Gülşen’e tepkiler devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2022 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2022 14:47
breakingnews.com.tr

Uzun süredir konserlerinde giydiği cesur kıyafetleri ile dikkatleri üzerine çeken Gülşen, geçtiğimiz akşam bir ödül törenine katıldı. Ödül törenine giderken tekerlekli sandalyeye oturan sanatçı bu hareketi ile tepki aldı. Tekerlekli sandalyede poz vererek bunu İnstagram hesabından paylaştı ve Bülent Ersoy’a atıfta bulunarak “Otriş giyip Bülent Ersoy’dan neyim eksik demez mi?” yazdı. 

Gülşen’in bu paylaşımı ve hareketi başta engelli bireyleri, ailelerini ve pek çok kişiyi rahatsız etti. Engelsiz Yaşam Vakfı bir duyuru yaparak bu paylaşım ve konu ile alakalı hukuki bir sürece başvuracaklarını bildirdi. 

Dilan Amcalar’ın Tepkisi de Gecikmedi

Dilan Beauty’nin sahibi girişimci Dilan Amcalar da tepkisini İnstagram üzerinden gösterdi. Dilan Amcalar çektiği videosunda şu sözlere yer verdi.

“Ben ve eşimi çok fazla rahatsız eden bir konuyu dile getirmeye geldim. Şöyle ki benim eşim tekerlekli sandalyede ve engelli bir birey. Gülşen’in birkaç gün önce paylaşmış olduğu görsel bizi çok fazla üzdü. Üzme sebebi ise engelli bireylerin topluma kazandırılması gerekirken bu şekilde onların gururunu incitecek paylaşımların yapılmasını asla kabul etmiyorum ve etmiyoruz da. Unutmayın ki her birey bir engelli adayıdır. Umarım bu lafımı dikkate alarak hayatınızı yaşamaya devam edersiniz ve daha duyarlı olursunuz. Bu konu hakkında eşim ve ben gerekli tüm suç duyurularında bulunacağız çünkü böyle bir durum asla kabul edilemez.”

Sosyal medyada 1 milyondan fazla takipçiye sahip Dilan Amcalar videosunda Gülşen’in paylaşımının empatiden uzak ve üzücü olduğunu belirtti. Engelli bir eşi olduğunu ve birebir yaşadıkları bu durumun onları oldukça incittiğini de sözlerine ekledi. Sanatçıya suç duyurusunda bulunacağını belirterek herkesin bir gün engelli olabileceğini hatırlattı. Gönderisinin altına açıklama olarak “Sadece Reyting uğruna , empatikurmadan böyle çirkin bir paylaşımı kınıyorum. Senin gibi ülkeye örnek olabilecek bir sanatçının bunu yapması çok üzücü…” cümlelerini ekledi. 

Gönderisi oldukça yoğun ilgi gören Dilan Amcalar’atakipçileri de destek verdi. Eşi Barış Amcalar da eşinin gönderisine destek olarak yorumunu paylaştı. Yorumunda “Bu tarz paylaşım yapmış olan insanları anlamakta zorlanıyorum benim gibi engellilerin bunları göreceği zaman neler hissedeceği, nasıl incinip üzüleceği hiç mi umurunuzda değil? Daha çok izlenme ve popülerlik için başka insanları üzmeye incitmeye hakkınız yok.”

Gülşen bu paylaşımı ile Türkiye gündemine bu kez pek mutlu etmeyen bir şekilde girdi. Ödül töreninde paylaştığı tekerlekli sandalye pozu ilk olarak engelli vatandaşları, engelli aileleri ve yakınlarını derinden üzdü. Empati yapan herkesi, kurum ve kuruluşları derinden etkileyen bu paylaşım Gülşen’in başını ağrıtacak gibi. Başta Engelsiz Yaşam Vakfı olmak üzere pek çok kurum hukuki bir süreç başlatacaklarını belirtti. Dilan Amcalar, başarılı girişimci ve engelli yakını olarak tepkisini göstererek gerekli hukuki sürece gideceklerini de belirtti.