Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD güçleri Hint Okyanusu'nda petrol tankerine el koydu

ABD güçleri Hint Okyanusu'nda petrol tankerine el koydu

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2026 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2026 17:46
Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD güçleri Hint Okyanusu'nda petrol tankerine el koydu

ABD, (DHA) – ABD Savunma Bakanlığı, Karayipler'deki karantina kararını ihlal ettiği gerekçesiyle Hint Okyanusu'nda bir petrol tankerine operasyon düzenlendiğini duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı’nın sanal medya hesabından yapılan paylaşımda, ABD askeri güçlerinin, Başkan Donald Trump'ın yaptırım uygulanan gemilere yönelik Karayipler'de ilan ettiği karantinayı ihlal eden 'Aquila II' gemisine, Hint-Pasifik Komutanlığı (INDOPACOM) sorumluluk sahasında müdahale ettiği belirtildi. ABD güçlerinin, Karayipler'den kaçan gemiyi Hint Okyanusu'na kadar izlediği ve bölgede yapılan müdahaleyle geminin kontrolünün sağlandığı kaydedildi.

Amerikan güçlerinin karada, havada ve denizde her türlü ihlale karşılık vereceğinin ifade edildiği paylaşımda, yasa dışı faaliyet gösteren aktörlerin ABD gücünden kaçamayacağı aktarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

- ABD güçlerinin Hint Okyanusu'nda düzenlediği operasyondan görüntüler.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.