Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Uruskiy: Türkiye'yle kalan teşrikimesai antipatik kuvvet yerine öne

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstriler Bakanı Oleg Uruskiy, "Ukraynalı defans şirketlerinin gelişimi düşüncesince Türkiye'yle kalan teşrikimesai sevimsiz çelim kendisine başta önemli." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
breakingnews.com.tr
Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Uruskiy: Türkiye'yle kalan teşrikimesai antipatik kuvvet yerine öne
Kiev

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstriler Bakanı Oleg Uruskiy, defans dalında Türkiye-Ukrayna iş birliğini müspet gördüğünü belirterek "Ukraynalı defans şirketlerinin gelişimi düşüncesince Türkiye'yle küsurat teşrikimesai sevimsiz kuvvet adına ilkin önemli." dedi.

Ukrayna'da defans teknolojileri ve faziletkâr uygulayım bilimi geliştirilmesi düşüncesince Temmuz 2020'de kurulan Stratejik Endüstriler Bakanlığının başındaki Uruskiy, Türkiye-Ukrayna defans iş birliğini AA muhabirine değerlendirdi.

Geçtiğimiz zamanlarda dü dünya ortada ilişkilerin gelişmeye bitmeme ettiğini tamlayan Uruskiy, hemen 2020'nin ikinci yarısında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal'ın Türkiye'ye resmi görüşme gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Uruskiy, başkaca Stratejik Endüstriler Bakanı adına kendisinin de sert baş döndürücü kat Türkiye'ye gidip defans şirketlerinin yetenekleriyle muarefe olanağı bulduğunu belirterek "Bunlar Kiev'in Ankara'yla iş birliğinin geliştirilmesine verdiği hususi önemi göstermektedir." niteleyerek konuştu.

İlişkilerin hemen aykırı resmi ziyaretlerle hudutlu kalmadığına dikkati çekici Uruskiy, "İlişkiler sert baş döndürücü başka bölgede da gelişiyor. Ülkelerimizin yıllık tecim kütlesinin minimum 10 bilyon dolara anlayış potansiyeli mevcut ve Ukrayna bu potansiyeli DOĞRU sürede gerçekleştirmeye istekli." dedi.

Uruskiy, Kasım 2020'de Şmıgal'ın Türkiye ziyareti kapsamında, düet ticaretin geliştirilmesi hususunda önde mevrut Türk şirketleriyle toplantılar gerçekleştirildiğini anlatarak "Gördük ki Türk tarafı Ukrayna'da yatırımlarını çoğaltmak ve Ukraynalı üreticilerle ilişkilerini derinleştirmek dair istekli. Biz de Türk şirketlerle aykırı getiri prensibinde iş birliğimizi ihya fırsatları görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Birbirimizi tamamlayarak çağdaş silahlar üreteceğiz"

Uruskiy, defans dalında Türkiye-Ukrayna iş birliğini müspet gördüğünü belirterek "Bu teşrikimesai müşterek taraftan bizim düşüncesince dobra müşterek tecrübe, mavera taraftan aykırı getiri ve avantaj temeline dayanıyor." dedi.

İki dünya ortada bu bölgede halihazırda imzalanmış sert baş döndürücü geçim bulunduğunu hatırlatan Uruskiy, şunları kaydetti:

"Mesela Ukrayna şirketleri ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Delta Defence, BAYKAR ve henüz sert baş döndürücü Türk defans şirketiyle canlı müşterek halde teşrikimesai yapıyor. Ukraynalı defans şirketlerinin gelişimi düşüncesince Türkiye'yle küsurat teşrikimesai sevimsiz kuvvet adına ilkin önemli. Bahsetmeden geçemeyeceğim müşterek madde da, teşrinisani ayındaki görüşme kapsamında esas Türk defans şirketleriyle de müşterek güruh gerçekleştirdik ve görüşmede ciddi iş birliğimiz kapsamında dü dünya ortada defans dalında iş birliğinin geliştirilmesindeki iri gizil vurgulandı."

Uruskiy, defans dalında planlara bağlı dü dünya firmalarının kapasitesinin enine boyuna faziletkâr bulunduğunu aktararak "İlk aşama İHA'lara bağlı istihsal ve tedarik, zırhlı vesait düşüncesince kuvvet ünitesi, türbin, tayyare motoru, füze ile sefine yapımı sahalarında dü dünya şirketlerinin teşrikimesai yapması yahut eş firmalar kurmaktır. Bu bölgelerde birbirimizi tamamlayarak çağdaş silahlar üretecek ve bu da eş çıkarımıza olacaktır." değerlendirmelerinde bulundu.

İş birliğinin halihazırda sert baş döndürücü sonuç verdiğini tamlayan Uruskiy, "Mesela geçtiğimiz günlerde ADA tipi korvetlerin Ukrayna birliği düşüncesince üretimi anlaşması imzalandı. Ayrıca Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin gereksinimleri doğrultusunda SİHA üretimi kapsamında uygulayım bilimi paylaşımına bağlı anlaşmalar da öncesinde imzalanmıştı. Bu anlaşmalar Ukrayna'da sert baş döndürücü iş olanağı yaratacağı düşüncesince ülkeye sosyo-ekonomik manada da müspet yardımı olacaktır. Özetle, iş birliğimiz ivme kazanıyor ve inanırım ki kalburüstü olacağız." dedi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.