Yemek yapmak tartışmasız olarak çok büyük bir sanattır. Bu sanatı ifa etmek büyük yetenek ve beceri ister. Tüm ülkeler arası her zaman yemek yarışmaları düzenlenir. Aşçıları ve ülkelerinin mutfakları kıran kırana yarışır. Öyleyse dünyanın en iyi aşçıları kimlerdir? Bu konu hakkında önemli otoriteye sahip olan Le Chef Compilation’da alınan oylar üzerinden dünyanın en iyi aşçıları kimlerdir?Birlikte görelim.
İlk olarak Fransa’dan Michel Troisgrosbulunuyor. 59 yaşında olan üçlü aşçının kendisine ait Chef’s Table adı altında bir televizyon programı bulunuyor.
İspanyol olan ünlü aşçının çok sayıda yemek kitabı bulunuyor ve Akdeniz mutfağı denildiğinde akla ilk gelen önemli kişilerden birisi olarak tanınıyor.
Fransız olan aşçı Yannick Alleno 49 yaşında ve pek çok yemek kitabının da yazarı olmaktadır. Paris’in yetiştirmiş olduğu en önemli mutfak sanatçıları arasında yerini alan Yannick Alleno hiç tartışmasız Fransız mutfağının çağdaş ve en önemli aşçılarından bir tanesidir.
Dünyanın en iyi aşçıları arasında İtalyan aşçıyı es geçmemek gerekir. Ünlü İtalyan aşçı Enrico Crippa Piazza Duomo’daki harika pizzaları ile kendisini dünyanın en iyi aşçıları arasına katıyor.
Dünyada bulunan en yetenekli ve en iyi aşçılar arasında Japon aşçı Seiji Yamamoto bulunuyor. 1970 doğumlu olan bu aşçı Japonya mutfağının en önemli temsilcisi olarak biliniyor.
Paris’in en ünlü olan restoranlarından birisi sayılan Restaurant Pierre Gagnaire mutlaka kulaklarınıza aşina olmuştur. Bu restoranın adı dünya çapında oldukça ünü olan aşçı Pierre Gagnaire’den alıyor. Ünlü Fransız aşçı yemek sanatındaki harika yetenekleriyle birlikte dünyanın en iyi aşçıları arasına giriyor.
İlgili YazıKobe Bryant ve Başarılarla Dolu Hayat Hikayesi ?
Fransız aşçı Alain Ducasse 61 yaşında olarak tecrübeli aşçılardan sayılıyor. Dünya çapında ünü oldukça yüksek olan Plaza Athénée’nin şefi ve sahibi olduğu Alain Ducasse, pek çok aldığı ödüller sayesinde insanlar tarafından en çok bilinen isimlerden.
Bir diğer dünyanın en iyi aşçıları arasında Emmanuel Renautbulunuyor. 49 yaşında olan Fransız aşçı mutfak sanatındaki en önemli kariyerini yazmış olduğu yemek kitapları ile birlikte taçlandırmıştır.