.tr
15 yıl önce okul seçmelerinde başladığı kick boksta dünya şampiyonu oldu

Yiğithan HÜYÜK/BURSA, (DHA)- BURSA’da yaşayan Serdar Şayık (26), 15 yıl önce okulunda yapılan seçmelerle adım attığı dövüş sporlarında dünya şampiyonluğuna ulaştı. Geçen yıl Abu Dabi’de dünya ikincisi olan milli sporcu, Antalya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda rakiplerini teker teker eleyip, 63,5 kiloda dünya şampiyonu oldu.

Nilüfer ilçesinde yaşayan Serdar Şayık, 15 yıl önce okulunda yapılan seçmelere katılıp, karate sporuna başladı. Disiplini ve yeteneğiyle dikkat çeken Şayık, düzenli antrenman yaparak kick boksa yöneldi ve çalışmalarını zamanla profesyonel düzeye taşıdı. Katıldığı ulusal organizasyonlarda üst üste Türkiye şampiyonlukları elde eden Şayık, Avrupa şampiyonu olurken, Abu Dabi'de 21-30 Kasım 2025 tarihleri arasında düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda da çıktığı 5 maçın ardından dünya ikinciliğini elde etti. Hedefi 1’incilik kürsüsü olan milli sporcu, 12-17 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 'Turkish Open WAKO World Cup' (Dünya Kupası) yarışmasında ringe çıktı. 63,5 kilogram 'Low Kick' branşında mücadele eden Şayık, tüm rakiplerini mağlup ederek dünya şampiyonu oldu.

‘TÜRK BAYRAĞINI TÜM DÜNYADA DALGALANDIRDIM’

Her müsabakaya disiplinli bir şekilde hazırlandığını söyleyen Serdar Şayık, “Aktif olarak kick boks yapıyorum. Antalya’da dünya kupası yapıldı. 2 ülkeden 2 rakiple dövüştüm. Biraz zorlandım. Ama dünya şampiyonu oldum. Türk bayrağını tüm dünyada dalgalandırdım. Herhangi bir devlet desteği veya belediyelerden destek almadım. Keşke bize destek çıksalardı. Antrenmanlarım devam ediyor. Bir turnuvamız var, onu da kazanırsam yeniden ülkemizi yurt dışında temsil edeceğim” dedi. (DHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.