Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazdığı kitabı satarak dünya turuna hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2020 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2020 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Yazdığı kitabı satarak dünya turuna hazırlanıyor

Furkan Kumkaya, bundan 3 yıl önce Kpss sınavından sonra atanana kadar geçecek olan süreyi Türkiye'de gezerek değerlendirmek istemiş. Kısa süreli çalıştığı işlerden kazandıkları ile bütün zamanını gezmeye ve kitap almaya harcamış. Otostop çekerek gezip çadırında kaldığı için de epey az harcayarak Türkiye'yi iki kez turlamış. Tabii bu esnada yaşadıkları olaylar, yollarda tanıştıkları insanlar ve okuduğu kitaplar onu öylesine değiştirmiş ve etkilemiş ki 2 yıl önce kazandığı memurluğu reddetmiş. Çocukluk hayali olan dünya turunu ve öğrenebileceği kadar dil öğrenme tutkusunu başka türlü gerçekleştiremeyeceğini anlamış. Yılda sadece 20 günlük izinlerle bunun olmayacağını düşünüp yollara düşmüş.

Tüm Türkiye'yi gezdikten sonra şimdi bu yollarda onu değiştiren her şeyi yazdığı bir kitap çıkarmış: "Yollardan Bana Kalan". Kitabın içindeki her başlığın altına yollarda okuyup bitirdiği 150 kitaptan en sevdiği 24 tanesinin sözlerini de paylaşmış. Bu sayede 3 yıllık yolculuğundan öğrendiği dersleri anlatırken 24 kitabın daha okunmasını hedeflemiş.

Şimdi ise kitabını kendi imkanlarıyla instagram üzerinden ve sokakta gezerek satıyor. Kendi satmasının amacı da kitap telif ödemelerinin çok düşük olması. Bu sayede biriktirdiği para ile de ilk hedefi olan Güney Amerika kıtasına gitmek ve İspanyolca öğrenmek. Kitabındaki ve diğer hikayelerinin bazılarını YouTube kanalında da anlatmaya başlamış. Ayrıca gelirini sağlamak için de bir gittiği yerlerin küçük yağlı boya çizimlerini de satıyor.

Hayalleri için tüm imkansızlıkları lehine çevrilebilmeye çabalayan genç bir gezgin Furkan Kumkaya. Şimdi ise herkesin memurluğu reddedip yanlış yaptığını söylediği bir dünyada ona destek olan az sayıdaki insan ile hayallerini gerçekleştirmeye doğru ilerliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.