Şişli Halaskargazi Caddesi’nde kapılarını açan yeni ocakbaşı restoranı, sektörde 30 yılı aşkın deneyime sahip Aydın Üstündağ’ın girişimiyle hayata geçirildi. Ağrılı olan ve 38 yıldır İstanbul’da yaşayan Üstündağ, uzun yıllardır edindiği birikimi ve lezzet tecrübesini bu projeyle yeniden yorumluyor.
Geçmişte ocakbaşı kültürünün İstanbul’da çok daha yaygın olduğunu vurgulayan Üstündağ, “Eskiden bu kültür daha baskındı. Ancak zamanla bu gelenek kaybolmaya yüz tuttu. Biz, bu geleneği yaşatmak ve Şişli’de yeniden canlandırmak istedik” diyor.
Projeye, Adana asıllı ortağı Veysel’in de katkı sunduğunu belirten Üstündağ, “Veysel’in de sektörde ciddi bir tecrübesi ve işletmeleri var. Bu işi bilen, eti bilen biriyle yola çıktık” ifadelerini kullandı.
Mekânın en iddialı olduğu lezzet ise Adana kebap. Üstündağ, “Bizim et Adana’mızın lezzetini kimse veremez. Bu konuda iddialıyız. Gerçek Adana tadını İstanbul’da yaşatıyoruz” dedi.
Haftanın belirli günlerinde fasıl müzik ile misafirlerine keyifli akşamlar yaşatmayı hedefleyen işletme, Çarşamba, Cumartesi ve Pazar akşamları canlı müzik programları sunacak. Ayrıca doğum günü ve özel günler için de esnek etkinlik planlamaları yapılacak.
Yeni ocakbaşı, hem lezzet hem atmosfer açısından İstanbul’un gastronomi haritasına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.