Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluabat Gölü'nün incisi 'Gölyazı' beyaz gelinliğini giydi

Japon Seyahat Acentaları Birliği çeşidinden "Avrupa'nın en iyi 30 kasabası" ortada yayınlanan Gölyazı, şimdilerde beyaz örtüyle güzelliğine görk kattı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Uluabat Gölü'nün incisi 'Gölyazı' beyaz gelinliğini giydi
Bursa

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, Uluabat Gölü kıyısındaki Gölyazı Mahallesi, hafta sonundan itibaren geçindiren koyu kar yağışı ile beyaza büründü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Nilüfer Belediyesi öncülüğünde bitmeme fail kazılarda ortaya çıkarılan buluntulara göre, tahminî 2 bin 600 sene ilk hayatın başladığı Gölyazı, natürel güzellikleriyle uyanıklık görüyor.

Japon Seyahat Acentaları Birliği çeşidinden "Avrupa'nın en iyi 30 kasabası" ortada gösterilen, yağışların çok bulunduğu zamanlarda göl suyunun yükselip evlerin önüne derece gelmesinden ötürü "Küçük Venedik" namına vasıflandırılan yarımada dair müesses mahalle şimdilerde beyaz örtüyle kaplandı.

Drone ile görüntülenen beyazlar içerisindeki Gölyazı, genellikle bahar ve yazları ziyaretçi ağırlıyor. Bölgeye gelenler, gölde kayıklarla gezinme yapabiliyor.

Mahalle muhtarı İbrahim Şahin, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, şimdilerde yağışlar az bulunduğu düşüncesince öz ve göllerde su seviyelerinin azaldığını söyledi.

Uluabat Gölü'nün zat su kaynakları bulunduğu düşüncesince bu vaziyetten dayanıklı etkilenmediğini tamlayan Şahin, "Önceki zamanlarda bu aylarda köprümüzün altından su akacak halde kırat yükseliyordu. Bu sene elan köprümüzün altından su geçmedi. Muhtemelen 10-15 güne derece su düzeyi gölde yükselir ve köprünün altından kayıklarımızın intikal yapabileceği halde sular akar." dedi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.