Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yemen ordusu: Husilerin Hudeyde ilindeki ikinci fevk düzem komutanı öldürüldü

Yemen ordusu, İran destekli Husilerin Hudeyde ilindeki ikinci yukarı düzem komutanının da öldürüldüğünü duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Yemen ordusu: Husilerin Hudeyde ilindeki ikinci fevk düzem komutanı öldürüldü
Yemen

Yemen ordusuna dair Amalika Tugayları çeşidinden meydana getirilen yazılmış açıklamada, ülkenin batısındaki Hudeyde'de Husi milislerle girilen çatışmaya dair bilgelik verildi.

Yapılan açıklamada, Husilerin ikinci askeri komutanı Abdulvehhab Muhammed Ali Bedreddin'in Hudeyde'nin Dureyhimi ilçesinde çıkan çatışmalarda öldürülmüş bulunduğu belirtildi.

Husi milislerin Hızlı Müdahale Birlikleri Komutanı Ebu Taha el-Murtaza'nın da bu sabahleyin öldürülmüş bulunduğu duyurulmuştu.

Yemen ordusundan 17 Ocak'ta meydana getirilen açıklamada, Hudeyde'nin Dureyhimi ilçesinde Husilerle yaşanmış bulunan arbedede aşırı sayıda ölmüş ve yanık bulunduğu bildirilmişti.

BM Hudeyde Anlaşması'nı Destekleme Misyonu (UNMHA) ise cemaziyelevvel icra ettiği açıklamada, Hudeyde'nin lodosluk bölgesindeki alevli çatışmalar ve ateşkesin ihlal edilmesinin endişeye sefer açtığını vurgulamıştı.

Birleşmiş Milletler, ülkedeki yasal hükümete ve İran destekli Husilere müteveccih kesif pıtrak Hudeyde'deki askeri tırmanışın durdurulması, 2018 senesinde varılan Stockholm Anlaşması'nın neticelerinden bir tanesi bulunan ve ortalık ortada imzalanan ateşkese uyulması çağrısında bulunuyor.

Siyasi istikrarsızlığın derinliğine süredir bitmeme etmiş bulunduğu Yemen'de yönetimi ele buyurmak talip İran destekli Husiler, 2014'ten buyana başşehir Sana özellikle peyda etmek kadar birtakımı alanların kontrolünü elinde bulunduruyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.