Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“YÖNETİCİLERE ÖYKÜLER” KİTABI YÖNETİCİLER İÇİN YOL HARİTASI OLUYOR

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2021 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2021 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
“YÖNETİCİLERE ÖYKÜLER” KİTABI YÖNETİCİLER İÇİN YOL HARİTASI OLUYOR

HENRY MİNTZBERG, “YÖNETİCİLERE ÖYKÜLER” KİTABINDA YÖNETİCİLER İÇİN YOL HARİTASI SUNUYOR

Dünyaca ünlü Yönetim Uzmanı Henry Mintzberg, yöneticilere eğlenceli bir dille ezber bozan yönetim dersleri verdiği Yöneticilere Öyküler kitabında,bugünün dünyasında yöneticiliği akademisyen gözüyle ele alıyor. 42 öyküden oluşan deneme türündeki kitapta bugünden geleceğe uzanan zaman diliminde atılması gereken adımlara, yapılan yanlışlara projeksiyon tutuyor. Yöneticiler için başucu niteliğine sahip olan kitap, havada kalan yöneticilik anlayışına, yaratılan unvan enflasyonuna, yapılan milimetrik hesaplar yüzünden kaçırılan fırsatlara, kar odaklı yaklaşıma meydan okuyarak sürdürülebilir yönetim anlayışının bütününü oluşturan parçalara dikkat çekiyor. 

Yönetim alanında dünya çapında 20 onur belgesine sahip Henry Mintzberg, The Kitap Yayınları etiketi ve akademisyen, iş insanı, yazar Ufuk Batum’un çevirisi ve önsözüyle raflardaki yerini alan kitabında, henüz işe yeni başlayan, işiyle yaşayan, işini büyütmek isteyen her türlü yönetici için adeta bir yol haritası çiziyor. Yöneticilere özel olarak hazırladığı 42 öyküden oluşan deneme kitabında, yöneticileri makam odalarından sahaya inmeye davet ediyor. Yöneticiliği akademisyen gözüyle irdeleyerek, ders kitaplarında anlatılan yöneticiliğin tüm unsurlarını bugünün dünyasının ihtiyaçlarına göre şekillendiriyor ve metaforlar kullanarak oldukça eğlenceli ve akıcı bir dil ile anlatıyor.

Maestro efsanesini keşfedin

Henry Mintzberg, kitabında yöneticilere, içi doldurulmayan kavramları, gereksiz unvanları, milimetrik hesapları, kar odaklı büyümeyi geride bırakıp “kendi mutluluğunuza, müşterilerinizin tatminine ve sürdürülebilirlik açısından geleceğe yatırım yapın” diye sesleniyor. Yöneticileri, maestro efsanesini keşfetmeye, sert verilerin yumuşak karnını bulmaya ve yönetim kuruluyla birlikte sahada arı gibi çalışmaya davet ediyor. Yöneticilik konusunda geçmişten bugüne aktarılan basmakalıp tanımlamaların rafa kaldırılması gerektiğini dile getirdiği kitabında, yöneticiliği, farklı kurum ve şirketlerin yönetimi üzerinden örneklerle şekillendirerek yarınlara not düşüyor. 

Bugünden yarına öyküler

Yöneticilere Öyküler kitabı; Yönetim Öyküleri, Organizasyon Öyküleri, Analiz Öyküleri, Gelişme Üzerine Öyküler, Bağlamdaki Öyküler, Sorumlulukla İlgili Öyküler, Yarının Öyküleri adlı 7 bölümden oluşuyor. 

Henry Mintzberg Hakkında:

Henry Mintzberg, Montreal’deki McGill Üniversitesi Yönetim Çalışmaları bölümünde Cleghorn Profesörü, yönetim alanında en prestijli akademik ve uygulayıcı kurumlardan (Harvard Business Review, Academy of Management, Association of Management Consulting Firms ve diğerlerinden) ödüller kazanmış ve dünya çapında 20 onur derecesi almıştır. Managers not MBAs, Strategy Safari ve The Rise and Fall of Strategic Planning dahil 15 kitabın ortak yazarı ve CoachingOurselves.com’un kurucu ortağıdır. 

Çevirmen Ufuk Batum Hakkında:

İş hayatına ABD’de satış mühendisi olarak başlayan Ufuk Batum, hiç bilmediği satışta içgüdüleriyle rekorlar kırmış, müşteri odaklılığının önemini keşfetmiş, hızlı yükselişini “müşteriye” borçlu bir başarılı bir kariyer hayatı çizmiştir. ABD, Fransa, İtalya ve Türkiye’de 33 yıl deneyimli, 52 ülkede iş geliştirmiş, proje yönetmiş, danışmanlık yapmış bir iş insanıdır.  Renkli kişiliğiyle de  umut dolu bir girişimci, sıkı bir değişimci, pazarlama ve inovasyonu yaygınlaştırmaya çalışan bir eğitmen, amatör bir gurme, evine misafir davet edecek kadar da iyi bir aşçı, 112 ülkenin gezgini, eskiye meraklı, OkumaMaratonu koşucusu, yazı işçisi, girişimcilerin mentoru, yönetim danışmanı, üniversite hocası, opera düşkünü, kol düğmesi koleksiyoneri, kaybetmeyi bilen bir Fenerbahçeli olarak anılmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.