Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazar Duygu Gecü’nün Sığınak kitabı raflarda yerini aldı

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2021 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2021 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Yazar Duygu Gecü’nün Sığınak kitabı raflarda yerini aldı
İnsanın trajik doğası: Sığınak

Duygu Gecü Yüzseven'in kaleme aldığı “Sığınak” romanı kitapseverlerle buluştu. Profil Kitap'tan çıkan 'Sığınak'ta Yüzseven, genç bir kadının karanlık geçmişine ışık tutuyor.

Duygu Gecü Yüzseven'in insanın trajik doğasını konu aldığı "Sığınak" romanı kitapseverlerin beğenisine sundu. Kitaba göre hatıralar zamanda yolcuğun kendisidir. Hatıralar, hatırlandıkça insanı içine çeker, silindikçe insan kendi gizinde kaybolur.

"Yağmur tanesini özgür bırakacaksın ki damlayacak yer bulsun, kuşları özgür bırakacaksın ki konacak bir dal bulsun. Çocuğu özgür bırakacaksın ki oynayacak bir park bulsun, insanı özgür bırakacaksın ki insan olmayı öğrensin."

"CAHİLLİKLE BÜYÜYEN MELEKLER ŞEYTANA DÖNÜŞÜYOR"

116 sayfadan oluşan "Sığınak" romanı, genç bir kadının çocukluk travmalarının hayatın akışını nasıl etkilediğini ele alıyor. Yazara göre her insan önce melektir, insan olmak için çıkılan bu yolda herkes önce melektir. Fakat her insan, "insan" olabilmeyi başaramaz diyor, yazar.

"İnsan olamayınca canavarlaşan bu zalimler de bebek değil miydi? Tecavüzcüler, katiller, hırsızlar... Bir bebek nasıl oluyor da büyüyünce bu hale dönüşüveriyor. Cevabı çok basit: Aile... Onlar sahip çıkamayınca çocuk doğruyu yaşadığı çevreden öğreniyor. Meleği şeytana çeviren hain düzen... Sana sitemim: Cahillikle büyüyen melekler senin elinde şeytana dönüşüyor."

Duygu Gecü Yüzseven'in kaleme aldığı "Sığınak" kitabı, insanın psikolojik travmalarına, aşkın zorlu sürecine ve çocukluk travmalarının etkilediği hayatlara farklı bir bakış açısı sunuyor.

Sayfa 11, Sığınak'tan...

"Kendimi bildim bileli 'kendimi' arıyorum. Taşıdığım değil, sahip olmam gereken beni. Benliğimi."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.