Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LOKMAN HEKİM GENEL KURULUNDA ANKARA VE İSTANBUL'DA BÜYÜME STRATEJİSİNE ONAY ÇIKTI 

Lokman Hekim Sağlık Grubu Genel Müdürü Süleyman Alper İnceöz, Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerinin temettü ve geri alım politikasını devam ettireceğini belirtirken, Ankara’da ve İstanbul’da yeni hastane yatırımları yapmak istediklerini söyledi.  

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
LOKMAN HEKİM GENEL KURULUNDA ANKARA VE İSTANBUL'DA BÜYÜME STRATEJİSİNE ONAY ÇIKTI 

Şirketin 2023 yılı Olagan Genel Kurulu, Lokman Hekim Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıoğlu açılış konuşmasıyla başladı. Sarıoğlu, 2023’ün şirket için başarılı bir yıl olduğunu ifade etti. 

Sarıoğlu’nun ardından konuşan Lokman Hekim Sağlık Grubu Genel Müdürü Süleyman Alper İnceöz, şirketin 2023 yılı faaliyetlerine ve bu yılki hedeflerine ilişkin bilgileri paylaştı. 

Lokman Hekim Sağlık Grubunun 5 hastane ve 2 tıp merkeziyle hizmet verdiğini, 2 üniversite hastanesiyle iş birliği yapıldığını aktaran İnceöz, “Şirketimiz 2360 çalışanla ve 927 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor. Çalışanlarımızın yüzde 61’ini kadınlar yüzde 39’unu ise erkekler oluşturuyor.” dedi.

- GENEL MÜDÜR İNCEÖZ YENİ YATIRIM MÜJDESİ VERDİ

Şirketin stratejik planlarına ilişkin açıklamalarda bulunan İnceöz, “Bundan sonraki ilk büyük yatırımımız Ankara’da olacak.” dedi. Başkent’in en büyük, en modern, en teknolojik hastanesini inşa etmek istediklerini ifade eden İnceöz, “Alternatifler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yeni hastane projemiz Ankara’da mevcut metrekare büyüklüğümüzün 1,5 katı kadar olacak. Bu projeye inanıyoruz ve en kısa zamanda hayata geçirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

- İSTANBUL’A YENİ YATIRIM 

Lokman Hekim Sağlık Grubunun farklı ülkelerden hastalara da hizmet vermek üzere yapılandığını anlatan İnceöz, “2026 yılında da İstanbul’da Avrupa yakasında bir hastane satın almasını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Büyükşehirlerde büyüyerek nitelikli hizmetlere odaklanmak istiyoruz” dedi. 

- İKİ YENİ ŞİRKETTEN BEKLENTİLER BÜYÜK 

Lokman Hekim Sağlık Grubu Genel Müdürü Süleyman Alper İnceöz, bünyelerinde faaliyete başlayan Her Yerde Sağlık ve Lokman Hekim Lojistik firmalarına ilişkin de bilgi verdi. Her Yerde Sağlık projesi için “şirket içinden çıkan bir girişim hikayesi” ifadesini kullanan İnceöz, “İçinden Lokman Hekim’in 4-5 katı büyüklüğünde değer çıkabileceğine inandığımız bir yazılım projesi. Amacımız dünyayı sağlıkta küçük bir köy haline getirmek. Sağlıkta 3 büyük bilinmeyen var. Fiyat, hizmet içeriği ve kullanıcı deneyimi. Bunların hepsinin görülebildiği ve karşılaştırılabildiği, doktorların ve hastanelerin puanlandığı bir projeden bahsediyoruz. Bu proje içinden çok büyük bir değer çıkartacak.” ifadelerini kullandı. 

- GERİ ALIM VE TEMETTÜ POLİTİKASINA DEVAM 

Şirketin mali tablosuna ilişkin de açıklamalarda bulunan İnceöz, geri alım programına devam etme arzusunda olduklarını söyledi. Şirketin cirosunun geçen yıl bir önceki yıla oranla reel olarak yüzde 14,3 artarak 1 milyar 896 milyon liraya ulaştığını aktaran İnceöz, FAVÖK’ün 359 milyon lira, net karın ise 322 milyon lira olarak gerçekleştiğini kaydetti. 

İnceöz, 2023 yılında güneş enerjisi santrali, hastane modernizasyonu, teknolojik altyapının yenilenmesi gibi faaliyetlerin de yer aldığı 272 milyon liralık yatırım harcaması yaptıklarını açıkladı. Lokman Hekim Sağlık Grubunun halka arz olduğu günden bu yana temettü dağıttığını hatırlatan İnceöz, söz konusu politikanın bu yıl da devam edeceğini vurguladı. İnceöz, 2024 yılı karından brüt 50 milyon lira temettü ödemesi öngördüklerini, bu ödemeyi de mayıs ve temmuz aylarında iki eşit taksitte yapmak istediklerini söyledi.

- SÜRDÜRÜLEBİLİR VE REEL BÜYÜMEYE DEVAM
Şirketin sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında 2024 yılı içerisinde 11.2 megavat büyüklüğünde Güneş Enerjisi Santrali projesini bitirmeyi hedeflemediklerini ifade eden İnceöz, 2024 yılı hedeflerini de yatırımcılarla paylaştı. İnceöz, 2024 yılında yüzde 83 oranında nominal, yüzde 25 reel ciro büyümesi beklediklerini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.