Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Biden, ABD Senatosundan Trump'ı yargılarken kabin üyelerinin onaylanmasını geciktirmemesini is

ABD Başkanı seçilen Biden, Temsilciler Meclisinin Trump'ı Kongre baskınında "isyana teşvik" ile suçlayan azil maddesini ikrar etmesinin ardından, Senatodan usa vurma sürecinde kabin üyelerinin onaylanması kadar ehemmiyetli işleri geciktirmemesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2021 07:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 07:16
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Biden, ABD Senatosundan Trump'ı yargılarken kabin üyelerinin onaylanmasını geciktirmemesini is
New York

ABD Başkanı seçilen Joe Biden, Donald Trump'ın "isyana teşvik" ile suçlanmasının arkası sıra meydana getirdiği açıklamada, "Bugün Temsilciler Meclisi üyeleri anayasamızda kendilerine maruf yetkileri kullandı ve Başkanı mesul avlamak düşüncesince suçlamalar getirdi." ifadesini kullandı.

ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın 'isyana teşvik' ile suçlandığı azil maddesini bildirme etti

Trump'a yöneltilen "isyana teşvik" suçlamalarına Demokrat ve Cumhuriyetçi rastgele dü partiden de dayanak noktası verildiğini tamlayan Biden, sürecin Senatoda bitmeme edeceğini kaydetti.

ABD Senatosundan usa vurma sürecinde kabin üyelerinin onaylanması kabil ehemmiyetli işleri geciktirmemelerini talip Biden, "Bu diyar ayrımsız sürede ölümsek birlikte virüsün ve sarsık birlikte ekonominin pençesinde. Senatonun anayasal sorumluluklarını adına getirirken ayrımsız sürede İç Güvenlik, Dışişleri, Savunma, Hazine bakanlıkları, Ulusal İstihbarat Direktörlüğü kabil anahtar pozisyonları onaylama, aşılama programını ve ekonomiyi raya sokma kabil öteki aceleci işler ile de ilgilenmesini umuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.