Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Youtube'da en sevilen gezi program kanalları

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2019 00:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2019 00:40
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Youtube'da en sevilen gezi program kanalları

YouTube’un hayatımıza girmesiyle gidemediğimiz, göremediğimiz yerler, yaşayamadığımız heyecanlar bir nebze de olsa ayağımıza kadar geliyor. YouTube’da yer alan gezi, seyahat kanalları kimimize ilham kaynağı olurken kimimizin de yurt dışı seyahatlerine yön vermesine yardımcı oluyor.

Biz de YouTube’un en popüler gezi kanallarından 10’unu sizler için değerlendirdik. Okuyup izlemeden önce küçük bir uyarıda bulunalım, bu kanallardaki videoların bir bölümü bağımlıklık yapabilir!

 

FunForLouis

Louis Cole’un sahibi olduğu FunForLouisYouTube’da 2 milyondan fazla takipçisi olan en popüler kanalların başında geliyor. İlk videosu 13 Mayıs 2012’de yayınlanan kanalın sahibi Louis Cole, aynı zamanda bir film yapımcısı ancak artık hemen hemen tüm hayatı YouTube’dan ibaret. FunForLouis kanalı aynı isimle Instagram’da da oldukça popüler. Cole popülerliğinin artmasının ardından birçok kanal ile ortak çalışma yapma fırsatı buldu. Eğlenceli bir kişiliğe sahip olan Cole bir röportajında kanalıyla ilgili “Benim için en önemli şey kendim olmak, dürüst kalabilmek. Videolarımla insanları dünyayı keşfetmeye, gezmeye ya da kendi yaşamlarını daha maceracı bir şekilde yaşamaya teşvik etmek istiyorum” demişti. 

Expert Vagabond

2011 yılından bu yana dünyaya gezen Matthew Karsten’in kanalı Expert Vagabond takip edilesi YouTube kanallarından. Fotoğrafçılık yapan Karsten, 2010 yılında işinden ayrılıp Guatemala’ya bir uçak bileti almasıyla bu maceranın başladığını söylüyor. Yaklaşık 1 yıl bunun için para biriktirdiğini de söyleyen Karsten’in Youtube kanalının şu an 50 bine yakın abonesi bulunuyor. Henüz milyonlara ulaşması da gezi ve seyahat tutkunları arasında oldukça popüler bir kanal.

Sonia’s Travel

200 bine yakın takipçisi ile Sonia Gil’in kanalı Sonia’s Travel… Kanalında gezdiği yerlerin yanı sıra, seyahat için gerekli olabilecek ipuçlarını da veren Sonia Gil, ilk videosunu sadece 2 yıl önce yayınlamıştı. Aslında en popüler gezi kanalları arasında en genç olanlardan biri Sonia’s Travel.

 

Lost LeBlanc

Christian LeBlanc’ın kanalı LostLeBlanc’ın gezi konusunda YouTube’un hem en popüler hem de hikayesi en ilginç kanallardan biri olduğunu söyleyebiliriz. British Columbia Üniversitesi’nde başarılı bir öğrenci olan Christian LeBlanc, o herkesin çok söylediği ama almaya cesaret edemediği kararlardan birini alıyor ve dünyayı gezme macerası bu şekilde başlıyor. Şimdi 1.2 milyona yaklaşan bir takipçiye sahip olan LostLeBlanc kanalındaki videolar çekim ve hikaye olarak da en iyiler arasında sayılabilir. 

Miğrationoloğy

Gezi konseptini yemek ile birleştiren Migrationology kanalı tartışmasız YouTube’un bu alanda en en başarılı kanallarından biri. Mark Wiens’in üniversiteden sonra yemek kültürleri için gezmeye başlamasıyla açtığı Migrationologykanalı özellikle yurt dışı tatilleri öncesinde mutlaka araştırılmalı. Böylece gideceğiniz yerlerin yemek kültürleri hakkında hem fikriniz olur, hem de “ne yenir?” sorusuna kolaylıkla cevap bulabilirsiniz. Ayrıca kanalda Mark Wiens’in Türkiye ziyaretindeki videolara da ulaşabilirsiniz.

Vagabrothers

İki kardeş Marko ve Alex Ayling’in 2012’de Vagabrothers ismiyle başladıkla bu macera YouTube’da 1 milyon takipçiye yaklaşıyor. İki kardeşin maceralarını paylaştığı kanalın videoları sizi büyüleyecek birçok farklı adresle dolu. Vagabrothers kanalında İstanbul’u konu alan iki de video bulunuyor.

Kara and Nate

Ailecek gezenlerden Kara ve Nate ile karşınızdayız. Evliyken seyahat konusunda şüpheleri olanlar için Kara ve Nate her şeyi özetliyor. 2016 yılının başında başlayan bu hikayede amaçlarının 100 ülke olduğunu söylüyorlar. 700 binden fazla takipçiye sahip Kara and Nate kanalı şu ana kadar 94 ülkeyiziyaret etmiş. (Linkten kendi sayfalarında açıkladıkları rakamlara ulaşabilirsiniz. 

Mr. Ben Brown

Film yapımcısı ve fotoğrafçı olan Ben Brown’a ait Mr Ben Brown kanalının 700 binden fazla takipçisi bulunuyor. YouTube kanalı kadar Instagram hesabıyla da popüler olan Mr. Ben Brown da takip edilmesi gerekenler listesinde yer alıyor.

Sailing La Vagabonde

Dünyayı yatla gezen bir aile düşünün… Çift olarak başladıkları hikayeyi artık bebekleriyle devam ediyorlar. RileyElayna ve bebeklerinin yatla çıktıkları keyifli gezilerin yayınlandığı Sailing La Vagabonde kanalının YouTube’da 1 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

The Bucket List Family

Son olarak kendilerini aile boyu gezici gazeteciler olarak tanılmayan Gee Ailesi ve onların 1 milyona yakın takipçiye sahip kanalları The Bucket List Family… Gerçekten bir aile kanalı olan The Bucket List Family YouTube’un en popülerleri arasında da yer alıyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.